Предложение за оборотни форумни екстендери ?

Модератор: Moderators

Предложение за оборотни форумни екстендери ?

Анкетата свършва на 05 Фев 2014, 09:33

Чудесна идея, аз съм ЗА.
7
70%
Ами хубаво..ама сложно...
1
10%
Не ме занимавайте ...
2
20%

Общо гласове : 10

Re: Предложение за оборотни форумни екстендери ?

Мнениеот hiti » 31 Яну 2014, 17:32

Колеги, поправете ако идеята вече е използвана! Защо не организираме една голяма групова заявка?
hiti

Мнениеот vmuser » 31 Яну 2014, 17:40

По принцип вече срещах такива предложения, но доколкото разбирам аз, идеята е, когато на човек му се наложи и му трябват на момента, да може да си ползва другия хардуер за хиляди левове да копае, да може да го направи, докато му дойдат кабелите от Китай за 2-3-4 седмици. Аз лично одобрявам идеята с 2 ръце, тъй като за тия кабели бяха най-грешните пари, които дадох и най ме беше яд. Не е възможно за 6 евтино направени китайски кабела да дадеш 120-130лв и то с уговорки и все пак на по-тънки цени отколкото баш резачките, дето си стоят постоянно по познатите сайтове.
Аватар
vmuser

Мнениеот 99ufo99 » 31 Яну 2014, 18:39

vmuser написа:По принцип вече срещах такива предложения, но доколкото разбирам аз, идеята е, когато на човек му се наложи и му трябват на момента, да може да си ползва другия хардуер за хиляди левове да копае, да може да го направи, докато му дойдат кабелите от Китай за 2-3-4 седмици. Аз лично одобрявам идеята с 2 ръце, тъй като за тия кабели бяха най-грешните пари, които дадох и най ме беше яд. Не е възможно за 6 евтино направени китайски кабела да дадеш 120-130лв и то с уговорки и все пак на по-тънки цени отколкото баш резачките, дето си стоят постоянно по познатите сайтове.

Правилно си разбрал идеята , като имаме оборотни .. и цената като цяло ще се нормализира ..
Не е проблем да се поръчва и на пре-ордър .... но тия ще са само за спешно пушене на дупката :) до доставка.
Аватар
99ufo99

Мнениеот danbi » 01 Фев 2014, 00:20

Идеята е хубава, и аз също я подкрепям -- по съвсем същите причини. Според мен има няколко препъни-камъка обаче:

- кой ще направи поръчките и как другите ще знаят, че сделката е "добра" (в смисъл, винаги ще се намери някой дето ще каже "абе, можеше и по евтино от...");
- как ще става разпределянето, плащането и т.н.

Може би по-добри са следните идеи (едната вече беше споделена) за "кооператив"

1. Някак се урежда членуването в колектива, евентуално с лимити и т.н. което май е най-сложната част.
2. Който иска, може да продаде/подари на кооператива известно количество хардуер.
3. Който иска, може да осигури средства за да може колектива да закупи по-наедро хардуер.
4. Колектива продава на членовете си на "добри" цени когато им трябва. Някак си трябва да се уреди въпроса "спешност".
5. Трябва да се измисли какво се прави с "печалбата", като например да се изпие :)

Идеята без съмнение е "много лоша" :)
Без пот няма мед.
BTC: 14z9d1E42v9Y4jF5cpaAgBoLVZSSwY6wqs LTC: LY8tN9dBLwaVdUf5EvCcCyrW1dTPH8k5wB
danbi

Предишна

Назад към Общи Дискусии