Анонимност при сделките с биткойн

Модератор: Moderators

Re: Анонимност при сделките с биткойн

Мнениеот 2GOOD » 13 Фев 2015, 23:07

Ако искаш да си на 100% сиг. има няколко миксинг услуги, в крайна сметка ако ти имаш други койни освен тези можеш и сам да си ги миксираш или да ги прекараш през няколко борси, или примерно през покер сайт с биткойн. Варианти много.

Като цяло не е много трудно да се постигне пълна анонимност с биткойн
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот innergy » 14 Фев 2015, 19:02

coin1 написа:искам този който ми прати койните да не може да проследи аз на кого ги пращам и най вече като си ги тегля в кеш

Някой по-горе ти каза - Darkcoin. Пускаш ги през Darksend 4-8 рунда.. идват пак в твоя портфейл, но на други адреси без връзка с първия и после пращаш където искаш..

Изображение
innergy

Мнениеот coin1 » 15 Фев 2015, 11:26

Моля ако някой е ползвал услугите Darksend,mixing или използване на сайт за залагания да си каже мнението и препоръките :)
coin1

Мнениеот larry12 » 15 Фев 2015, 12:17

Какво точно те интересува ? Дарксенд-а работи катко ти е казал колегата по-горе, миксира ти монетите през мастърнодовете и след това ти ги връща в портфейла анонимни.

При варианта портфейл--->борса/сайт за залагане--->портфейл пак мисля че доста трудно някой би успял да ги проследи, от там нататък някоя борса и парите към банковата сметка.
Аватар
larry12

Мнениеот dobo79 » 15 Фев 2015, 14:01

Само аз ли не мога да разбера каква е целта на това занятие?Едни биткоини да се прехвърлят през не знам си къде.И защо е цялата тази операция?Каква точно анонимност се търси тука?Не разбирам.Имам чувството че става въпрос за крадени монети или нещо подобно и ако е така не мисля че такива теми трябва да се дискутират тук.
Ако евентуално е свързано със заобикаляне на службите,то също няма логика да минават през 9 планини в десета.Та нали затова е анонимността в биткоина.Кой и как ще докаже че адрес Х е на потребител Y и с каква цел?
Нещо ми се губи по веригата за целостта и какво точно цели колегата с резултата от тази тема.
Аватар
dobo79

Мнениеот larry12 » 15 Фев 2015, 14:31

най-вероятно е нещо такова..... :whistle:
аз също не виждам какъв е смисъла ако не са крадени/скамнати

coin1 написа:искам този който ми прати койните да не може да проследи аз на кого ги пращам и най вече като си ги тегля в кеш
Аватар
larry12

Мнениеот coin1 » 15 Фев 2015, 16:50

Извинявам се ако съм бил разбран погрешно,искам да вложа известни средства във биткойни и не искам да ме следят или знаят кой съм,според мен анонимността е много ценна.Нямам никакъв портфейл все още и имам да чета още много,исках да започна първо с тая тема и благодаря на тия където помагат :)
coin1

Мнениеот 2GOOD » 15 Фев 2015, 17:23

ИП-то ти се вижда*, когото изпращаш койни, когато получаваш можеш да го правиш в хартиен портфейл или в този на компютъра ти. Съответно можеш да си закупиш биткойните тук от форум, като платиш на някой в брой, разбира се не знам за каква сума става въпрос. Това е само 1 от много варианти.

* IP адреса на изпращащия биткойн понякога се вижда, но ако е свързан към големи нодове обикновено излзиат те като първоизточник на транзакцията.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот dobo79 » 15 Фев 2015, 17:35

Ако става въпрос за по-голяма сума,то не е лошо да се ориентираш към хардуерен портфейл.За пример: https://www.bitcointrezor.com/
Ако цената не те устройва има и по-евтини варианти,но не съм се интересувал от тях.
Ако сумата не е прекалено голяма ,то вариантите са много като преминем през хартиен портфейл,портфейл на компютъра(https://bitcoin.org/bg/download ; https://bitcoinarmory.com/#) или онлайн такъв,където също има различни алтернативи.
Относно анонимността смятам че всеки един от тези варианти предоставя достатъчно анонимност и това няма какво да те притеснява.
Аватар
dobo79

Мнениеот larry12 » 15 Фев 2015, 21:42

coin1 написа:Извинявам се ако съм бил разбран погрешно,искам да вложа известни средства във биткойни и не искам да ме следят или знаят кой съм,според мен анонимността е много ценна.Нямам никакъв портфейл все още и имам да чета още много,исках да започна първо с тая тема и благодаря на тия където помагат :)

Общо взето винаги има следа ако ползваш банка, въпросът е че трудно биха доказали после че монетите са твои.
Съгласен съм с @dobo79 ако сумата е голяма по-добре вземи един Трезор особено ако не си навътре с нещата да не отидат на вятъра монетите.
Аватар
larry12

ПредишнаСледваща

Назад към Общи Дискусии