Електромери, водомери и далавери!

Модератор: Moderators

Re: Електромери, водомери и далавери!

Мнениеот 2GOOD » 31 Яну 2015, 22:36

Ние вече сме с най-новите електромери и реално няма инкасаторки.
Въпроса е след като този новият електромер може да се управлява дистанционно, какво им пречи дистанционна да го вдигат да кажем с още 10-на процента и как мога да знам аз ако днес е ок дали утре ще бъде.. наистина ли е нужно да слагам второ табло у дома, и да засичам разлики.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот aclass » 31 Яну 2015, 22:40

не би трябвало да се "управляват" отдалечено, а да се засичат отдалечено. не бъркайте понятията моля.
aclass

Мнениеот ggeorgiev » 31 Яну 2015, 22:54

guBaHe написа:При нас се записват - дядото редовно го прави на нашия и неговия електромер, и са си ок нещата, в смисъл - отговарят си показанията с някакви съвсем мин. разлики.

Значи единствения вариант е да се оплачеш, че не мери точно, но ще го вземат "мерят", ще го върнат, и ще ти кажат, че си е изправен. За съжаление такива са нещата в БГ.

От по-горното се замислих- не съм се интересувал как стоят нещата с изпитващите лаборатории, но ми е останало нещо в главата, че са си на дружествата, а при нас, въпреки, че имаме всичката необходима техника, и са се изпитвали всички ръкавици, боти и щанги при нас - преди 2-3 години ни казаха, че не могло така - трябва лицензирана лаборатория, и няма как ние да си ги изпитваме сами (а всъщност от това понякога ни зависи живота)..и сега - пътуват до Благоевград, плащат се едни пари на една фирма, и се връщат с един печат и протокол...ама дали реално са изпитани - никой не знае.

И най-гадното е, че си чешем клавиатурите, и каквото и да правим - нищо няма да се промени в "хубавата" ни държава - просто никой няма интерес - всичко е пари и далавери, а родната ни енергетика....вместо астрономите да се чудят какво има в една черна дупка - да влезнат в НЕК - единственото в цял свят "нещо" в енергетиката докарано до фалит.

@2GOOD - не могат да се програмират отдалечено - само през порта. Има и такива, които могат да прекъсват електричеството дистанционно, но знам, че са много малко на брой все още.
Edit: Като се замисля - произведените за България, може и да са с опция за препрограмиране по жицата..никога не се знае.
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот 2GOOD » 31 Яну 2015, 23:11

ggeorgiev написа:
@2GOOD - не могат да се програмират отдалечено - само през порта. Има и такива, които могат да прекъсват електричеството дистанционно, но знам, че са много малко на брой все още.
Edit: Като се замисля - произведените за България, може и да са с опция за препрограмиране по жицата..никога не се знае.

Този като го слагаха (техниците), ги питах и споделиха че може и ще се спира/пуска дистанционно при неплащане на сметка

Да и да споделя мери супер точно...
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот zigzag » 01 Фев 2015, 12:20

Аз всеки месец си засичам и записвам тока. Имам на електромера повече киловатчаса отколкото трябва да са. :(
За всички предни месеци сметките ми излизат. За новогодишната сметка НЕ! Надписали са ме и данните са на електромера. За мен конспирацията е реалност. Тъпото е, че няма какво да се направи. :(
zigzag

Мнениеот Drakyla » 01 Фев 2015, 15:13

zigzag написа:Аз всеки месец си засичам и записвам тока. Имам на електромера повече киловатчаса отколкото трябва да са. :(
За всички предни месеци сметките ми излизат. За новогодишната сметка НЕ! Надписали са ме и данните са на електромера. За мен конспирацията е реалност. Тъпото е, че няма какво да се направи. :(

Има какво да се направи .. измисли си друг начин за добив на ток (двигател , бензинов генератор и тн) и ще можеш да премахнеш ЕРП-то.

Поздрави
Drakyla

Мнениеот steffo » 01 Фев 2015, 19:34

2GOOD написа:Ние вече сме с най-новите електромери и реално няма инкасаторки.
Въпроса е след като този новият електромер може да се управлява дистанционно, какво им пречи дистанционна да го вдигат да кажем с още 10-на процента и как мога да знам аз ако днес е ок дали утре ще бъде.. наистина ли е нужно да слагам второ табло у дома, и да засичам разлики.

Електромерите подлежат на периодичен метрологичен контрол. Проблемът е, че контролните органи са "контролни".
steffo

Предишна

Назад към Общи Дискусии