guBaHe написа:При нас се записват - дядото редовно го прави на нашия и неговия електромер, и са си ок нещата, в смисъл - отговарят си показанията с някакви съвсем мин. разлики.
Значи единствения вариант е да се оплачеш, че не мери точно, но ще го вземат "мерят", ще го върнат, и ще ти кажат, че си е изправен. За съжаление такива са нещата в БГ.
От по-горното се замислих- не съм се интересувал как стоят нещата с изпитващите лаборатории, но ми е останало нещо в главата, че са си на дружествата, а при нас, въпреки, че имаме всичката необходима техника, и са се изпитвали всички ръкавици, боти и щанги при нас - преди 2-3 години ни казаха, че не могло така - трябва лицензирана лаборатория, и няма как ние да си ги изпитваме сами (а всъщност от това понякога ни зависи живота)..и сега - пътуват до Благоевград, плащат се едни пари на една фирма, и се връщат с един печат и протокол...ама дали реално са изпитани - никой не знае.
И най-гадното е, че си чешем клавиатурите, и каквото и да правим - нищо няма да се промени в "хубавата" ни държава - просто никой няма интерес - всичко е пари и далавери, а родната ни енергетика....вместо астрономите да се чудят какво има в една черна дупка - да влезнат в НЕК - единственото в цял свят "нещо" в енергетиката докарано до фалит.
@2GOOD - не могат да се програмират отдалечено - само през порта. Има и такива, които могат да прекъсват електричеството дистанционно, но знам, че са много малко на брой все още.
Edit: Като се замисля - произведените за България, може и да са с опция за препрограмиране по жицата..никога не се знае.