Лилии па ударийме таваня - Биткойн трудността

Модератор: Moderators

Re: Лилии па ударийме таваня - aka Bitcoin Diff.

Мнениеот cnerd » 15 Авг 2013, 14:22

Странник написа:Предвиждам отлив на копачите с видеокарти от BTC.

о, то тва вече е факт. Сега въпроса е, коя скриптовалута ще почне да се качва, лайткойна в момента папа най-здраво от ресурса на видеокарти в световен мащаб, ама все още има кво да се иска. Интересни времена настъпват.
cnerd

Мнениеот Странник » 15 Авг 2013, 15:17

От дълго време наблюдавам LTC и виждам че се държи стабилно като трудност и цени по борсите...заради което и го избрах на фона на останалите еднодневки които удрят тавана и дъното на цени в рамките на дни в чисто спекулативно движение.
Аватар
Странник

Мнениеот ZAX » 20 Авг 2013, 21:26

Странник написа:От дълго време наблюдавам LTC и виждам че се държи стабилно като трудност и цени по борсите...заради което и го избрах на фона на останалите еднодневки които удрят тавана и дъното на цени в рамките на дни в чисто спекулативно движение.

Дори бих си позволил да те поправя, защото така наричаш LTC еднодневка, а може би си искал да кажеш:
за разлика от еднодневките

И въпреки това аз си копая в мултипула, където също уж са подбрани малко по-така, продавам веднага и печалбата ми е много по-голяма така.
ZAX
Spammer

Мнениеот cnerd » 20 Авг 2013, 21:49

ZAX написа: продавам веднага и печалбата ми е много по-голяма така.

Дори бих си позволил да те поправя :)
Печалбата ти е по-голяма само и единствено ако нито една от валутите, които копаш, не се дигне никога повече а отива само надолу.
Пак се връщаме на pump-and-dump схемите, за които ти обяснявах по-рано. Тва не е яко нещо, маняк
cnerd

Мнениеот ZAX » 23 Авг 2013, 23:21

Е аз ги копая и продавам при коефициент добив*цена от 3 до 10 пъти спрямо добив*цена на BTC. И съответно печалбата ми е от 3 до 10 пъти по-висока, при същата изчислителна мощност. Което съответно означава, че ако асиците не са едно поне 10 пъти по-изгодни от видеокартите, а те не са. Значи просто няма самисъл от тях. Поправи ме ако греша.

А това с пазенето и продаването след години, то тук не е фактор, понеже ти и BTC можеш да си ги пазиш по тази логика и да чакаш да си ги продаваш на $1000. Въпросът е какво е най-изгодно в настоящия момент. Къде и как ще си избиеш инвестицията най-бързо.

За мен винаги солото ще е най-доброто, ако можеш да си го позволиш при валута която си струва. Но поради липса на такъв ресурс, за мен най-доброто е мултипула за сега. От там и видеокартите, но разбира се да не забравяме ключовият момент, че аз не плащам ток : ]

Всъщност в момента няма копаене което да не е на загуба, ако си плащаш тока... Видеокартите смучат твърде много ток, флашките са адски жалки като по отношение производителност/цена, че и ограничени само за sha256... както в други мои, но изтрити постове, аз не виждам смисъл да се копае с флашки, освен ако не са 4 цифрена бройка, която ще позволи соло и наистина ще позволи да се избият и то в кратки срокове, само дето май няма от къде да си купиш толкова... А останалите асици са още по-зле, защото те всъщност се чакат толкова дълго, че когато дойдат, почти няма смисъл вече...

В заключение, който е набарал преди 3-4 години, колкото е докопал толкова. Или кой ял - ял, кой пил - пил, сега в момента и в обозримо бъдеще аз възможност за печалба не виждам. За да има смисъл, при такива темпове на покачване на трудността, определено и цената трябвашпе вече да е двойна и тройна !
ZAX
Spammer

Мнениеот shefastz » 24 Авг 2013, 19:29

Много бързо се вдига тая трудност нещо ццццц 65,750,060
shefastz

Мнениеот angelche1973 » 24 Авг 2013, 19:40

Прогнозата за септември е между 77 и 86 милиона. Май ще я уцелят :?
Не са важни конете в мотора - важно е магарето зад волана
angelche1973

Мнениеот cnerd » 25 Авг 2013, 23:53

като и Bitfury почнат да шипват, тогава ще стане още по-голямо шоу с дификълтито.
cnerd

Мнениеот 2GOOD » 26 Авг 2013, 01:02

Ами авалонските чипове къде ги забравяте... това е една истинска златна треска и всеки се бори за по-голяма кирка.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот skrubalov » 29 Авг 2013, 16:15

Според вас кога скоростта на мрежата ще удари 2 ПетаХеша?
skrubalov

ПредишнаСледваща

Назад към Общи Дискусии