от ZAX » 23 Авг 2013, 23:21
Е аз ги копая и продавам при коефициент добив*цена от 3 до 10 пъти спрямо добив*цена на BTC. И съответно печалбата ми е от 3 до 10 пъти по-висока, при същата изчислителна мощност. Което съответно означава, че ако асиците не са едно поне 10 пъти по-изгодни от видеокартите, а те не са. Значи просто няма самисъл от тях. Поправи ме ако греша.
А това с пазенето и продаването след години, то тук не е фактор, понеже ти и BTC можеш да си ги пазиш по тази логика и да чакаш да си ги продаваш на $1000. Въпросът е какво е най-изгодно в настоящия момент. Къде и как ще си избиеш инвестицията най-бързо.
За мен винаги солото ще е най-доброто, ако можеш да си го позволиш при валута която си струва. Но поради липса на такъв ресурс, за мен най-доброто е мултипула за сега. От там и видеокартите, но разбира се да не забравяме ключовият момент, че аз не плащам ток : ]
Всъщност в момента няма копаене което да не е на загуба, ако си плащаш тока... Видеокартите смучат твърде много ток, флашките са адски жалки като по отношение производителност/цена, че и ограничени само за sha256... както в други мои, но изтрити постове, аз не виждам смисъл да се копае с флашки, освен ако не са 4 цифрена бройка, която ще позволи соло и наистина ще позволи да се избият и то в кратки срокове, само дето май няма от къде да си купиш толкова... А останалите асици са още по-зле, защото те всъщност се чакат толкова дълго, че когато дойдат, почти няма смисъл вече...
В заключение, който е набарал преди 3-4 години, колкото е докопал толкова. Или кой ял - ял, кой пил - пил, сега в момента и в обозримо бъдеще аз възможност за печалба не виждам. За да има смисъл, при такива темпове на покачване на трудността, определено и цената трябвашпе вече да е двойна и тройна !