от perla » 16 Ное 2021, 15:22
Мнението ми е собствено разбиране за случващото се. Покрай работата ми (с колегите) имам възможност да наблюдавам огромен информационен поток/сондирам мнения хора и това са мои лични впечатления. Не ангажирам никого с него и няма да обсъждам коментари/цитати на пеокрепящи или противни мнения.
Ще гласувам за Анастас Герджиков. Смятам, че и той не е най-добрият възможен кандидат за президент, но вотът ми е протестен против настоящият президент Румен Радев.
Личното ми мнение за Р.Радев е, че е един тежък кариерист, психопатна личност и логично единствената му реализация е била военен. Злобен човек без никакъв морал и скрупули (нито лични, нито държавнически). Не отричам, че е изключително умен.
Защото е тежък кариерист единствената му цел е втори мандат, независимо на каква цена.
Поде собствена лична вендета против законно правителство (добро, лошо, различно за всеки). Раздели народа на мутри и не знам какви си.
Води предизборна кампания от една+ година. неморална и неравностойна на другите кандидати. Изпревари БСП, които го направиха президент обявявайки се за независим.
От поста си манипулира ежедневно простия ни народ с изказвания статукво, мутри, кражби и т.н (разни медийни фантазии, доказателства и осъдени няма, едва ли ще има).
Назначи и управлява (да, той го управлява) служебно правителство, което преследва единствено неговите интереси (изчегъртването на евентуалните му противници), за което и ги награждава според правомощията си (Янаки Стоилов конституционен съдия, най-вероятно другите ще са посланици скоро и т.н.).
Прескача ежедневно Стефан Янев (Министър председателя е изпълнителната власт, не Президента).
Два пъти манипулира, уж преговаря, уж консултира новите партии, за да няма редовно правителство и те му се вързаха и се изядоха един друг.
Наруши конституцията и не пое отговорност (опита да въздейства и на конституционния съд нагло).
С проекта си ПП изтегли гласовете на БСП, закопа Мая и в момента сваля Нинова искайки оставката и.
Закопа и всичките си противници с горенаписаните и други манипулации.
В момента в него е абсолютната власт. Не отговаря на никакви въпроси, говори само за битки и обратно напада всеки, който го критикува (те затова и притихнаха и си траят страх).
Вследствие е задълбочаваща се политическа, здравна, икономическа криза в която сме (теглят заеми, "спестяват" от кражбите, актуализират бюджети, за да купуват те чиновници), просто не го интересува нищо освен втория мандат и властта (...предишните са виновни докога ще работи?...).
В крайна сметка заменихме една мутра с друга мутра. Поне аз до момента разлика не виждам, дори по-лошо.
Добавка:
В крайна сметка влезе в изпълнителната власт през задния вход. Опитва се да контролира съдебната власт. Парламентарна няма вече 7 месеца освен безумния избирателен кодекс и актуализация на бюджета.
Не искам и президент безгласна буква. Президента трябва да е гласа на народа и коректора на горните три власти през медийното си присъствие.
Ама през задния вход да ми се прави - не, неморално, неетично, незаконно.
Последна промяна
perla на 16 Ное 2021, 16:33, променена общо 1 път