Някой знае ли къде се продават диворастящи гъби ?
На Женския пазар в София понякога сутрин може да се срещне някой, който е решил да продава по 20 лв/кг
пачи крак, горска печурка, майска гъба, манатарка, челядинка - леки са и за 2 лв може да се направи например супа
Има гъби Кладница, обикновена печурка и кралска печурка сравнително често.
По билковите и био магазини има китайски гъби и други обикновено на прах. Някой ги похапват сурови, има и доста рецепти.
По моловете при сушените плодове понякога има и сушени гъби пачи крак, тръбенка, манатарка, челядинка и други, но пресни са по-полезни и вкусни
http://www.bio-produkti.com/index_archi ... a_voda.htmЖивата вода (католит, алкална вода) е по-мътна, сивкава течност, без мирис, с алкален вкус, много мека. След реакцията утайките падат на дъното и водата става прозрачна. Колкото по-лошокачествена е водата, толкова повече утайки се образуват, като в утайките се концентрират и съдържащите се във водата радионуклиди. Така се постига и допълнителен ефект – смекчаване и пречистване на водата. Живата вода е отлично тонизиращо и стимулиращо средство. Тя ускорява биологичните процеси в организма, увеличава кръвното налягане, подобрява усвояването на храната, ускорява обмяната на веществата, подобрява апетита, придава енергия, бодрост. Тя бързо лекува различни рани, от драскотини, раздразнения на кожата, до язви на стомаха и дванадесетопръстника. Живата вода освежава увехналите цветя и след това те дълго запазват свежестта си. Семената, киснати в жива вода преди да бъдат посети, покълват по-бързо, а при периодично поливане с жива вода дават по-добра реколта, която и узрява по-бързо. Живата вода е отлично средство за пране, обезмасляване на повърхности, стимулиране растежа на домашните животни. Освен алкалните свойства, живата вода е заредена с отрицателни заряди около 0,8-0,9 волта. Тя губи свойствата си по-бързо, отколкото мъртвата вода, за около седмица, при условие, че се съхранява в плътно затворени съдове.
Мъртвата вода (анолит, киселинна вода) е безцветна, прозрачна течност с кисел вкус и характерен мирис на киселина. Тази вода е отлично бактерицидно и дезинфекциращо средство. Тя забавя биологичните процеси в организма на човека и животните, понижава кръвното налягане, успокоява нервите, подобрява съня, намалява болките в ставите. При редовно изплакване на устната кухина с нея след ядене, тя разтваря зъбния камък, спира кръвотечението от венците и дезинфекцира устната кухина. Мъртвата вода дезинфекцира много добре бинтове, бельо, дрехи, обувки, различни съдове, хранителни продукти, плодове, зеленчуци, дори помещения и почва. Много ефективно и бързо
лекува обикновената хрема, болката в гърлото при простудни заболявания, прекратява диарията. Лесно може да се приготви мъртва вода с широко рекламирания pH=5,5, която да се използува за миене вместо скъпоструващи препарати. Мъртвата вода, освен това е заредена с положителни заряди около 0,9-1,1 волта, което усилва действието й. При съхраняване в плътно затворени съдове тя запазва свойствата си 2-3 седмици.
Мисля, че АКТИВАТОР ЗА ЖИВА И МЪРТВА ВОДА С ЕЛЕКТРОД ОТ НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА
без титаниев електрод е по-добър от този с титан. Или поне всичко, което се натрупва може да е вредно. "Tитанът се използва доста от бижутерите (за часовници, очила). В медицината се ползва като нетоксичен и не се отхвърля от организма (за заместители на стави, зъбни импланти, които могат да траят повече от 30 години). Натрупва се в тъкани, съдържащи силициев диоксид." - някой пробвал ли е случайно това?