Постоянно запушен нос.

дъра-бъра

Модератор: Moderators

Постоянно запушен нос.

Мнениеот farmdve » 12 Апр 2014, 03:37

От известно време насам(повече от година) имам проблем с носа, има моменти през лятото и зимата, когато кихам толкова много, чак усещам суша в носа си, друг път пък хем запушен хем ми тече. Бях ходил на доктор и ми взеха назален секрет, казаха ми, че имам бактерия стафилококи. Казаха ми, че нямало да може да се излекува. Отделно имах бронхит миналото лято с бронхоспазми(май така се казваше) + това, дробовете ми свиреха като дишах, а след сън като се събудя имах чувството, че се задушавам. Три месеца не можах да се излекуваш дори с три типа хапчета. И макар сега да съм "добре", това нещо още го усещам(т.е не се е махнало нацяло). Та последните няколко месеца носа ми е постоянно запушен, шега няма. Отпуша го с капки за 3-4 часа, после пак. След спане е зле, тогава винаги безотказано ми е запушен носа.

Та четох в нета, че капване на мед в носа може да помогне, направих това(болката е неприятна). Вие имате ли други съвети? Защото не съм дишал като бял човек!
1JYFJnWKmhAwK9FMM3TM2SCjhCuc1qKc4r
farmdve

Re: Постоянно запушен нос.

Мнениеот 2GOOD » 12 Апр 2014, 04:45

Девойката прави едни промивки със специална "каничка" ще я питам за процедурата и ще ти дам повече инфо, май беше просто солена вода или нещо такова.

Иначе тия коките и аз знам, че са много упорити. Мога да те посъветвам (както и себе си) да направиш следното:
Пролет е, приемай повече плодове и зеленчуци, в общи линии промени начина си на живот поне за няколко месеца, това включва пълноценен сън, спорт било то бягане, колело, футбол пък дори и по-дълги разходки в хубавите пролетни дни. С тези проблеми не ти препоръчвам да се навреш в някой прашен фитнес. И още веднъж, както е казал Народа: "Спокойствие и силна храна".

Всичко това с цел общо укрепване организма.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот tedik » 12 Апр 2014, 08:02

Eто я каничкатал Аз лично я ползвам като имам проблеми с носа и съм много доволен
http://zavodata.com/2011/01/каничка-за-промиване-на-носа/
tedik

Мнениеот charliebg » 12 Апр 2014, 09:26

Навремето имах подобен проблем.
Значи завинаги можеш да се отървеш, като планираш поне двумесечна ваканция на море - колкото повече толкова повече.
Ставаш рано сутрин и дишаш изпаренията от морето - един вид си правиш малко кросче по брега на морето.
Намираш си приатели или сам си купуваш апаратура гмуркане.
По-добре да имаш инструктор и да почнеш малко от малко да увеличаваш дълбочината.
Ако декомпресираш на 10 -15 метра за около 20 минути и после пак нагоре ти гарантирам че никога няма да имаш запушен нос, "евер"....
charliebg

Мнениеот whatever » 12 Апр 2014, 11:07

http://apteka.framar.bg/02002804/%D0%B1 ... %B3%D1%80-
Това само за мазане на носа вътре.

http://apteka.framar.bg/30024440/%D1%82 ... 81%D0%BC-4
Това за мазане на носа и челото като внимаваш да не попадне в очите, не че ще ти стане нещо но сигурно ще люти.

http://apteka.framar.bg/03000481/%D0%B2 ... %BC%D0%BB-
А за капките четеш листовката.

И не слагай от всичките наведнъж. През няколко часа от едното после другото може.

Това е моята рецепта. Иначе бях пробвал какво ли не, но само от това имаше полза.
whatever

Мнениеот Странник » 12 Апр 2014, 12:14

Проблема си е комплексен - уши,нос,гърло.Колкото и идиотски да ви звучи за това се иска комплексен подход и наистина способен лекар който да приложи дълъг период на лечение.
Освен споделените по-горе от колегите начини проучи също така още няколко варианта със задължителна консултация при лекар:
-йогите препоръчват промивки на носната кухина с леко подсолена вода - солта не подържа живот за повечето известни сухоземни микроорганизми,бактерии и други гадинки на електролитно ниво.Например упорит мухъл у дома който винаги на едно място излизаше след почистване с кислородна вода подсилена малко с перхидрол за известно време изчезваше и после пак се появяваше.Едва след като напръсках стената (малък участък) 3-4 пъти със силно осолен воден разтвор мухъла изчезна и спря да се появява.Просто не му се отразява добре солта. :mrgreen: Разбира се това с перхидрола и наситения солен разтвор за носната лигавица са абсолютно неприложими .
-отварата от тетра ( смрадлика) е силен антисептик - ползва се срещу всички видове гнойни рани,абцеси,възпалени венци и всякакви подобни възпаления.Подпомага оздравителните процеси на тялото - употребява се външно (компреси,промивки,жабурене) без да се пие.
-колоиден разтвор на сребро - среброто е силен антисептик - на сребърна повърхност патоген не може да се развива.Приготвя се много лесно в домашни условия като за целта ти трябват само сребърна тел по възможност висока проба ,9 волтова батерия ,няколко тънки проводника,9 волтова крушка и чаша вода.Пиши на ЛС да ти опиша как се прави всичко - просто е.Спокойно може да се пият по 2-3 чаши на ден или да се ползва външно.Не е желателно да се прекалява с това.
-пеницилин,стрептомицин - антибиотици -продават се по аптеките в стъклени шишенца на прах вътре.Смесват се с вода и се ползват обичайно за инжекции.В случай на силни възпаления на носната лигавица ако се ползват като капки за нос правят чудеса ползвани по този начин.Антибиотците са нож с две остриета все повече патогени вече имат устойчивост към тях поради мутации в резултат на неспазен срок на лечение с антибитотик.Здължително е да се спазват предписанията за срок на лечение с антибиотик.Повечето от нас ползват антибиотик,получават подобрение и го спират -в резултат патогените не изчезват напълно ,приспособяват се към антибиотика и след това вече има нужда от по силен такъв и така до обезумяване...
-''мъртва'' вода - обработена електролизно която образно казано е лишена от вътрешна енергия вода.
Последна промяна Странник на 12 Апр 2014, 12:34, променена общо 2 пъти
Аватар
Странник

Мнениеот Spoon.Net » 12 Апр 2014, 12:27

лелеее като четях първия пост все едно за мен ставаше въпрос. носа ми е блокаж от години. верно морето лятото прави чудеса, но нямам вариант да зарежа всичко и да ходя да живея там...
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот skrubalov » 12 Апр 2014, 13:09

Уж съм от Варна но и аз имам такъв проблем, жената също(тя без муконазал не може да живее). Вярно не ходим всяка сутрин на морето, но все пак сме в града. Имам си теория че е от високата запрашеност на въздуха. Това с гмуркането обаче ми хареса, може да го пробвам.
skrubalov

Мнениеот ggeorgiev » 12 Апр 2014, 13:17

Само внимавайте с гмуркането, че ако имате по-голямо възпаление на носа, което се е пренесло към гърлото и евстахиевите тръби, да не получите постоянен шум в ушите при дишане. Изпитвал съм го лично когато тренирах скокове във вода, и когато нямаше какво да правим се гмуркахме да търсим хвърлено парче от плочка в 5 метров басейн :)
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот balbo » 12 Апр 2014, 18:59

Като ви чета и на мен взе да ми се запушва xD
А сега сериозно.Носа и сливиците са взаимно свързани.Обикновенно ако имаш проблем с едното то се предава на другото.Преди време страдах често от болки в гърлото,а носът го бях отписал(вечно запушен).Капки ,лекари едно друго и нищо не помогна.Започнах и ангини все по често.Абе с две думи ми идеше незнам какво да направя.
За мой късмет обаче разбрах че съм някакъв роднина с др. Рангел (фамилимята не я помня) -(лечителят от Монтана...предполагагам ще има тук хора които са чували за него).Казаха ми че дърпа уши и гърлото минавало.Естествено се изсмях в първия момент,но тъй като там ми е селото една ваканция реших на майтап да го посетя.Както и да е заварих човечеца който си копаеше градинката пред къщата.Влязохме с мой приател който ме придружаваше и имаше същия проблем.Човека каза няма страшно ще забравите за проблемите и един по един ни покани в една стаичка където имаше едно креватче и нищо друго.Накара ме да легна на едната страна и с една кърпичка започна да ми пипа нещо ухото като през това време ми отклоняваше вниманието с някакви въпроси.По едно време усетих едно щракване(пукане) вътре в ухото(всичко това става за секунди) и ме попита дали съм усетил нещо ....казах му да нещо пукна ...той каза супер давай сега от другата страна другото уше... след малко и то пукна и ми каза готов си можеш да идеш да пиеш ледено студена бира или сладолед което допълнително ще помогне за процедурата. Аз като чух реших че се шегува защото така се пазех от тези неща че не смеех и да си помислям от хладилника да пия нещо заради страданията от гърлото.На излизане обаче той отново намекна да не забравим да си вземем сладолед.Понеже всичко ни се чинеше майтап та си взехме и сладолед на майтап :lol: Изядохме сладоледите с моя приятел и забравихме за случилото се.Все още го имахме за някаква шега може би. Прибрахме се в София обаче след ден два ми звъни приятела и вика абе теб има ли ти нещо че на мен ми мина.Попитах го за какво говориш(толкова бях забравил за проблема).След като ме подсети започнах да се ослушвам за проблемите които си имах от години,но всичко беше се изпарило.Аз му казах ти се шегуваш ама на мен нищо ми няма вече,а той ми каза не се шегувам и на мен ми нема нищо. :lol: Та вече 12 години за гърло и нос не съм се сещал ,докато не прочетох сега тук тази тема да ме подсети :)
Ако човечеца е все още жив и здрав ви го препоръчвам дори и профилактично,но най помагало когато е болно самото гърло(поне така той казва).На чичо ми също са му дърпани ушите при него и даже един лекар го беше питал кога си оперирал сливиците та си ги махнал :mrgreen: Та това е с което мога да помогна ако някой реши да го посети стига да е жив и здрав човека все още съм сигурен че ще остане доволен :) Координати за него може и на гугъл да се намерят мисля.
balbo

Следваща

Назад към Лафеджийница