Постоянно запушен нос.

дъра-бъра

Модератор: Moderators

Re: Постоянно запушен нос.

Мнениеот ggeorgiev » 20 Май 2014, 16:34

Кой е казал, че искам да го отказвам ?
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот kati » 20 Май 2014, 16:45

Ако искаш да има резултат, би трябвало да поискаш и да го откажеш
Може пък и да стане по-добре :)
kati

Мнениеот kati » 21 Май 2014, 10:38

Някои традиционни причини за синузит и решения
http://bg.wikipedia.org/wiki/Скарлатина
http://bg.wikipedia.org/wiki/Кандидоза

http://irispleven.com/site/irispleven_P ... a_voda.php (Лековитите свойства на сребърната вода)
http://irispleven.com/site/irispleven_P ... a_voda.php (Шунгит за пречистване и структуриране на вода)

https://sites.google.com/site/bgbilki/h ... -s-k/kudzu
Във фитотерапията кудзу се приема за най-ефикасното средство в света против алкохолизъм и тютюнева зависимост. То превъзхожда дори синтетичните продукти в тази област, защото съдържа активна съставка, която предотвратява физическата зависимост от консумацията на алкохол.

Установено е, че приемът на кудзу вечер води до производството на повече ендорфини в мозъка, а оттам и до приятни и хубави сънища. Повишеното производство на ендорфини също така подсилва имунитета и намалява високото кръвно налягане, действа подмладяващо и антистресово.
kati

Мнениеот kati » 02 Юни 2014, 18:35

https://sites.google.com/site/bgbilki/h ... o-tea-tree
Чаено дърво (Tea tree) - пише, че лекува почти всичко по темата с кожата, болести от всякакви микроби лекува, някой пробвал ли го е?
kati

Мнениеот ggeorgiev » 02 Юни 2014, 21:12

Преди много години, един дядо ми каза една мъдра приказка: "Всички болести идват от нерви, само трипера и сифилиса - от любов" (по негово време СПИН не е имало).
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот kati » 03 Юни 2014, 13:42

Като се успокоиш, прочетеш малко, болестите идват от болестотворни микроби (гибички, бактерии, вируси), които обаче лесно се повлияват от например метали, неметали и други неща от менделеевата таблица, хората и преди нас са имали проблеми и са оцелели с билки, камъчета, вяра
Не е задължително да се предават от човек на човек, става и от животни, вода, въздух, храна, т.е. не си виновен ако имаш проблем, виновен си ако не го решиш, а можеш.
Между другото почнах да правя сайт на тема всичко за градината и затова чета билките и се изненадах, че някои от тях са толкова успешни, че повлияват дори нещата около спин,
(видях по телевизията хора, които носят тази зараза, но никога не са се разболявали от спин, просто защото носили някакъв специфичен ген, т.е. за всичко има решение на теория, само трябва да се намери)
kati

Мнениеот ZAX » 04 Юни 2014, 12:40

Да, всички които имат прадеди боледували и оцелели след чума, се оказва че не могат да се разболеят от спин. Но мислех че са абсолютно резистентни, не знаех че остават хиф позитивни ако се заразят. А ти дори си го написала така все едно са хиф позитивни по рождение, което звучи адски стряскащо и гнусно...

Разбира се че са виновни тези които са болни от нещо от което е можело и да не се разболяват, на същия принцип както ако не го лекуват, а могат!

Като имаше една сервитьорка дето обясняваше как си работела без риск за клиентите, защото видиш ли много внимавала, е айде няма нужда!

Иначе поне знаем че боклуците които са сътворили спина, са чопнали и от чумата, но кой знае от какво още...

Освен това не всички болести се създават от нещо живо (от друга страна живо е доста разтегливо понятие). Например вирусите не отговарят на всички условия от определението за жив организъм. А нима планетата ни не е жив организъм? Нима слънцето не е живо? Та биологично активните(живите) неща са само една част. Радиацията нали не я водим жива, както и други неживи канцерогенни неща, отрови с небиологичен произход и т.н. Също тук не трябва да забравяме и автоимунните проблеми, които пък въобще не са причинени от външен източник...
ZAX
Spammer

Мнениеот ggeorgiev » 04 Юни 2014, 20:36

Кати, аз съм прекалено спокоен човек, и ако не усещаш сарказма в постовете ми - твой проблем :) . И не съм толкова прост, че да не знам от какво се причиняват, също така знам и как да използвам гугъл, и най-важното знам как да анализирам и използвам намереното. Пиша в тази тема, единствено, защото, тя започна с един запушен нос, автора на темата вероятно отдавна е открил какво му помага, но темата се доразви в един вид "домашен лекар" - няма лошо в това, но имам странното чувство, че и по някакъв начин, темата се превърна и в един вид агитация, и точно за това се опитвам да обърна всичко на майтап.
Иначе сериозно - какъв е смисъла да живея по всички природни закони, като утре има шанс да ме тресне тока на работа, и за части от секундата да стана купчина въглерод ? Или да ме блъсне някой на улицата...или какво, да се завра във фарадеев кафез, и да хрупам зарзават цял живот само и само да изкарам някоя и друга година повече .. и за какво ми е да живея до 100 години - ни акъл ще имам, ни по жени ще мога да ходя (ако изобщо мога да ходя )... нищо ... и накрая пак ще ме сложат в 1 дупка - точно там където в края на краищата отиват всички. Защо да стигна до там, евентуално децата ми и/или внуците да казват "Я дядо (татко) пак се наака/напишка - някой да му смени памперса" ? Та защо да не си живея както ми харесва, и да не опитам всичко което може да ми предложи този живот (и хубаво и лошо), докато имам тази възможност ? Това си е моята логика, и може би ще продължа да си ръся глупости в темата :)
Айде със здраве,..и наздраве :)
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот DeepBlue » 05 Юни 2014, 11:42

Тъй като не ми се чете цялата тема, директно ще отговоря на първия пост на farmdve. Вариантите са два - ако наистина е бактериална инфкеция, то лечението е ясно - антибиотик, но не за 5 дни а за по-дълго време 10-15 дни. Но преди да се поченеш задължително правиш изследване на гърлен и/или назален секрет да се види каква точно е бактерията и да се направи антибиограма към кой антибиотик е поддатлива и към кой резистентна. Ако личния лекар не ти го изпише, си го направи сам (отиваш в лаборатория и искаш да ти вземат секрет), струва 10-12 лв и след това го изпляскай у чело с резултата. Заедно с това е добре да поискаш и преглед при добър уши нос гърло. Преди година-две имах подобен проблем, влачих го година-година и нещо, билки,капки, геломиртол, кармолис, 2 серии антибиотици, али-бали накрая сам ходих да ми направят изследване на секрет и до унг и се оказа че дори след 10 дена антибиотик остава някакво огнище зад сливиците, някъде около ларинкса (което очевидно е неподдатливо ако третираш само носа...) и след още няколко 5-6 дена на друг антибиотик се оправих напълно. Тъй че алтернативните терапии могат да облекчават симптомите, но ако не се знае къде точно остава проблема няма да помогнат изцяло. Но ти трябва и добър доктор, които на последък намаляват.

Другия вариант е причината да е алергия. В тоя случай решението е само изследване при добър алерголог, най-добре в Александровска в София. Ако е това, вече много зависи, има симптоматично лечение ако не се провява постоянно ( примерно 10 дена Ериус могат да помоганат за месеци наред) или хипоснесибилизация, която има доста по-траен ефект, но е и много продължителна (и сравнително скъпа) като лечение.

Между другото едното не изключва другото, продължителната инфекция може да ти е докарала алергичен ринит, както и обратното - запушването на носа и сополите от алергията предизвикват задържане на бактерии, които води до чести възпаления.
DeepBlue

Мнениеот kati » 06 Юни 2014, 11:29

ggeorgiev и аз обичам да се забавлявам, ама е кофти, ако има вариант да пречиш на другите с решими проблеми
Да не говорим, че можеш да се забавляваш много повече, ако си по-здрав ;)
Определено предпочитам пасивен доход от мой дизайн, пред това да работя, но това си е друга работа и тема ;)
Хремата не се лекува с антибиотици, тъй като антибиотикът върви по кръвта, а може да са засегнати синуси, места без или с малко кръвоснабдяване
След като антибиотикът не стига до тях по кръвта(съединителна тъкан), то няма излекуване, според мен трябва да се обърне внимание на кожата (епителна тъкан), ако не си прочел сайта с билките, има такива, които се ползват единствено и само през кожата и така наистина може да се достигне до проблема и да се излекува успешно синузит.
Между другото антибиотиците създават повече усложнения (като например гъбички), отколкото ползи, така че дори и след анитибиотика пак ще се наложи да ползваш билки, това е

Ако проблемът е в алергия, то пак трябва да прочетеш написаното от мен преди, решава се според мен с антихистамин (например калций), т.е. всичко, което може да накара калция бързо да се отдели от организма, е добре да се сведе до минимум или да похапваш повече минерали,
което не значи да си вегетарианец, а да балансираш животинска и растителна храна, така че да се отървеш със сигурност от алергията :D

Между другото моята алергия (алерген) дойде точно от болница (от комплекса от ВМА или Александровска), там е претъпкано с какви ли не алергени, колкото по-далече, толкова повече здраве :lol: , дори ми се е случвало да пия калций от страх преди да отида до болница, така че
още една причина да си прочета пак билките

http://nacionalen-biznes.com/listing/ri ... ovdiv.html
Списък с болести и билки, масла от билки

За дихателната система:

Асма – кипарис, евкалипт, тамян, лавандула, лимон, маточина, розмарин, мащерка
Дъх/ липса на/ – тамян, копър, лавандула
Бронхит – кипарис, евкалипт, копър, тамян, джинджифил, лавандула, лимон, маточина, розмарин, санталово дърво, чаено дърво, мащерка
Катар – черен пипер, кедър, тамян, евкалипт, джинджифил, лавандула, лимон, чаено дърво
Кашлици и настинки – бергамот, черен пипер, евкалипт, тамян, джинджифил, грейпфрут, лавандула, лимон, маточина, мента, розмарин, санталово дърво, чаено дърво, мащерка
Дрезгавост и загуба на глас – санталово дърво
Ларингит – бергамот, евкалипт, лимон, санталово дърво
Синузит – евкалипт, лавандула, лимон, чаено дърво, мащерка
kati

ПредишнаСледваща

Назад към Лафеджийница