Предлагам да отворим банкова сметка в подкрепа на Златния медалист ZAX
трябва да има повече такива като него, за да оцелеят хората като вид
Позамислих се и мога само с предположение:
Доста микроорганизми се повлияват(загиват) от метали като сребро, желязо, цинк и други, т.е. има неща, с които се отделят метали от организма
Казват:
"Благодарение на своето pH 5.5 спира развитието на бактериите", т.е. киселината спира бактериите, не че е важно
киселина+ основа = сол и вода = неутрализация
На бутилката от минерална вода пише
pH - мярка за активността на водородните йони в разтвор, и съответно неговата киселинност или алкалност. Скалата варира между 0 и 14. Водни разтвори с pH по-малко от 7 се считат за киселинни, а разтвори с pH по-голямо от 7 са алкални (основни). Ако разтворът има pH = 7, той е неутрален. pH на стомашния сок е около 2, Кока-Кола - 2.5, сок от портокал – 3.5, бира – 4.5, кафе – 5, мляко – 6.5, амоняк – 11.5, белина – 12.5, ... от (
http://aktivnipotrebiteli.bg/минерална-вода)