3850 и една Riva 128

дъра-бъра

Модератор: Moderators

Re: 3850 и една Riva 128

Мнениеот Spoon.Net » 11 Яну 2014, 20:49

eeeee super креативно. имам 2 стари елки ... ще може ли поне 10-15 мегахеша да направя с тях на скрипт че скочи трудността а съм си харесал автопарк с 10-тина бугатита !!!
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот ggeorgiev » 11 Яну 2014, 22:54

Че как нема да може :) , оня код за Бейсик по напред, го преобразуваш в осмична бройна система, и го въвеждаш през клавиатурата на елката. След това, за да му пуснеш нет - закачаш произволни 8 пина от изводите към дисплея (и с 4 може, ама нали сме хакери-трябва да е по трудния начин) към мрежовия кабел, натискаш "=", и копаш автомарично с 8Мх на скрипт - с толкова, щото си конвертирал кода в осмична система, ако го конвертираш в десетична-с 10, а ако имаш място, и си нарисуваш буквите от "А" до "F" на елката, и съптветно кода в шеснадесетичен вид - 16мхс. А тва с Бугатитата-изобщо нема да го коментирам, ама все пак един съвет-що не се ориентираш към самолетоносач - кеф ти яхта, кеф ти писта за частния самолет, кеф ти паркинг за сичките произведени Бугати-та, барабар със завода им.
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот Spoon.Net » 12 Яну 2014, 01:24

остави ся тия самолетоносачи искам да ми се изработят няколко машини, разбира се от 3850 който да копаят точно с по 50гх всяка. ще ги ползвам да копая :
биткойнТ и разбира се не безизвестния биткойнс. очаквам сериозни оферти. плащам по 50 000 000 догекойн който изкопах с първия ми авалон.
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот ggeorgiev » 12 Яну 2014, 17:21

Spoon.Net написа:остави ся тия самолетоносачи искам да ми се изработят няколко машини, разбира се от 3850 който да копаят точно с по 50гх всяка. ще ги ползвам да копая :
биткойнТ и разбира се не безизвестния биткойнс. очаквам сериозни оферти. плащам по 50 000 000 догекойн който изкопах с първия ми авалон.

Може да се направи, но за целта трябва да закачиш монитор към нея и флопи към дъното - драйвера на флопито засича монитора, и колкото инча е, с толкова Гх копа. Опитах с един 42" смарт ТВ - онва полуде - даже през мрежата зе да копа и със сървърите за ИПТВ, ютуб и фацебук, ама ония се усетиха и баннаха ИП-то, са само със сателитите за ГПС копам. Готиното на тва със сателитите е, че където и да ида, кат погледна гпс-а на телефона, и веднага ми казва нещо от рода: "Намирате се на адрес 1бтцHYyDhVvwyguZmngUmPYn4Wn5dvh7VN3y , и намерихте 8384.2374 биткойна" ... 100 литра бензин на ден горя за да шетам из околията. Другия ми проект е да впрегна ЕКУ-то, комфорт-модула и модула за еърбеците на колата да копат, само имам лек проблем с комуникацията, че франсетата турили некъв изджавратен CAN протокол, и още не съм го хакнал напълно. Ама напредвм - от модула на еърбега вече изкопая 2 бтц от предните възглавници, 2 от страничните и 2 лтц от пиропатроните за коланите, а като пусна ЕКУ-то да копа - колата лети с 256км/час .. ама имам време-още ще тествам :)

Едит: Някой има ли идея дали с микровълновата и пералнята няма да може да се сглоби некое риг-че (пералнята заради вграденото водно) ?
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот plamar » 12 Яну 2014, 19:00

Аз микровълновата я изхвърлих, че били вредни и не мога да тествам. Но с пералните нещата са много обнадеждаващи!!! Значи моята е дефолт на 900об центрофуга и има турбо бууст режим на 1200об - според теста се оказа, че вадят горе долу 1:1 - т.е. на 900об прави към 900Гх а с буст режима 1.2Тх - от това може да излезе нещо, отделно смятаме да модваме за да подобрим предавателното число и да прави повече от 1.2ТХ.... но да те предупредя - задължително е да шунтираш таймера защото ако не го направиш и излезеш някъде, взима че спира след края на програмата. При електронхото управление вкарваш един безкраен цикъл вп рограмата, а тези с механично махаш там разни щифчета. Друг пиниз е да изключиш нагревателя да не харчи излишно... А сега по-серионо - имам един проблем - вързах към електронния ми четец с онези адаптори USB->PCI-E 16 4 карти 290х с водно охлаждане през пералнята, но драйвъра за рефреш на дисплея нещо крашва като включа повече от 2 карти и не ми рефрешва, а на e-ink екраните ако не рефрешваш става мазало и не мога да да следя стойностите. При таблета няма този проблем. работи стабилно с 6 карти - някаква идея за драивърчета??
plamar

Мнениеот ggeorgiev » 12 Яну 2014, 19:26

Аха, моята пералня е с механичен таймер, и мисля да направя следното - махам моторчето на програматора, и вместо да избирам програми, да избирам скорост на копане, че да регулирам с колко койна да се пълни, че ако ме няма - да не прелее и да не намажат комшиите. А нагревателя - щом грее, значи трябва и да копае, ама не знам на какъв език да му напиша програмата. Някой ако е запознат тез нагреватели с какво се програмират-да свирка, аз за сега разбрах само че се управляват по I2C (Iбаси 2kw Смуче), и тамън почнах да прая един логер с PIC16-обърках нещо схемата, и оня кат почна да копа с 16мх - едвам го спрех преди да се е изпекъл...абе ще се мъча още - видяло се е .

За дисплея ти, като спре да рефрешва - вземи една гумичка, ама хубава - Кохинор (тея със слончето) и изчисти ръчно дисплея, после си направи една стойка от тел, и закачи гумичката да се манда над четеца - той така ще е стресиран след ръчното триене на дисплея, че кат види гумата - нема да смее да забие..още повече ще го е страх от слончето дет е нарисувано-да не го настъпи. След седмица ще свикне, и може да махнеш гумичката.
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот silversurfer » 13 Яну 2014, 00:53

Брей, трябва да си подкарал "перлата" вече. Гледам и не вярвам на очите си ;)
Изображение
silversurfer

Мнениеот ggeorgiev » 13 Яну 2014, 18:35

Не съм още-имам проблеми с нагревателя-не ще да копа добре гадината и това си е, ама ще го мъча още. Само малко се притеснявам, дали няма да стигна 51% така както съм тръгнал, а и от енергото нещо ме натискат, с таз моята голяма консумация съм щял да оставя града без ток, та пратили на НЕК молба, вместо в Белене-АЕЦ-а да го построят при мен на двора (викат 1 блок за теб, другите за НЕК). Имам тук едни 50-60 квадрата място, та се чудя.
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот danbi » 13 Яну 2014, 20:30

Не се съгласявай!

Те сега ще ти предложат супер изгодни условия, ама и 200-годшен договор, а после като дойде новото правителство, ще ги сменят, ей така, щото миньорите стачкували. И ти 199 години ще копаш на загуба. По-добре ги инвестирай в някой Трабант.
Без пот няма мед.
BTC: 14z9d1E42v9Y4jF5cpaAgBoLVZSSwY6wqs LTC: LY8tN9dBLwaVdUf5EvCcCyrW1dTPH8k5wB
danbi

Мнениеот ggeorgiev » 13 Яну 2014, 20:44

Не бех погледнал от таз гледна точка, ще им откажа значи. А в предния пост забравих да обясня що съм със почти 75% от общата скорост - шота е правен кога въртех с колата - много сателита се беха закачили, ама са намалих малко (заради 51%). А ако някой има желание-може да помогне, с един проект - един на село чул за копането, и иска да му напрайм трактора да копа кат хората, че той се мъчил, ама не станало - само орал. А аз съм начинаещ в тази област, и знам само че е УМЗ, не знам с къв процесор, знам че паметта му е малко и често се губи, червен на цвят.

Ps: Сега се обади човека с трактора - успял е да го пусне, и така е копал, че в момента с миньори го търсят, а те казали, че най-вероятно нема да го намерят...така че, тоз проект отпада..поне докато не изкочи от другата страна на земята.
Аватар
ggeorgiev

ПредишнаСледваща

Назад към Лафеджийница