3850 и една Riva 128

дъра-бъра

Модератор: Moderators

Re: 3850 и една Riva 128

Мнениеот ggeorgiev » 10 Яну 2014, 23:06

Е, що не си ги пазиш на дискети, ама тряя да са от ония големите, че събират повече койни в тех :) .. Па да видиш на правец-а кво става - 122331Гх/с само от процесора (Z80) - правеше 80, ама го клокнах. Ко-процесора - 50Гх/с, и на края - има един чип - 3 канален синтезатор - тоя па 3 ядра копат със 20 000Гх/с , са се чуда захранването дали ще издържи, че е само 65 вата
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот peshan » 11 Яну 2014, 00:25

Ами аз произхождам от бедно работническо семейство ! Знаеш ли колко време врънках нашите да ми купят 200 дискети, че поне cgminer-а да си запиша... едвам го събрах ! Затова Wallet.dat беше на касетките. Виж за Ко-процесора ме разби - признавам, че не се сетих тогава ! Иначе имах от първите, дето не пишеше Правец 82, а се казваха "ИМКО-2" ... загряха ли всички какво означава съкращението ? Не е Индивидуален МикроКОмпютър , а " ИМа КОини " - двойката показва терахешите ! Снимка за неверниците - http://www.pravetz.info/images/pravetz/ ... ko-2-6.jpg Утрепва Авалоните по брой процесори, има 5 (!) слота за видеокарти и даже тонколона JAMO ! Захранването няма да го коментирам, че някой да не получи инфаркт. Само ще намекна леко, че е от Мегаватовите от трафопост !!! Накрая ще призная, че когато го пусках да копае се случваше нещо из градовете България... викаха му режим на тока... :-)
SHA256 - 9 еруптера + 5 Lancelot-a + Antminer S1 , Scrypt - 6 x ZEUS blizzard 8.4 MH
Аватар
peshan

Мнениеот plamar » 11 Яну 2014, 08:40

Не бях обърнал внимание на темата, ама като снощи я погледнах... е бива ли такова нещо - гавра... какво ще си помисли човек за глупостите и лъжите..... нямам думи.... :shock: :liar: :snooty: :snooty:

Бих продължил, ама ми се спи, не съм спал цяла нощ - свързвах някакви кабелаци да оптимизирам зарядни и т.н. Във фирмата едно приятелче направи зелена акция -върни стар телефон за рециклиране спаси света - 700 и кусур броя от тях около 100-на нокиа 3310 - е няма такъв уникален телефон - само му написа една програмка на асемблер и заспа с 35кх, пробвахме да го оптимизираме ама повече от 40кх с 5-12% реджекти не можахме, на 50кх крашва - та мойто приятелче правеше софта и кабелите за телефона а аз оптимизирах зарядните до 2 щепсела. 100 идват много - само от тези 100 3310 имаме 3.5Мхаша :violin: Отделно има със симбиан и андроид много смартфончета, от там минимум по 100кх на бройка ако го мързи да оптимизира програмите - но това днес и утре, сега да поспим :violin: :violin:
но от днес имаме 3.5мх само от 3310 с минимални разходи от няма и 50лв :violin: :violin: :violin:
plamar

Мнениеот ggeorgiev » 11 Яну 2014, 10:33

Я сподели как им пусна нет-а, през УСБ ли ? Ако е така - не са ли много кабелите ?
Аз предпочитам да е хибридно - пълня един леген със леко подсолена вода, изсипвам в него телефоните , и плясвам вътре лан-кабела - хем нет на воля за всички, хем се и охлаждат, а ако имаш от тея устройства за лан през контактите-още по-добре - в един контакт мушкаш едно такова, а от друг контакт-фазата директно в лигеня - хем нет, хем ток колкото си искаш.
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот plamar » 11 Яну 2014, 10:59

Да през USB - колегата запоява разни кабели там - много работа... Сега тестваме Нокиа Е51 -- дзвер 250кх овърклокната и нет през wifi-то - май 3310 са си загуба на време спрямо тия с wifi. Сега моднахме една програма за андроид на таблетчето, много лесна стана за работа - представлява малки кръгчета подредени според желанието по-редове или в кръг, като всеки кръг представлява алтернативна валута а отстрани графично се представя с рефреш на всеки 3 секунди коя е най-профит валута. Спрямо това с едно цъкане върху кръгчето на съответната алт. валута се отваря подменю с няколко басейна които я копат с късмета в проценти - цък на желания и си в играта - само за 2 секунди сменяш от един към друг басейн - пък и таблета вади 10Мх на скрипт
plamar

Мнениеот peshan » 11 Яну 2014, 13:24

:-D Току-що си получих поръчаните 2 преходника Molex към 6-pin и гледам продавача умен - решил, че ще копая и мушнал подарък - фенерче и 3 батерийки ААА :-D И сега вече сериозно - дали няма начин докато свети на радеона да прави и някой килохеш отгоре, а ??? Уточнявам, че батерийките са от най-коравите - на фирма "PemesaniG" ( буквално съм го преписал ) ...
SHA256 - 9 еруптера + 5 Lancelot-a + Antminer S1 , Scrypt - 6 x ZEUS blizzard 8.4 MH
Аватар
peshan

Мнениеот ggeorgiev » 11 Яну 2014, 13:46

За да копаш с фенерчето - първо трябва да разглобиш един калкулатор, от неизвестна китайска марка, купен от пазара, със слънчева батерия, ама не от тея скъпите, а тез дет имитират такава. Та въпросното слънчево панелче (боядисана пластмаса), го лепваш на видно място и осветяваш - така автоматично с поне 400КХ/с/карта се вдига скороста. Ако таз постановка я направиш на картата-ще вдигнеш скоростта само на нея - за това трябва да е на видно място. И не забравяйте че всяка лепенка на АТИ, залепена на предния панел на кутията - вдига скоростта с поне 100кх/с и намаля консумацията със 100 вата. Сега отивам за лепенки, че само 100 вата изнасям към енергото, а имам още място по кутията - мисля до 100KWh да отдавам, и да ползвам по-добри изкупни цени, че произвеждам червена енергия, а както всички знаят-тя е около 10 пъти по-скъпа от зелената такава.
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот Spoon.Net » 11 Яну 2014, 15:59

скапания правец не е с импулсно захранване !!! падашТ :)

п.п. аз ко се смея а не махна тия боклуци дето ползвам и не изгладя напрежението на един моднат електрожен !!! обаче нямам ютия с 2 входа че да пъхна кабелите от електрожена. някой да продава ?
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот ggeorgiev » 11 Яну 2014, 16:32

8С и 8Д са с импулсно - просто, транзисторно, с оптрон за обратната връзка :) . Ютия не ти трябва - взимаш от жена ти пресата за коса, и защипваш двата кабела - иа изхода ще имаш идеален прав ток, и много добре филтриран.
/офтопик - колко ли ни се смеят на простотиите дето ръсим тук?/
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот Foxtail » 11 Яну 2014, 19:03

смеят се, смеят се, колко да се смеят :) по късно ще ви постна едни снимки от който ще направя, за да видите какво е положението около бюрото ми ... има пуснато и работи почти всичко от гореспоментатото :)
а относно кабелите.. зависи каква мощност искаш да захраниш .. аз така преди време буутнах един Benefon Dragon с Андроид.. ама е малко деликатна работата.. значи зима се 4 мерта ШТРВШ , оголваш жилата и ги навиваш като на бубина.. усукваш ги около телефона с вкаран единя край в дупката за антената, и така почва да лови bluetooth от там нататък е лесно :0
Foxtail

ПредишнаСледваща

Назад към Лафеджийница