Постоянно запушен нос.

дъра-бъра

Модератор: Moderators

Re: Постоянно запушен нос.

Мнениеот ggeorgiev » 20 Апр 2014, 02:15

е то както тръгнахме към офтопик.. ми аз тренирах скокове у вода... познай - колена - скапани, проблемите с кръста-цял форум ми ги знае, проблемите с ушите-гъбички, и още сума простотии там от чистата вода - до гроб ще си ги нося.... и какво ми доведе спорта - единствено това, че не ми дреме от каква височина, и върху какиво да скоча... ми извинявай, ама преди време на едно републиканско, спортистите дето се състезаваха за медали, ни гледаха като извънземни, като показахме "волната програма" от 10м... и кво - от спорт-здравето ми е скапано,.. м ибал съм го спорта-уважавам спирта
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот ZAX » 20 Апр 2014, 04:15

Еми, мен пък ме беше гнус да влизам в мръсния басейн при мангалчетата и затова си нямам гъбички, поне от реката на село и на морето не хванах такива, но пък тогава и те бяха много по-чисти, сега по-скоро и за там бих се замислил доста преди да вляза...

Спортът ми е контактен и трябва да имам много повече контузии, даже всъщност няма друг в нашата история който да е взел злато от републиканско без контузия. Просто трябва и да се пазиш. Ако имаше ситуация в която да избирам злато с контузия или без злато, но и без контузия, щях да избера да си запазя здравето!

И без това "златния" медал не е златен, но и да беше, здравето с пари не се купува ;)

П.П. Всъщност имал съм все пак разни болежки, но те винаги са били от работа. Откакто не работя се чувствам просто чудесно, дори ще почна пак да спортувам само да го измисля как да става без пари, ей го оня ден и колелото ми откраднаха и съвсем ще се обездвижа, а тогава предполагам ще почнат и болежките... Движение му е майката, ама преди да те заболят ставите, не след това... Защото което не го ползваш го губиш... А след това като се напънеш и се претовариш пък става и още по-зле.
ZAX
Spammer

Мнениеот Flex » 20 Апр 2014, 10:51

Аве заксе, не бяха ли ти разбили и апартамента наскоро? Сега и колелото? По новия оффтопик - само да събера достатъчно и се изнасям да живея на село.
Flex

Мнениеот ZAX » 21 Апр 2014, 09:52

Е те апартамента го тарашат за 4-ти или 5-ти път, въпреки че още първия нямаше какво да вземат... Та се чудя различни ли са или просто са тъпи и упорити. Но и малко да вземат, то като е всичко, много боли... Как ми се иска ако знаеш само веднъж да сгащя някой! Ще го обезкостя, но ще го оставя жив! Ще се постарая така да го осакатя, че никога повече да не може да краде!

Мисля да монтирам камери, само да видя кой е, това ми стига. Ще си го намеря и ще го оправя! На СОТ и полиция вяра нямам, то в България стражарите са по-големи апаши и от апашите!

Едно приятелче ми се оплаква и на него му откраднали колелото тея дни и то пред банката. После го гледали на камерата, идва с някаква торба говното, вади големите клещи, реже катинара и си заминава, изпуска си клещите, връща се да си ги вземе и пак си тръгва и това става пред очите на 5-тима охранители и няма кой да го спре... А единия боклук (охранител) с цялата си глупост и наглост му казал "ми че той тоя си е редовен". Е съжалявам но няма да мога да запазя самообладание и ще го смажа от бой ако ми каже така! Направо ще го уволня! Защото ако си свидетел на престъпление и не направиш нищо, до колкото знам това също е престъпление, нали така? Първо че колело оставено пред банката за която отговаря, а и вещ на клиент на тази банка в случая, трябва да е изцяло негова отговорност. Но и да не беше, той е охранител и това му е работата, колко му е на някой бабаит двуметров да излезе и да вкара един шамар на гнусното крадливо наркоманче? Че аз първия път когато спрях крадец на колело, бях на 12-13 годинки и му потроших кокалите, въпреки че той беше пълнолетен, много беше се объркал чие колело да краде, но най-вече ужасно беше объркал мястото от където да се опита да го открадне : ]

Иначе обикновено влизам навсякъде с колелото, особено ако ще се бавя, така че ако не ме пуснат в банката с него, седят и ми го пазят! Иначе ще работи цял месец за моето колело, ще му е*а майката... Ама не можело да се влиза с колело, защото "защото". Като почнат да забраняват на инвалидите и на майките с количките да влизат където си поискат, тогава ще ми забраняват да влизам с колело. Един път от мола искаха да ме изгонят, ама не им се получи и за метрото доста сме се разправяли, макар че ясно че някой идиот може да реши да кара там и да стане фал, обаче аз влизам и си го нося в ръка, даже не го бутам, ръчен багаж и да го духат. Пуснаха някаква наредба май за градския транспорт, но като кажа айде върни ми сега парите дето си взех билетче и за колелото и да видиш как ме пускат веднага ;)

Та не е като да не си го пазя, но този път и 2 минути без надзор бяха достатъчни...

А на село не е ли вече същото? Помня едно време хората не си заключваха къщите, а сега и оградите са много по-високи и катинарите по-големи...

Аз и ток бих пуснал по оградата : ]
ZAX
Spammer

Мнениеот Flex » 21 Апр 2014, 11:09

Хаха ти си ебати каръка честно... 4-5 ПЪТИ! Рядко съм чувал някой да го оберат, камо ли повече от веднъж... мен само веднъж са ми разбивали стаята и ми взеха калкулатора, като не погледнаха златната писалка паркър (подарък, загубих я после) и парите... харесвах си го тоя калкулатор, ама доста странен обект на кражба, сигурно са били пред изпит :)
Flex

Мнениеот ZAX » 23 Апр 2014, 05:57

Е "само" 5 пъти за дузина години предполагам не е толкова много... Всъщност на теория може и да има единичен апартамент в София който да не е бил ограбван, но поне аз не знам за квартал, блок или вход в който да не е имало обири. Но като добавим и че съм на втория етаж става и доста по-лесно, не че на последния не са ги обирали. Примерно в нашия вход няма необран апартамент, а са 27...

Предпоследния път ни обираха на обяд, в дупката от 2-3 часа след като аз и брат ми излизаме за работа и преди майка ми и сестра ми да се приберат. Сещаш се за 2 часа какво основно претърсване бяха направили. Абсолютно всичко бяха обърнали и единственото което си бяха харесали, бяха единствените ми обувки, които обаче бяха яко скъсани (на 5 години бяха). Аз разбира се няма да си купя нови, че пак да ми ги откраднат, ходя си с работните... Като откраднат и тях, ще си ходя бос и така... Та очаквах че след като за 4 обира са взели по-малко от 1000 лева, но едва ли са ги продали и за 300 (там някакви монети на баща ми, някакво пренебрежимо малко количество злато, телевизор и телефон, още от първите 2 обира и при трети и 4-ти са си харесали само скъсаните ми обувки). Да, точно така, обир №3 не бяха взели нищо... И сега нямаше да вземат, но са сменили тактиката. Този път са дебнали веднага след пенсия, но не да няма никой, а може и от банкомат да са я проследили майка ми, знам ли... Та са влезли през балкона и са и преровили чантата без да я събудят и са и прибрали цялата пенсия... А тъкмо и бях дал пари и за тока, въобще супер късмет... И това се случва по светло, макар и между 7-8 сутринта, само докато отида да взема нещо за закуска. Та не знам ако се бях забавил повече дали нямаше да се лиша и от техника... Понеже по всичко личи че са тръгнали да проверят и по другите стаи, но тогава съм се прибрал.

Абе явно просто си проверяват през 2 години или на толкова превъртат останалите и идва нашия ред... Хубавото в случая е че не се е събудила. А лошото е, че на баща ми не му идва акъла, само той остана да се навие да го продадем. Но те него го бяха пребили и обрали на село и той пак не продава и там... Е това е да си мазохист... Затова и ще напусна България аз. Но дано успея да сгащя и да килна поне един копелдак преди това. Ще го хвърля през балкона и ако оживее, ще го хвърля още веднъж но от по-високо. Да видим как ще докажат че не си е скочил сам.
ZAX
Spammer

Мнениеот kati » 23 Апр 2014, 16:06

Преди доста време, години имах проблем с хрема, 3 седмици много зле до кървяща рана
Ползвах чист лимонов сок вместо капки за нос - боли ужасно много, особено ако има рана в главата,
но минава много бързо и забравяш за проблема.
Доста време обаче останах без добро обоняние, ползвах сребърна вода - действа, но само временно, намерих и билка котешка стъпка - тази билка е много трудна за пиене (пише, че лекува всякакви екземи и тумори или каквото се сетите по кожата) - действа също временно.
Обаче наскоро се сетих, че проблемът може да не е там, където се очаква.
Все пак имам доста нежна и бяла кожа или по-чувствителна и поради друг проблем ползвах салицилов спирт 2 % на гърдите,
неочакван резултат - обонянието ми почна да се връща трайно, (т.е. проблемът е бил в кожата, един доктор ми каза, че от изгаряне на кожата от слънце в детска възраст, може да имаш проблеми с по-чувствителна кожа като пораснеш)
вече усещам почти всичко, дори леки миризми от доста разстояние, а в началото усещах само силни миризми.
Много се радвам и разбира се поразрових интернет за салицилова киселина - основна съставка на аспирин,
намерих и си купих кора от върба, която съдържа салицилова киселина, направих си чай, има вкус на аспирин, но без страничните ефекти и резултатът продължава да ме изненадва ;)
Намерих и още нещо http://vadimelis.weebly.com/10511077109 ... 01103.html
Мехлем от билки, казва се "Животворен мехлем" (10 лв.), ползвам го от известно време върху лицето, заедно със спирта от време на време и съм много доволна от резултата, въпреки че не са минали още 3 месеца откакто го купих, наистина има резултат, съдържа билки, зехтин и пчелен восък ;)
kati

Мнениеот kati » 23 Апр 2014, 17:54

Това го намерих преди малко, може да е полезно ;)
http://www.zdravosloven.com/magazin/sto ... 12602.html

Какво прави озонаторът?

• Убива микроорганизми;
• Убива бактерии;
• Убива повечето колиформни и стафилококи във въздуха;
• Убива колиформни и стафилококи по повърността на предмети;
• Убива повечето колиформни, стафилококи и салмонела във фосфатните алевианти;
• Убива колиформни във водата;
• Убива спорите на бактериите;
• Убива бревибактериалните спори;
• Убива 99,999% от спорите на бревибактериалните спори във водата;
• Унищожава вируси;
• Унищожава 99,99% от HBsAg и 100% от HАAg;
• Унищожава вируса на инфлуенца във въздуха;
• Унищожава PV I и Хепатит А във водата за няколко минути;
• Унищожава SA-11 във водата;
• Когато концентрацията на озон в кръвния серум достигне 4 mg/L, той унищожава ХИВ на 106 cd 50/mL;
• Убива епифит;
• Убива паразитни протозои и техните яйца.
• Дезинфекционната ефективност на озона е оптимална на температура 30÷32˚С.

Озонотерапия

Озоновата терапия е с 80 годишна история и се използва много успешно от терапевти в цял свят. Озонираната вода за медицински цели се прилага чрез жабурене, поглъщане на дозирано количество, капково приложение при процеси в носните или ушните кухини, дезинфекция на рани, вагинални промивки , интрамускулни, подкожни, интравенозни и интраартериални инжекции.
kati

Мнениеот ZAX » 23 Апр 2014, 17:56

А не се ли сети да не си духаш нослето през 2 секунди? Може би го разраняваш от протъркване.
ZAX
Spammer

Мнениеот kati » 23 Апр 2014, 19:06

Няма проблем след чистия лимонов сок вместо капки ;), разболявала съм се от грип и след това, но не и в този вариант ;)
Последна промяна kati на 28 Апр 2014, 10:00, променена общо 1 път
kati

ПредишнаСледваща

Назад към Лафеджийница