И по случай идния праЗНик на кирилицата /дека младите не я ебават и пишат на изгъзена шльокавица примесена с цифри/ Поздравявам сички, дека са останале у България и мое си напишат собственоръчно трите си имена на лист хартия на кирилица.
2GOOD написа:Вярвам, че на 24-ти ще се поправи с безупречен правопис
До 24-ти има време...11 май се установява като църковен празник на Светите равноапостоли Кирил и Методий от 1863 година. Я у Господ и у цръква вервам толко, колкото и у гадатели, баячки, предсказатели, да не редя сите самозвали се и ко пречи да ги поздравя ората дека празнуват. Знам лично сумати измет, дека на тоя ден ша иде на цръква....ма имената на лист хартия не мое да си напише.
Назравиците /тостовете/, винаги са ме впечатлявали, бяха хоби за баща ми. Тогава се правеха чести официални обеди и вечери и той ги произнасяше сериозно. На приятелски и лични запои винаги бяха с иронична окраска.
Само в българският език има една, единствена думичка, която може да замести всички останали в речника. Ще я използвам да вдигна тост за утрешния празник…. Искам да таковам сички с утрешния такован ден, да таковам най-вече учениците, абитуриентите и тези от малцинствата, решили да се таковат , както сички таковани такива в нашата такована държава.
Превод за зле говорящите нашенци….Искам да поздравя всички с утрешния празничен ден, да поздравя най-вече учениците, абитуриентите и тези носещи частица Българско, решили да се образоват, както всички грамотни и образовани хора в нашата изстрадала държава.