Как се пазите от коронавируса ?

дъра-бъра

Модератор: Moderators

Как се пазите от коронавируса ?

Стоя си у дома, излизам в краен случай само с маска.
8
11%
Излизам, но използвам маска и ръкавици.
2
3%
Излизам, но използвам маска и дезинфектант.
17
24%
Не се събирам с много хора и спазвам дистанция.
20
29%
Без маска, но се дистанцирам.
2
3%
Слагам маска, само защото е задъжлителна.
8
11%
Не взимам специални мерки.
8
11%
Няма вирус, конспирация е.
5
7%

Общо гласове : 70

Re: Как се пазите от коронавируса ?

Мнениеот 2GOOD » 10 Ное 2021, 00:33

Някой ще каже, че е дискриминация:
https://www.washingtonpost.com/world/20 ... -covid-19/

В превод, неваксинираните по избор ще заплащат за лечението на Ковид, ако се разболеят. Скоро по някоя телевизия, неизвестен за мен лекар спомена, че за лечението един хоспитализиран от Ковид отиват 4-6000 лв. Така де, защо от моите данъци да плащам за това, че някои РЕШИЛ, че не иска да се ваксинира. Много е важно да се отбележи "по избор", защото наистина има хора, които не могат да го направят. За тях положението е още по-сложно, защото обикновено става въпрос за хора със сериозни заболявания.

Само си размишлявам на глас, не ангажирам никого с моето лично мнение ;)
Жив и здрави!
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот futureworld » 10 Ное 2021, 01:03

Ама слагай тия запетайки де :)

В превод, неваксинираните по избор, ще заплащат за лечението на Ковид, ако се разболеят.
ИЛИ
В превод, неваксинираните, по избор ще заплащат за лечението на Ковид, ако се разболеят.
futureworld

Мнениеот niki » 10 Ное 2021, 01:32

Изображение

Тъкмо си мислех че няма на къде по-зле да стане - и научавам от вас за тестовете :shock:

Това неваксинираните да си плащат лечението го говоря от доста месеци, но за нашата страна по скоро няма да стане
"Единственото по-вълнуващо от това да забиеш кирката у нещо комунистическо, е да добавиш нова нула в банковите си сметки :D"
Niki 2023г

BTC - 1FgGVKimexvyBJKYZuXsUrk1fYF8fKZbb2
niki

Мнениеот perla » 10 Ное 2021, 07:06

Включвам пушачи, пиячи, катастрофирали, трансплантирани, горящи гуми и парцали, ограничение на всяко семейство по едно дете.
Всички инвалиди на сапун. Паразити с паразитите.

В сериозната част на темата:
когато всеки прегледан пациент започне да се удостоверява с пръстче при прегледа (че е бил там) ще видите как 50+% от бюджета на здравната каса ще се спестява.
Като се раздели частно с държавно медицина още 50%.
perla

Мнениеот 2GOOD » 10 Ное 2021, 10:13

futureworld написа:Ама слагай тия запетайки де :)

В превод, неваксинираните по избор, ще заплащат за лечението на Ковид, ако се разболеят.
ИЛИ
В превод, неваксинираните, по избор ще заплащат за лечението на Ковид, ако се разболеят.

хаха, ДА :)
Явно все пак се разбира :roll:
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот NAKATA » 10 Ное 2021, 18:31

Аз съм от хората който могат да си позволят да си и съм съгласен да си плащам за лечението си, но никой не го устройва това.Примерно стоя 14 дена в болницата и получавам сметка 4к и си я плащам и след това адвоката ми с одитен счетоводител им държи сметка по съответня ред какво правихте вие за 285 лв на ден ( държавни пари се крадът ама за часните ). Изкарах ковида миналата година февруари(оригиналния и най качествен) и естествено сега нямам антитела при тест така ,че сега искам да хвана делтата за да спра да плащам ПСР-и
NAKATA

Мнениеот niki » 10 Ное 2021, 18:40

Мога да те уредя, само срещу едни 1000 кинта ,ще те натикам в интензивния ковид и ще ти дам да си "дръпнеш" малко свеж въздух директно от интубационната тръба на някой пациент - след 3 дена си готов 8)

А като разбереш колко наистина струва лечението ти на частно - свят ще ти се завие
"Единственото по-вълнуващо от това да забиеш кирката у нещо комунистическо, е да добавиш нова нула в банковите си сметки :D"
Niki 2023г

niki

Мнениеот perla » 10 Ное 2021, 19:21

Пич, няма такова нещо адвокат и одит. Има медицинска услуга предварително оценена на определена цена. Плащаш и никой не те жали и не ти се обяснява. Виж кво става на запад и Америка. Бизнес.
perla

Мнениеот NAKATA » 10 Ное 2021, 23:20

perla знам , че това ни е картинката тук , но ме е яд защото преди 15 години на часно можеше да си намериш лекари за всякакви качествени медицински услуги а сега няма значение дали имаш пари най близкото място за качествено лечение е Инстанбул. За мен няма значение много или малко пари когато става въпрос за здраве има само лечение или не
NAKATA

Мнениеот niki » 10 Ное 2021, 23:22

Съвсем скоро това ще се промени... повярвай ми....
Niki 2023г

niki

ПредишнаСледваща

Назад към Лафеджийница