Как се пазите от коронавируса ?

дъра-бъра

Модератор: Moderators

Как се пазите от коронавируса ?

Стоя си у дома, излизам в краен случай само с маска.
8
11%
Излизам, но използвам маска и ръкавици.
2
3%
Излизам, но използвам маска и дезинфектант.
17
24%
Не се събирам с много хора и спазвам дистанция.
20
29%
Без маска, но се дистанцирам.
2
3%
Слагам маска, само защото е задъжлителна.
8
11%
Не взимам специални мерки.
8
11%
Няма вирус, конспирация е.
5
7%

Общо гласове : 70

Re: Как се пазите от коронавируса ?

Мнениеот filchef » 03 Ное 2021, 22:05

„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот niki » 03 Ное 2021, 22:08

Първоизточника на изследването е този https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)02316-3/fulltext
Твоят мисля че беше от май месец
"Единственото по-вълнуващо от това да забиеш кирката у нещо комунистическо, е да добавиш нова нула в банковите си сметки :D"
Niki 2023г

BTC - 1FgGVKimexvyBJKYZuXsUrk1fYF8fKZbb2
niki

Мнениеот filchef » 03 Ное 2021, 23:37

2021-11-03_23-24-22.jpg
2021-11-03_23-24-22.jpg (58.26 KiB) Прегледано 372 пъти

Доста интересна таблица като я гледа човек може да каже че до 65 години смъртността при ваксинирани и неваксинирани е доста близка - като се има в предвид, че над 65 годишна възраст хората умират от доста други болежки спокойно може да се твърди че ползата от ваксината е, колкото от уискито с което мисля да се лекувам ако ме пипне.
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот niki » 03 Ное 2021, 23:57

Не виждам някаква корелация или база са сравнение, за да извадиш такива твърдения. Колкото до вискито - по-добре недей - еб@ва ти мамата на черния дроб, а там се намира един от най-мощните антиоксиданти в човешкото тяло - глутатионът.
Виски - две седмици след оцеляването :mrgreen:
"Единственото по-вълнуващо от това да забиеш кирката у нещо комунистическо, е да добавиш нова нула в банковите си сметки :D"
Niki 2023г

niki

Мнениеот niki » 04 Ное 2021, 15:51

Нови важни пандемични термини (ПанТермини):

"Гигаваксър: преболедувал ковид + 2 ваксини + 1 бустерна доза – безсмъртен 99 level
Мегаваксър: 2 ваксини + 1 бустерна доза – обикновен безсмъртен
Обикновен ваксър: 2 дозички батенце, „от нашата!“ – полубезсмъртен
Срамежлив / Скромен ваксър: една, еднодозова, но от сърце! – отбиване на номера
Полуваксър: сложил си е всички задължителни ваксини на света, но вярва само на врачки и леене на куршум
Обикновен антиваксър: човек, който Сам Си Преценя

Специални случаи:
„Антиваксър на Шрьодингер“: едновременно е и ваксиниран, и неваксиниран, но поне се е наредил на опашката
„Антиваксър на Павлов“: чака първо да му забранят да ходи На мол и На клубче, преди да се нареди на опашката
„Антиваксър на Дънинг-Крюгер“: метакогнитивно-неспособен и неквалифициран да разпознае трябва ли му или не му трябва ваксина
„Просветен Антиваксър“: знае, че ваксината е зло и ако си я сложи чрез графенов оксид и 5G, Гей Билтс и Сорос ще го накарат да гласува за Истанбулската конвенция. А сам гласува за Славиту
„Антиваксър на Дарвин“: пие белина против корона вирОс
„Оцеляващ Антиваксър“: живее в землянка, ходи с шапка от алуминиево фолио против 5G, тренира бой с права лопата, алебарда, три секционна тояга, АК-47, ядрени установки до 15 мегатона, има ножа на Рамбо, носи кубинки и камуфлажи, готви се за Зомби Акълолипсиса"
Трансваксър - човек, който не се е вакс@нирал, но се самоопределя като вакс@ниран.
Niki 2023г

niki

Мнениеот filchef » 04 Ное 2021, 17:14

Макс Планк
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот niki » 04 Ное 2021, 17:44

filchef написа:https://c19early.com/

Ейй, намери ми едно от тайните оръжия :clap: :clap: :clap:

Ето че си напълно способен да търсиш истинска информация
Niki 2023г

niki

Мнениеот jkminkov » 04 Ное 2021, 20:50

filchef написа:Доста интересна таблица като я гледа човек може да каже че до 65 години смъртността при ваксинирани и неваксинирани е доста близка - като се има в предвид, че над 65 годишна възраст хората умират от доста други болежки спокойно може да се твърди че ползата от ваксината е, колкото от уискито с което мисля да се лекувам ако ме пипне.

е, колко да са близки, колкото да играеш руска рулетка с 3 патрона, вместо с 1...
дай на ***ното власт и му гледай сеира.
jkminkov

Мнениеот niki » 06 Ное 2021, 03:21

От един мой колега:

"Все по-често виждам истории как на някой майка, баща, брат, сестра умрели от Ковид 19 в болница в България. Разглеждам им стените - все на Копейкин постове преди това споделяни, все против ваксините.
Ама болниците били зле, ама нямало хигиена, ама давали им много ненужни лекарства.
Ами, като знаете, че е така, защо не се ваксинирахте? Нали знаете как е в България, защо тогава не направихте минимално усилие да се предпазите? Нали знаете как е? Какво се чудите сега?
Всеки си преценя. Преценили са близките Ви, че искат да умрат в случай на зараза. Знаели са какво ги очаква - ето, всичко се сбъдва. И не само в България, в Германия също се сбъдва сред неваксинираните, практически всички чужденци.
Аз уважавам свободния избор на хората, не стоя на пътя му. Като се разкашлите обаче е вече късно да го променяте. И тогава кой каквото си е преценил...
Обикновен изпълнител на волята съм - избрал си е човекът такъв завършек на живота - кой съм аз да го оценям.
Само, моля, дръжте си на думата! Казвам го, защото като стане парциалното налягане на кислорода в кръвта 40 mmHg с 15 литра кислород в минута и един от тези със свободния избор не се сеща за него вече. Всички искат изведнъж да живеят, вече не е леко грипче за никого. Но понеже 60% не оцеляват, а който оцелее е след това дълго време инвалидизиран, никой не излезе да каже, че е грешил по телевизията..."
Niki 2023г

niki

Мнениеот jamesdavidso » 06 Ное 2021, 19:40

niki написа:От един мой колега:

Надъхано звучи, но в крайна сметка е евтин цинизъм.
Аватар
jamesdavidso

ПредишнаСледваща

Назад към Лафеджийница