Постоянно запушен нос.

дъра-бъра

Модератор: Moderators

Re: Постоянно запушен нос.

Мнениеот 2GOOD » 12 Апр 2014, 19:17

Дядо ми, лека му пръст правеше тази процедура. Като дете си спомням температури кашлици и като ме натисне с коляното опипва опипва и "хръс", и до там. Но не съм чувал, това да оправя проблема за постоянно!?
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот farmdve » 12 Апр 2014, 23:35

Проблем с гърло нямам, дори бих казал, че много рядко имам, никакви болки в гърлото, аз дори буквално водата от фризера я вадя и пия през лятото и пак нямам такъв проблем, но носа е друга работа. Всъщност имаХ и проблем с ушите, който се появява отвреме на време, болки и заглъхване, понякога заглъхването стои по цял месец, а болките в ухото(единствено число) са такива, че като преглътнеш и ти пука ухото, но и боли много. Като бях малък наистина много често имах проблеми с ушите, някаква баби ми правила нещо с тях и някакви неща падали от ухото(т.е лекувала го е).

Иначе снощи като пробвах с меда, отделно болката усетих и нещо с ухото, все едно нещо течеше от дясното ухо, нищо не капеше, но такова беше усещането.

Но както казах, основния ми проблем е с носа. Ще пробвам процедурките(тези, които мога) че не се търпи това вече.
1JYFJnWKmhAwK9FMM3TM2SCjhCuc1qKc4r
farmdve

Мнениеот filchef » 13 Апр 2014, 02:27

Пробвай с 10% тинктура от прополис - по ефективен е от меда и мисля че го продават в аптеките - доста боли
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот farmdve » 13 Апр 2014, 03:14

Пробвах промивка със сол, ама после прочетох това http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i- ... te-4050471, не знам дали я има тази амеба в България, ама сега и от нея трябва да се притеснявам.
1JYFJnWKmhAwK9FMM3TM2SCjhCuc1qKc4r
farmdve

Мнениеот 2GOOD » 13 Апр 2014, 03:44

farmdve написа:Пробвах промивка със сол, ама после прочетох това http://www.vesti.bg/tehnologii/nauka-i- ... te-4050471, не знам дали я има тази амеба в България, ама сега и от нея трябва да се притеснявам.

"Зловредният организъм, който вирее в топли, пресни води, се среща в езера, реки, топли извори и в почвата."

Ако толкова те е страх от амебата, да не дойде по ВИК-то можеш да си превариш водата ;)
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот balbo » 14 Апр 2014, 06:29

farmdve написа:Проблем с гърло нямам, дори бих казал, че много рядко имам, никакви болки в гърлото, аз дори буквално водата от фризера я вадя и пия през лятото и пак нямам такъв проблем, но носа е друга работа. Всъщност имаХ и проблем с ушите, който се появява отвреме на време, болки и заглъхване, понякога заглъхването стои по цял месец, а болките в ухото(единствено число) са такива, че като преглътнеш и ти пука ухото, но и боли много. Като бях малък наистина много често имах проблеми с ушите, някаква баби ми правила нещо с тях и някакви неща падали от ухото(т.е лекувала го е).

Иначе снощи като пробвах с меда, отделно болката усетих и нещо с ухото, все едно нещо течеше от дясното ухо, нищо не капеше, но такова беше усещането.

Но както казах, основния ми проблем е с носа. Ще пробвам процедурките(тези, които мога) че не се търпи това вече.

Прочети ме още веднъж :wink: Аз си бях съсипал лигавиците на носа от ксиламетазолина след 3 годишно ежедневно ползване . Колкото и да не ти се вярва вече 12 години не съм си издухвал носа дори :) случвало ми се е да ми протече леко когато е студено ,но нищо общо с онова където беше .И аз като малък страдах доста от болки в ушите ,но и като голям когато ми се разболяваха сливиците.Нещата са вързани както спомена колегата Странник УНГ .Дето се вика слушай патило а не старило.Успех в начинанието . :wink:
balbo

Мнениеот ZAX » 14 Апр 2014, 06:42

Никога не ми е запушен носа, дори я протече от зверски студ 1-2 пъти в годината, я не...

Но майка ми е имала синозит, отишла при някакъв лекар и той написал нещо на едно листче и я пратил в аптеката, където от някакви билки и счукали някакво прахче (това преди половин век). Каза че след като шмръкнала от него и като потекло като река, напълнила цял лиген със сополи и повече не е имала проблеми. Иначе според сегашните лекари и синозит не се лекува, ама ето че преди половин век се е лекувал...

За жалост не пази рецептата, но ако все още има читави лекари... Едва ли е било откритие точно на този лекар. Или по-скоро билкар търси, макар че човека си е бил дипломиран лекар, но явно тогава просто са ги учили на нещо, за разлика от сега.
ZAX
Spammer

Мнениеот ggeorgiev » 14 Апр 2014, 19:51

Аз съм със синузит, и знам, че има 2 вида - единия - запушване на кухините от възпаление, и 2-рия - запушване на кухините от растящ хрущял - това се оправя само с пункция, а аз за щастие имам от 1-вия вид, който не се е появявал от над 5 години (да чукна на дърво/глава) - моря го с много ракия, като усетя 1-вите признаци на разболяване :)
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

Мнениеот ZAX » 14 Апр 2014, 23:37

Аха, а варианта с възпаление на мозъка къде го забрави? Тази гной къде мислиш че отива или от къде идва?

Но да, алкохола не мори само теб, а всичко останало в теб, така че е логично да действа и в случая. И все пак препоръчвам прахчето за прочистване, на стария лекар-билкар.
ZAX
Spammer

Мнениеот ggeorgiev » 15 Апр 2014, 08:44

ZAX написа:Аха, а варианта с възпаление на мозъка къде го забрави? Тази гной къде мислиш че отива или от къде идва?

Но да, алкохола не мори само теб, а всичко останало в теб, така че е логично да действа и в случая. И все пак препоръчвам прахчето за прочистване, на стария лекар-билкар.

Аз мозък немам, и за това не се притеснявам. И все пак - с антибиотици синузита ми минаваше за 5 дена, а с нагрята торбичка сол на челото и 4-5 ракии вечер - за 3 :–)
По-добре корем от бира, отколкото гърбица от работа!
Аватар
ggeorgiev

ПредишнаСледваща

Назад към Лафеджийница