Добо, мислех те за интелигентен човек, за разлика от повечето тук (сега пак ще ми се обидят всички, нали?). Но явно на принципа че една лъжа казана 100 пъти, след това става истина, така и ти почна да говориш глупости...
Искам да се престане с това спекулативно твърдение:Моля! Не го приемай лично, само защото цитирам твой пост. Това го твърдят 100% от хората тук, но както знаем за мен това не е достатъчна причина да пропусна да го оспоря, ако смятам че не са прави. И ако поредният ми опит да ви отворя очите завърши с хранилка вместо да се замислите и да си признаете грешката или аргументирано да докажете моя грешка, това ще е последният път в който получавате нещо безплатно от мен. От там нататък и аз само ще гледам сеир, така както правят малцината тук, които имат какво да кажат. Наистина са твърде малко хората заслужаващи добрите ми намерения. Но дори и те май забравиха кой направи тази тема и защо я направи.dobo79 написа:Разбирам че повишаването на курса съкращава времето за избиване,но дано не се срине същия,защото тогава ще стане страшно.Аз се ослушвам на този етап и само наблюдавам ситуацията.Когато се поуспокоят нещата бих инвестирал отново-монетите си ми стоят без да съм ги заложил за хардуер,който е под въпрос относно това кога,как и дали ще се избие.Всички виждаме как се обезценява този тип хардуер и мисля че момента е неподходящ за всякакъв вид инвестиция.
Колкото и да ви е неприятно, ще ви го натяквам, докато не си го признаете. Че именно KNC беше най-добрата инвестиция и все още е такава. Когато стане не достатъчно добра, аз съм първият който ще го каже!
Все пак не мога да не се съглася че винаги първите печелят, последните губят. Но KNC мисля че са далеч от залеза си все още, не е ли така?
Но пак се отплеснах, знаете че не ми е лесно да следвам само една нишка, така си ми тече мисълта... Почнах този пост с цел да опровергая налудничавото твърдение, че покачването на курса видиш ли водело до избиване на инвестиция направяна с BTC, че чак и до печалба едва ли не. Не колеги, това е пълна глупост. Но нека и да се оноснова.
1. Инвестиция направена в BTC (когато си купиш BTC за левчета). След това цената на BTC се качи, тогава определено имаш печалба. Съответно загуба ако падне цената. До тук сте прави. Но от там нататък реалността твърде много се изкривява под натиска на вашата погрешна логика.
2. Ако вече имаш BTC, по един или друг начин (няма никакво значение какъв). И си купиш:
а. Неспециализиран хардуер за производството му. Това е най-скъпо, но рискът е най-малък. Ще говоря само от личен пример, за да не кажете нещо. Няма да коментирам няколкото ферми на различни хора, които само съм хоствал у нас, защото тук пак ще се включи колегата маринчо да обяснява какъв патологичен лъжец съм, бищо че го бях поканил на по биричка, защото живее при баба си само на няколко блока от тогавашната ми квартирка. Той не пожела да се увери с очите си, защото щеше да загуби позиция и нямаше да има за какво да се заяжда, но пак се отклонявам... Та само една видеокарта, която струваше 413.83 лева (за стотинките не съм сигурен, но това е числото което ми изниква за тях), айде ще ги закръглим на 414. Тя за 2 месеца изкопа колкото за 16 авалонски чипа. Тогава това бяха ~200 лева. Дадох още 200 за да станат 32 чипа, което са 2.72 BTC и до тук всичко е чудесно, нали? Но ако тези коини ги бях стискал до сега, само с изкопаното от картата щях да съм се избил, дори да прибавим и разход за ток, какъвто всъщност съм нямал. Но понеже ме мързи да смятам, сами си го сметнете колко е щял да бъде. И какво ми избива картата? Покачването на курса, ще кажете виде. Ами не, не смятам че картата е избита от покачването на курса, защото щеше да е избита тогава когато е изкарала колкото коини съм можел да купя с парите с които съм я купил само нея. Сега да предположим че съм нямал къде да я сложа и съм купил допълнително още малко хардуер, примерно за около 200 лева мисля че можеше да се сглоби машинка специално за това, която все пак да е продаваема след това. И да предположим че съм направил точно така. Купил съм си добра карта в правилен момент, изкарал съм каквото съм изкарал, но курсът тогава беше доста стабилен. Ако я бях продал преди 2 месеца и с тези 350 лева си бях купил коини, излиза че останалите 64 лева се равняват на 1.36 коина или съм ги придобил при цена Х = 64 + разхода за ток, което със сигурност не е повече от най ниската цена откакто аз се занимавам с BTC, но понеже не съм плащал ток за мен цената е била под 50 лева. Аз обаче не я продадох, но всъщност не мога да отчета това като грешка, защото предпочетох да извърша едно добро дело, вместо да спечеля малко пари. Оставих я начовек който имаше повече нужда, но не можеше да си го позволи. В крайна сметка бързо се наигра, очаквах повече време да й се радва. Но вече има нещо още по-добро и на още по-добра цена, но това не е предмет на темата. Та вчера продадох тази карта за 300 лева и днес с тези 300 лева мога да си купя не много повече от половин BTC и тук идва другият основен проблем, ама сега от къде да си го купим на реална цена (за мен реална цена е когато купувам и продавам на една и съща цена) и това да може да става на момента, не да се чакат банки и простотии къде с часове, къде с дни, къде с месеци, това е недопустимо... Но темата беше за видеокартата. И какво би станало ако вместо да пълня гушата на Марто, бях я ъпгрейднал с 200 лева, а после и с още 200, ами става това че щях още да копая с нея на печалба или даже с 2-3 карти може би... Но ситуацията в крайна сметка е следната: карта купена за 414 лева, изкарала повече от 1 коин, продадена за 300 лева (500 лева чиста печалба, ако бях продал този коин днес). Но коините да кажем че са продадени за 200 лева и следователно печалбата е под 100 лева и все пак я има. Заради остатъчната цена на видеокартата, а не заради курса на коина обаче. И нека да повторя, ако бях купил 2-3 коина вместо видеокарта, сега печалбата ми щеше да е много по-голяма.
б. Специализиран хардуер: На Марто издънките, за които съм платил близо 4 BTC при курс около 150 лева (така и не разбрах защо даваше зор, непременно да се набутаме на висок курс, още от там му вдигнах мерника... каква му беше печалбата от това?! какво му костваше да изчака ден-два?! нима не закъсня така или иначе след това и с поръчка и с доставка и с всичко...). И понеже всичко съм му плащал в коини, тук сметката вече може да е абсолютно коректна. Ако не беше неговата измама и фалшивите му обещания за сигурна печалба. То аз освен моят 1 коин щях да си купя още 4, вместо още 3. И тези общо 5 BTC щях да продам преди няколко дни при цена над 550 лева, а след това да купя при цена под 400, така към днешна дата аз щях да имам поне 7-8 BTC. Не само че щяха да са двойно като количество, но щяха и да са на 5-6 пъти по-висока цена, което прави десетократна печалба. А колко съм изкарал от този хардуер до сега? Няма и половин коин, а колко е паднала цената на този хардуер? За колко коина мога да го продам днес или дори в деня в който го получих? Не помня някой да е давал повече от 200 лева на платка и то само защото се спекулираше че са купени на по 500, а аз не мисля че някой е дал повече от 300 лева на платка, независимо кога си я е купил. Та какво ни помага покачването на курса, за мен само пречи.
Нека който има KNC да каже как стоят нещата от неговата гледна точка, това е моята и не ангажирам абсолютно никой с нея.
Нито тролвам, нито хейтвам. Само напомням че моята поръчка беше осуетена къде нарочно, къде не чак толкова и тези пари които можехме да налеем в KNC отидоха по другите, които със сигурност са много по-неизгодни. Да, аз със сигурност не съм удобен, защото ви отварям очите. Вярно че то вече и сляп би видял каква е истината, но аз това не го говоря от вчера, а от самото начало.
Хайде сега да преведа и за тези които по принцип не ме разбират, но се обиждат от факта че съм с по висок интелект (сега ще се втурнат и да доказват колко съм тъп, като използват незнанието ми в някаква област като довод, смешно и жалко колеги...). Чували ли сте за природна интелигентност? Всеки който не е съгласен с моето мнение отдавна съм предложил интелектуален дуел (но явно само с обиди можете, това автоматично доказва тезата ми обаче). За най глупавичките и физическа саморазправа не съм им отказал, абе кой каквото си може, добре е дошъл. Само да не ми се крие като мишка зад монитора, а да се изправи срещу мен като мъж. Дали ще е на ринга, дали ще е на шахматната дъска. Докажете че съм по-глупав от вас де, хайде да ви видя.
Моля обидите и спама само в тази тема. По-добре без тях, но явно на голяма част от активните потребители толкова им е културата просто.