Visa с нов подход към биткойн и криптовалутите

Новини за Bitcoin и криптовалутите

Модератор: Moderators

Visa с нов подход към биткойн и криптовалутите

Мнениеот AJB » 19 Мар 2021, 15:29

Visa обяви, че желае да бъде част от развитието на криптовалутите. Макар само преди два месеца CEO-то Ал Кели да говореше за "спекулативност" и "ненадеждност" на биткойн, тонът му в подкаста "Leadership Next", публикуван тази седмица, се оказа доста смекчен.

"Виждаме в криптовалутите сериозен потенциал да се превърнат в разплащателно средство. (...) Не знам до каква степен това ще се случи. Дали след пет години ще решим, че това е било просто една прищявка, или ще бъде масовият начин за разплащане. Не съм достатъчно умен, че да прогнозирам, но съм достатъчно умен да направя така, че нашата компания да бъде част от всичко днес, така че ако утре криптовалутите потеглят нагоре, ние вече да сме част от играта". Това коментира Кели, като деликатно уточни, че Visa има по-сериозна вяра в т.нар. стейбълкойни, които са пряко обвързани с фиатните валути.

visa_bitcoin.jpg
visa_bitcoin.jpg (273.98 KiB) Прегледано 1559 пъти

Въпреки досегашните си резерви, Visa планира да улесни покупката/продажбата и на биткойн, и на други криптовалути през своята платформа. Самото превалутиране ще става през системите на партньори. От Виза "вече преговаряли" с различни борси и посредници. Сред тях е и Crypto.com. Двете компании работят заедно от 2018-а година насам, когато пуснаха своята първа криптокарта. Тя позволяваше предварително да конвертирате дадено количество крипто във фиатна валута, с която да заредите картата си.

Според прессъобщението, публикувано от борсата, при наличие на биткойн в портфейла Ви, ще можете да осъществявате плащания във фиатна валута със своята Crypto.com Visa карта, вместо както досега да трябва да я зареждате предварително. Освен това, киптопортфейлът на картодържателя ще служи и като гаранция за получаване на заем.
Аватар
AJB
Editor In Chief
 
Мнения: 172
Регистриран на: 11 Фев 2015, 23:17

Re: Visa с нов подход към биткойн и криптовалутите

Мнениеот rovelist » 19 Мар 2021, 19:34

Това е добре, ако се случи. И Mastercard също планира нещо подобно и при това до края на тази година би трябвало да работи. Да видим.
rovelist
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Ное 2013, 10:47


Назад към Новини

Кой е на линия

Регистрирани потребители: AJB, Bing [Bot], ionicle, Sando_83, UserX1XO, viniamin