Ledger предупреди за изтичане на данни от онлайн магазина си

Новини за Bitcoin и криптовалутите

Модератор: Moderators

Ledger предупреди за изтичане на данни от онлайн магазина си

Мнениеот AJB » 29 Юли 2020, 13:14

Крипто компанията Ledger обяви, че има изтичане на данни от онлайн магазина за хардуерни портфейли и криптопродукти. По всяка вероятност в следствие на бъг в системата уязвими са били имената и контактната информация на клиенти, направили поръчки през сайта. Към момента не е ясно колко хора са потърпевши.

Изображение

В разпространения от Ledger имейл изрично се посочва, че личните криптопортфейли на купувачите по никакъв начин не са засегнати от изтичането на информация. Частните ключове и информацията, достъпна през приложението за управление на Леджър портфейлите нямат връзка с платформата за поръчка. В случая става дума предимно за имейл адреси, а в някои случаи и за имена, адреси, телефонни номера на клиентите, както и за конкретните продукти, които те са поръчали. Въпреки това производителят предупреждава своите клиенти да не предоставя по никакъв повод секретните си думи, дори ако са поискани от лице, представящо се за служител на Леджър.

Проблемът е открит на 14 юли от екип, участващ в програмата за откриване на уязвимости на компанията. В резултат са взети всички необходими предпазни мерки. Информирана е и френската институция за защита на личните данни. До момента не е установено данни на клиенти на Леджър да са публикувани в интернет.
Аватар
AJB
Editor In Chief
 
Мнения: 172
Регистриран на: 11 Фев 2015, 23:17

Назад към Новини

Кой е на линия

Регистрирани потребители: 2GOOD, Dog, filchef, Google [Bot], ionicle, Sando_83, Spenchoni, viniamin