A1 пусна достъпен метод за разплащане с биткойни в Австрия

Новини за Bitcoin и криптовалутите

Модератор: Moderators

A1 пусна достъпен метод за разплащане с биткойни в Австрия

Мнениеот AJB » 29 Юли 2020, 10:18

Година след като обяви, че пристъпва към въвеждане на разплащане с криптовалути, телекомуникационната компания А1 включи биткойн, етериум и даш в своята система A1 Payment на територията на Австрия. Така всички търговци - от големите вериги, до малките магазинчета, вече имат възможност да приемат криптовалути, наред с кредитни и дебитни карти.

Изображение

Разплащането се осъществява в евро, като превалутирането се осъществява в момента на осъществяване на продажбата. Специалните терминали за разплащане са на разположение и се обслужват изцяло от компанията и могат да бъдат наети от бизнеси от различен калибър. Криптоинтеграцията е подсигурена със съдействието на Salamantex.

По данни на Salamantex към момента от системата A1 Payment за криптоплащания могат да се възползват над 2 500 търговци в Австрия. За да приема биткойни обаче всеки един от тях трябва да активира услугата.

Австрия е една от онези странни държави, които държат на хартиените си пари, предпочитат да се разплащат с тях, но са отворени към иновациите и проявяват интерес към криптовалутите в същото време. Криптоборсите и специализираните медии пък подчертават, че в следствие на пандемията безконтактните плащания стават все по-популярни там.
Аватар
AJB
Editor In Chief
 
Мнения: 79
Регистриран на: 11 Фев 2015, 23:17

Назад към Новини

Кой е на линия

Регистрирани потребители: face, Google [Bot], qwertyA5, Shmitkata, shulio, val1900