Австралийските пощи ще продават биткойни

Новини за Bitcoin и криптовалутите

Модератор: Moderators

Австралийските пощи ще продават биткойни

Мнениеот AJB » 26 Юни 2020, 19:22

В пощенските клонове и офиси на Австралийските пощи ще се продават не само марки, но и биткойни, както и други криптовалути, благодарение на нова колаборация между дружеството и Bitcoin.com.au - крипто борса, ситуирана в района на Виктория. Новината е била потвърдена от AusPost пред CoinDesk.

Изображение

По данни на австралийския еквивалент на НАП, между 500 000 и 1 млн. души в Австралия притежават някакви криптовалути. С тази революционна стъпка, от борсата се надяват, че броят на използващите биткойн ще се увеличи.

Австралийските пощи, на свой ред, съществуват от 1809 година и се смятат за една от най-старите компании в страната. Въпреки богатата си история, австралийските пощи се оказват едни от най-съвременните. Една от целите им с въвеждането на биткойните е да направят покупката на криптовалути "безопасна и лесна операция за всеки австралиец".

Според ръководството, хората щели да се чувстват далеч по-сигурни да купят биткойн в пощенския офис, отколкото да превеждат пари в интернет, било то и през реномирана платформа.
Аватар
AJB
Editor In Chief
 
Мнения: 99
Регистриран на: 11 Фев 2015, 23:17

Назад към Новини

Кой е на линия

Регистрирани потребители: 2GOOD, Bace_kz, Bing [Bot], dimitar_dsk, Google [Bot], gorgar, Herzog, Kartoff, konqueror, Kris, Margaret, mincho, qwertyA5, salc1, Sevo, shulio, Spenchoni, svetli76, svetlim, TheLolo, val1900, Vekil, vladi246, why.so.serious, xtl