Биткойн се появи върху билборд в столицата

Новини за Bitcoin и криптовалутите

Модератор: Moderators

Биткойн се появи върху билборд в столицата

Мнениеот AJB » 10 Апр 2017, 10:31

Днес и през следващите 14 дни, биткойн ще влезе в света на стотици българи, които до този момент не са чували за съществуването му. В района на Стадион „Васил Левски“ в столицата тази сутрин бе инсталирана първата офлайн реклама на криптовалутата. Слоганът върху билборда гласи „Bitcoin: Бъдещето на парите“. :btc: :clap:

Изображение

И докато това е често срещана традиция отвъд океана, за България това е първият билборд тийзър от този сорт. Инициативата е на Фондация „BitHope“ и цели да разбуди любопитството на масовия потребител и да накара максимален брой хора да попитат Гугъл: „Що е то биткойн и има ли той почва у нас?“.

Средствата за осъществяването на проекта бяха събрани в началото на месец март, при това само за една седмица и само в биткойни. Набраната от членове на биткойн общността в страната сума ще се използва за поставянето на два билборда за срок от по две седмици. Мястото и датата, на които ще видим и втория, все още не са определени, но по всяка вероятност и той ще привлича погледите в София.

Изображение

Паралелно с това от „BitHope“ организират и онлайн кампания, целяща да популяризира криптовалутата у нас. В това число влиза и фейсбук игра, която ще позволи на 50 потребители да спечелят (може би първите си) биткойни. За да участват, те трябва да намерят билборда, да го заснемат и да публикуват снимката със специален хаштаг и адреса на портфейла си. Първите 50 потребители ще спечелят награди.

#bitcoinisthefuture
Аватар
AJB
Editor In Chief

Re: Биткойн се появи върху билборд в столицата

Мнениеот Metamorph » 10 Апр 2017, 21:48

Първо- всички ще помислят ,че това е поредната пирамида целяща да източи от тях и последната стотинка , караща ги да преследват мечти за лесно забогатяване.
Тези хора ще намразят биткоин идеята.За доста от тях тя дори няма да успее да привлече частица от тяхното внимание , нужна за премисляне и осъзнаване.
Други хора ще намразят себе си, защото изведнъж ще научат как са изтървали времето в което е можело да копаят и да придобият малко средства по лесен начин. Ще им падне самочувствието, защото ще разберат, че отново са нямали късмет и животът се е подиграл с тях.Те ще предпочетат никога да не са разбирали за тази валута.

Общо взето , колкото и да му се обяснява на човек за биткоин, малко ще са тия ,които ще дадат реални пари за да го притежават, съответно да търгуват с него на борса (високорисково занятие).
И в крайна сметка се получава така , че чак когато човек покопае малко , накупи си някоя и друга карта, чак тогава "биткоин" ще започне да има някакъв смисъл за него и тогава той ще може да осмисли точно какво представлява той.Да се позанимава реално, да види ползата за себе си и за света като цяло.

Това е едно леко мое мнение, без да навлизам в детайли.

Баща ми например всячески се мъчи да ме разубеди да не се занимавам с биткойн. Според него всички нас ни манипулират и в един момент ще ни ограбят.
Баща ми е техничар.
Какво да кажем за тези бащи ,които са малко по-назад с материала?
Значи остават само младите хора. Другите отпадат от идеята като цяло :)
Metamorph

Мнениеот zipotm2 » 10 Апр 2017, 23:36

Metamorph написа:Първо- всички ще помислят ,че това е поредната пирамида целяща да източи от тях и последната стотинка , караща ги да преследват мечти за лесно забогатяване.
Тези хора ще намразят биткоин идеята.За доста от тях тя дори няма да успее да привлече частица от тяхното внимание , нужна за премисляне и осъзнаване.
Други хора ще намразят себе си, защото изведнъж ще научат как са изтървали времето в което е можело да копаят и да придобият малко средства по лесен начин. Ще им падне самочувствието, защото ще разберат, че отново са нямали късмет и животът се е подиграл с тях.Те ще предпочетат никога да не са разбирали за тази валута.

Общо взето , колкото и да му се обяснява на човек за биткоин, малко ще са тия ,които ще дадат реални пари за да го притежават, съответно да търгуват с него на борса (високорисково занятие).
И в крайна сметка се получава така , че чак когато човек покопае малко , накупи си някоя и друга карта, чак тогава "биткоин" ще започне да има някакъв смисъл за него и тогава той ще може да осмисли точно какво представлява той.Да се позанимава реално, да види ползата за себе си и за света като цяло.

Баща ми например всячески се мъчи да ме разубеди да не се занимавам с биткойн. Според него всички нас ни манипулират и в един момент ще ни ограбят.
Баща ми е техничар.

Според мен баща ти е прав - Всички нас ни манипулират, но накрая ще ограбят само тези, които не са достатъчно образовани. Те вече ни ограбиха няколко пъти - Mt.Gox, Bitfinex, Double spending и отбора на БУ :D
zipotm2

Мнениеот shulio » 11 Апр 2017, 01:58

Метаморф в твоя пост думата биткойн може да се замени с всяка друга новост и пак ще е смислен. А за последното изречение - другите винаги трябва да отпадат за да върви света напред.
shulio

Мнениеот marcoin » 11 Апр 2017, 07:17

Metamorph написа:Първо- всички ще помислят ,че това е поредната пирамида целяща да източи от тях и последната стотинка , караща ги да преследват мечти за лесно забогатяване.

Баща ми е техничар.

Моя баща също е техничар но е на обратното мнение, дори е инвестирал не малка сума в :btc: . Така че има хора всякакви и не може да се правят изводи за всички от един.
marcoin

Назад към Новини