RiverRun написа:Здравейте, зз съм Христо Тенчев от коментарите по-горе.
Заедно с екипа и съдружниците създадохме Bitcoin7.com. Постигнахме доста приятен успех за краткия му живот от полвин година.
Въпреки професионализма ни не бяхме готови да удържим и позволихме не веднъж а два пъти сигурността да бъде компроментирана.
Първият път компенсирахме загубите от нас и продължихме.
Вторият път видяхме, че проблемът най-вероятно не е външен, а хак-а имаше голяма вероятност да е от вътре.
Опасността 100% от данните да са пробити беше реална, заради което ние затворихме сайта и обявихме:
- Връщаме всички депозити за наша сметка
- Хората трябваше да декларират-нат паспорт/ID и банкова сметка. Това изискване беше специално направено, защото не можехме да гарантираме, че хората които са пробили сайта няма да използват данните за да издърпат втори път парите, с които ние покрихме загубите.
Няколко месеца след това последва и продажба на софтуера. Писахме конкретно до хората, които не си бяха събмитнали изискването, точно с цел да изчистим всички сметки и съответно нашето име преди някой друг да е отговорен, ако сайта се рестартира.
Върнахме до последната стотинка за наша сметка, на всички които събмитнаха информация.
Имаше случаи които останаха - подозираме, че хората не събмитнаха информацията, заради личните си данни и може би фактическата дейност, която щеше да се декларира със стойността на монетите тогава. Ако те са правили нещо незаконно с BTCтата - това е тяхна отговорност.
Сайтът не се рестартира така или иначе.
Ако коментирате случая, бъдете поне адекватни в детайлите и в истината.
Според мен CoinWisdom ще е страхотно събитие и от голяма важност за развитието на BTC community в България и региона.
Съзнавам, че случаят около Bitcoin7 не беше особено положителен, но съм с ясната позиция и чистата съвест, че ние се погрижихме за клиентите ни, не само с цел да изчистим името си, но и да няма никакво съмнение в правотата ни. След коментарите в този форум писах до организаторите с желание да не участвам във форума.... в България отново преобладава негативизма, вместо да се отбележат всичките положителни факти - въобще някой прави такова събитие в България, хората които ще дойдат от цял свят... И непоследно място, организацията на подобно събитие не е лесна работа, нито безплатна работа и няма как да е безплатно! (едно от успокоенията като прочетох останалите коментари на същите тези haters-всезнайковци.)
Здравейте,
Говоря по спомен, но на сайта ви бе обявено, че изисквате документи само за връщане на FIAT влоговете без биткойните. Понеже имах под 1лв. във вашият сайт не сметнах, че е необходимо да изпращам каквито и да е документи за подобна сума.
Аз лично имах в сайта около 12-15 биткойна, никой по никакъв начин не се е свързал с мен.
Предполагам разбирате, че тези биткойни не са ми върнати.
Също мои близки приятели изгоряха с:
потребител1: около 50 BTC
потребител2: около 30 BTC
потребител3: около 20 BTC
Моля дайте повече информация по какъв начин можем да си върнем биткойните.
Може да направите една справка във вашата база колко са били моите - на мен ще ми е интересно user: 2good
П.С.
===
Ако има развитие по темата, ще я разделя защото bitcoin7 заслужава отделно разискване