Линкчета към статии свързани с виртуални валути

Новини за Bitcoin и криптовалутите

Модератор: Moderators

Re: Линкчета към статии свързани с виртуални валути

Мнениеот 2GOOD » 05 Юли 2014, 21:45

filchef написа:http://www.cryptocoinsnews.com/news/bitcoin-merchants-pushing-price/2014/07/04

Има истина в това и сме го говорили с колеги преди доста време, иначе относно источника на тази новина - въобще не ги харесва преекспонират нещата и често правят скрита реклама на устройства и валути.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот ZAX » 06 Юли 2014, 08:44

А за простосмъртните ще споделите ли и на български за какво иде реч...
ZAX
Spammer

Мнениеот Flex » 06 Юли 2014, 10:40

tl;dr: големите търговци приемащи биткойни реално свалят цената, защото моментално обръщат в долари.
заксе... ти до сега щеше да го научиш тоя английски - аз го научих от филмите и игране на world of warcraft...
Flex

Мнениеот zigzag » 06 Юли 2014, 11:50

Най-негативното влияние върху цената идва от големите ASIC ферми. Без значение дали са sha256 или scrypt ферми. Те копаят и продават моментално. Инвестирали са много милиони и вадят пари на момента с които някой от тях купуват нови мощности. Така, системата се източва и парите се трупат предимно в производителите на хардуер.Копането се централизира. Биткойн се обезкръвява. Всеки ден се изкопават около 365 BTC, почти всички отиват на пазара и се продават. От скоро има и скрипт ASIC машини, собствениците им разменят изкопаните алт монети за BTC или LTC и отново разпродават. Така излизат фиат пари от "системата". За да се поддържа равновесие трябва всеки ден да се наливат над 300 000 долара нови свежи пари. Обаче пишман инвеститорите , които са основни донори в пирамидата намаляват. Та, ASIC машините са вредни за BTC и го дърпат надолу. Те са главните виновници. Да не споменавам злоупотребите на производителите спрямо клиентите си и как вредят на системата.
zigzag

Мнениеот ZAX » 09 Юли 2014, 04:24

Или казано на кратко пак Марто е виновен за всичко :mrgreen:

П.П. Което си е дарба дарба си е... То и аз съм научил математиката от филмите... Да, не се ебавам! Никога не съм си купувал учебник по математика (бях твърде беден за да си купувам каквито и да било учебници... и все пак си купих по английски, понеже ми беше най-трудно[но така и не се намери учител и реално английски никога не съм имал, язък за ученика...], а такива пък като математиката, дето ми беше най-лесна съвсем нямаше шанс да ме карат да ги изгладувам, въпреки недовоството на учителите[които ги продаваха]) и въпреки това преподавах уроците по-успешно от учителката, която и до ден днешен не може да проумее всъщност аз как мога да преподам нов урок и да докажа новата теорема по-добре и то от раз, така както тя с висшето си образование и педагогическата си подготовка просто не можеше... Еми, прдполагам по същия начин, както аз не мога да проумея как баща ми учи който си поиска език и то перфектно писмено и говоримо в рамките на няма и месец... А аз съм му син, но уви не съм наследил точно тази дарба... Така че всеки е различен, на един му се отдава едно, на друг друго... А на мен определено не ми се отдават езиците... Въобще ми е адски трудно да чета дори на майчиния си език с тоя скапан синдром на аспергер и дори вероятно лека форма на дислексия... Високият ми интелект компенсира всичко това, но на чужд език, който дори не съм имал възможност да уча в училище, просто е адски трудно... Бавно, безмислено... А колкото до филмите от които си го научил, знаеш ли аз как гледам филм с надписи? Всъщност аз не гледам филм, а чета шибана книга... Толкова бавно чета, че се налага да си ползвам фотографската памет... Т.е. трупат ми се надписите непрочетени и си наваксвам и си дочитам, когато няма толкова много диалог... Айде фани учи така английски да те видя... Едвам смогвам да чета и да оставям някакъв буфер за картината, абсолютно коренно различно от това да си гледам филм с дублаж... По-скоро ще науча нещо ако слушам едновременно и на двата езика (да и това не ми е проблем), отколкото ако чета докато говорят, защото няма как и двете да са едновременно...
ZAX
Spammer

Мнениеот filchef » 14 Юли 2014, 21:33

„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот pyksli » 30 Юли 2014, 10:53

Мобилното приложение на Facebook може да се похвали с над 200 млн. потребители, които изпращат над 12 млрд. съобщения на ден. Преди седмица Марк Зукърбърг потвърди, че от компанията работят върху това чрез Facebook да могат да се изпращат пари до всяка точка на земята. По този начин социалната мрежа ще стане конкурент на компании като Western Union.
pyksli

Мнениеот 2GOOD » 30 Юли 2014, 14:58

pyksli написа:Мобилното приложение на Facebook може да се похвали с над 200 млн. потребители, които изпращат над 12 млрд. съобщения на ден. Преди седмица Марк Зукърбърг потвърди, че от компанията работят върху това чрез Facebook да могат да се изпращат пари до всяка точка на земята. По този начин социалната мрежа ще стане конкурент на компании като Western Union.

хммм, много интересно, как ли ще го направят - не вярвам да позлват биткойн, по-скоро нещо тяхно централизирано.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот filchef » 31 Юли 2014, 20:55

„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

ПредишнаСледваща

Назад към Новини