Или казано на кратко пак Марто е виновен за всичко

П.П. Което си е дарба дарба си е... То и аз съм научил математиката от филмите... Да, не се ебавам! Никога не съм си купувал учебник по математика (бях твърде беден за да си купувам каквито и да било учебници... и все пак си купих по английски, понеже ми беше най-трудно[но така и не се намери учител и реално английски никога не съм имал, язък за ученика...], а такива пък като математиката, дето ми беше най-лесна съвсем нямаше шанс да ме карат да ги изгладувам, въпреки недовоството на учителите[които ги продаваха]) и въпреки това преподавах уроците по-успешно от учителката, която и до ден днешен не може да проумее всъщност аз как мога да преподам нов урок и да докажа новата теорема по-добре и то от раз, така както тя с висшето си образование и педагогическата си подготовка просто не можеше... Еми, прдполагам по същия начин, както аз не мога да проумея как баща ми учи който си поиска език и то перфектно писмено и говоримо в рамките на няма и месец... А аз съм му син, но уви не съм наследил точно тази дарба... Така че всеки е различен, на един му се отдава едно, на друг друго... А на мен определено не ми се отдават езиците... Въобще ми е адски трудно да чета дори на майчиния си език с тоя скапан синдром на аспергер и дори вероятно лека форма на дислексия... Високият ми интелект компенсира всичко това, но на чужд език, който дори не съм имал възможност да уча в училище, просто е адски трудно... Бавно, безмислено... А колкото до филмите от които си го научил, знаеш ли аз как гледам филм с надписи? Всъщност аз не гледам филм, а чета шибана книга... Толкова бавно чета, че се налага да си ползвам фотографската памет... Т.е. трупат ми се надписите непрочетени и си наваксвам и си дочитам, когато няма толкова много диалог... Айде фани учи така английски да те видя... Едвам смогвам да чета и да оставям някакъв буфер за картината, абсолютно коренно различно от това да си гледам филм с дублаж... По-скоро ще науча нещо ако слушам едновременно и на двата езика (да и това не ми е проблем), отколкото ако чета докато говорят, защото няма как и двете да са едновременно...