НАП: Доходите от сделки с биткойн се декларират и облагат

Новини за Bitcoin и криптовалутите

Модератор: Moderators

Re: НАП: Доходите от сделки с биткойн се декларират и облага

Мнениеот 13K » 07 Яну 2018, 01:48

Здравейте колеги,

В темата има определено некомпетентни твърдения, които могат да подведат някой.

Няколко вметки от мен:

- Доставка с нулева ставка и освободена такава са две различни неща и втората не влиза в изчисляването на обората за регистрация по ДДС;
- Оборот се формира само от продажбите, а не сбора от покупки и продажби;

- НЕЩО МНОГО ВАЖНО: решение на Европейски съд от 2015 г касаещо "биткойн" и ДДС
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 2014CJ0264

Моето обобщение:
- не е необходима регистрация по ДДС заради търговия с крипто;
- декларирайте си доходите и си платете данъците. Ако го направите до края на месеца може да ползвате и (до) 5% отстъпка.

- и най-вече - не се доверявайте сляпо на форумите, на "една съседка каза", или пък на журналята от ТВто. Консултирайте се с някой я счетоводител, я юрист, или данъчен в краен случай. И дано попаднете наистина на компетентен...
13K

Мнениеот marcoin » 07 Яну 2018, 13:21

Ако някой много изгаря от желание да плаща данъци е свободен да го направи по всяко време. Аз лично нито лев няма да платя данък по простата причина, че не търгувам в България. Държавата с нищо не е допринесла за да се чувствам длъжен да и давам каквито и да е пари.
marcoin

Мнениеот Mateev » 07 Яну 2018, 14:27

marcoin написа:Ако някой много изгаря от желание да плаща данъци е свободен да го направи по всяко време. Аз лично нито лев няма да платя данък по простата причина, че не търгувам в България. Държавата с нищо не е допринесла за да се чувствам длъжен да и давам каквито и да е пари.

Това е оправдание на мошеник. Бъди сигурен, че дори и серийните убийци си имат измислено оправдание защо убиват хора, и дори сами си вярват, че са прави в разсъжденията си ..... :D

Държавата с много е допринесла, за да живееш добре, но истината е че си тарикат, който иска да измами другите хора, живеещи в България. Предполагам с удоволствие ползваш екстрите на държавата - национална сигурност (армия и разузнаване), безплатно образование, безплатна медицинска помощ, безплатно гасене, ако стане пожар при тебе, безплатна намеса на полицията, ако някой те нападне, пенсии за родителите ти, но давани от други хора, и т.н и т.н.

Аман от тарикати и мошеници - държавата ни се е напълнила с такива, и затова сме на такова дередже .... :angry-banghead:
Не стига че са мошеници, ами и са НАГЛИ да се хвалят с това в публичното пространство ........
Mateev

Мнениеот Kickbanner » 07 Яну 2018, 14:59

Mateev написа:
marcoin написа:Ако някой много изгаря от желание да плаща данъци е свободен да го направи по всяко време. Аз лично нито лев няма да платя данък по простата причина, че не търгувам в България. Държавата с нищо не е допринесла за да се чувствам длъжен да и давам каквито и да е пари.

Това е оправдание на мошеник. Бъди сигурен, че дори и серийните убийци си имат измислено оправдание защо убиват хора, и дори сами си вярват, че са прави в разсъжденията си ..... :D

Държавата с много е допринесла, за да живееш добре, но истината е че си тарикат, който иска да измами другите хора, живеещи в България. Предполагам с удоволствие ползваш екстрите на държавата - национална сигурност (армия и разузнаване), безплатно образование, безплатна медицинска помощ, безплатно гасене, ако стане пожар при тебе, безплатна намеса на полицията, ако някой те нападне, пенсии за родителите ти, но давани от други хора, и т.н и т.н.

Аман от тарикати и мошеници - държавата ни се е напълнила с такива, и затова сме на такова дередже .... :angry-banghead:
Не стига че са мошеници, ами и са НАГЛИ да се хвалят с това в публичното пространство ........

:clap: :clap: :clap: :clap:
Kickbanner

Мнениеот val1900 » 07 Яну 2018, 16:57

+10. Аз мога да си плащам и даже за тази година съм ги платил вече, а други .... майчени чеда....
val1900
ПроФесор

Мнениеот silence » 07 Яну 2018, 17:39

val1900 написа:+10. Аз мога да си плащам и даже за тази година съм ги платил вече, а други .... майчени чеда....

Val а защо не напишеш една статия как си ги пратил и кякво си отбелязал в декларацията т.е. Какъв е редът и остави един бтц адрес все някоои ще те награди
silence

Мнениеот val1900 » 07 Яну 2018, 17:57

Защото съм професор , а не счетоводител. Искате всичко сдъвкано, но не на мен тези. Намирате счетоводител или четете .... няма нищо сложно
val1900
ПроФесор

Мнениеот jkminkov » 07 Яну 2018, 21:41

silence написа:какво разбрах аз от вашата кореспонденция: ако имате 200 000 оборот за 12 месеца не е задължителна регистрация по ДДС и си плащате 10% данък, но ако в едно постъпление /от тези 200 000 лв/ сте изтеглили да речем примерно 60 000 лв, то тогава трябва да се регистрирате.

Правилно ли съм разбрал или не?

не си разбрал, защото четеш грешните постове!
дай на ***ното власт и му гледай сеира.
jkminkov

Мнениеот silence » 07 Яну 2018, 22:01

jkminkov написа:
silence написа:какво разбрах аз от вашата кореспонденция: ако имате 200 000 оборот за 12 месеца не е задължителна регистрация по ДДС и си плащате 10% данък, но ако в едно постъпление /от тези 200 000 лв/ сте изтеглили да речем примерно 60 000 лв, то тогава трябва да се регистрирате.

Правилно ли съм разбрал или не?

не си разбрал, защото четеш грешните постове!

много ми помогна с твоя коментар :) няма що, хахахах Ей големи сте
silence

Мнениеот Mateev » 08 Яну 2018, 14:10

Каквото и да ти каже някой от форума, то най-вероятно няма да е пълната истина поради факта, че данъчната материя е едно огромно бурно море, в което дори и счетоводителите невинаги се справят с плуването, без да се удавят. Затова най-ценния съвет наистина е ПОПИТАЙ ТВОЯ СИ СЧЕТОВОДИТЕЛ, и след това го остави той сам да си прави консултации където си иска и с когото си иска. Неговата задача е правилно да осчетоводява какъвто и да било бизнес, и негова си е отговорноста това да го прави по ВЕРНИЯ НАЧИН.
Mateev

ПредишнаСледваща

Назад към Новини