jkminkov написа:темата съм я изчерпал 2 страници назад, не знам защо преживяте едно и също...
според мен още няма ясен отговор дали трейдърите трябва да се регистрират по ДДС или не

Модератор: Moderators
jkminkov написа:темата съм я изчерпал 2 страници назад, не знам защо преживяте едно и също...
Shmitkata написа:jkminkov написа:темата съм я изчерпал 2 страници назад, не знам защо преживяте едно и също...
според мен още няма ясен отговор дали трейдърите трябва да се регистрират по ДДС или не
Bullzeye написа:Добре тук говорим за доход от Биткойн.
Същото ли важи и за другите криптовалути като данъчно облагане.
Също така ми интересно дали някой е ползвал Revolut и ако да - аз не можах да се ориентирам, ако си преведа парите там от криптовалутите дали и как трябва да платя данък, защото:
- Аз съм в българия
- Сметката на Revolut е в Германия
- Фирмата Revolut е регистрирана в Англия
2GOOD написа:Shmitkata написа:jkminkov написа:темата съм я изчерпал 2 страници назад, не знам защо преживяте едно и също...
Трябва !!!
jkminkov написа:2GOOD написа:Shmitkata написа:jkminkov написа:темата съм я изчерпал 2 страници назад, не знам защо преживяте едно и също...
Трябва !!!
не мисля, те не извършват услуги, на които се начислява/(са освободени от) ДДС!
2GOOD написа:jkminkov написа:2GOOD написа:Shmitkata написа:jkminkov написа:темата съм я изчерпал 2 страници назад, не знам защо преживяте едно и също...
Трябва !!!
не мисля, те не извършват услуги, на които се начислява/(са освободени от) ДДС!
Както писах на предната страница, според сайта на НАП трябва, т.е. достигнат е оборот от 50к лв. говорих и само с един счетоводител по темата и мнението му бе същото, нали още повече ще ги декларираш тези приходи/обороти - и да ще се подават нулеви декларации всеки месец. Имам клиенти одитори, ще опитам да отнеса въпроса към тях преди празниците, но най-добре е да се пита НАП
Та по-скоро някой с реален опит(има такива колеги,ако не желаят публичност може @2GOOD да стикне нещата) би бил много по-полезен в случая, темата е актуална за всички защото 30% не са като 10%.
Регистрирани потребители: 2GOOD, Bing [Bot]