НАП: Доходите от сделки с биткойн се декларират и облагат

Новини за Bitcoin и криптовалутите

Модератор: Moderators

Re: НАП: Доходите от сделки с биткойн се декларират и облага

Мнениеот marincho » 11 Апр 2014, 14:49

shulio написа:Така написан този закон - може да си продадеш лайткойните или догитата и да си ги декларираш и няма да плащаш данък, защото за тях нищо не е казано в закона. С това уточнение малко са оставили вратичка - както във всички останали закони :)

То изобщо няма закон за биткойн.
Това е просто едно съобщение на сайта на НАП, в което се казва, че печалбата от търговия с биткойн подлежи на облагане. Подразбира се, че същото се отнася за всички печалби от подобни валути.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот shulio » 11 Апр 2014, 16:13

Такова нещо "подразбира се" не съм видял никъде да пише в държавен вестник. Ако не е написано както трябва винаги може да с намери дупка.
shulio

Мнениеот marincho » 11 Апр 2014, 16:36

То и за биткойн не пише в държавен вестник, но ти казват да го декларираш. Всъщност напомнят ни, че всички доходи се облагат, освен тези за които изрично е написано в закона, че не се.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот ZAX » 11 Апр 2014, 22:12

Днес ходих да си платя данъците и по пътя намерих 100 лева да се търкалят по земята, но понеже много бързах да си платя данъците, прибрах ги и продължих. На връщане по пътя към насд който срещна го питах да не би да си е загубил 100 лева, срещнах само 10 души, но се оказа че всичките са си загубили стоте лева и затова на всички тях им дадох по 100 лева. След това се върнах обратно в НАП и на тях дадох още 100 лева, понеже съм съвестен данъкоплатец и всичко се облага с 10% поне!
ZAX
Spammer

Мнениеот dedmaroz » 12 Апр 2014, 10:26

-
Последна промяна dedmaroz на 07 Юли 2017, 00:58, променена общо 2 пъти
dedmaroz

Мнениеот embacho » 18 Апр 2014, 04:08

И я да видим;
Приходи:100 лв
Разходи: 1000 лв.
Печалба: -900 лв.
Данък печалба 0 лв.

Рисково лице: пране на пари.

Не само не трябва да плащаш данък, но ще си разследван за пране на пари, тъй като не можеш да докажеш произхода на парите.

Това с облагането на оборота го има само в хазарта.
embacho

Мнениеот ZAX » 19 Апр 2014, 13:34

Ами да де, въпрос на време е някой "гений" да каже "ами че то това не е ли хазарт?!"

П.П. На всичкото отгоре съм укрил данъци, защото оборота всъщност ми е 1100. Първо ще ме осъдят за това, а чак след това за прането, но без това автоматично да анулира първата присъда.
ZAX
Spammer

Мнениеот Foxtail » 19 Апр 2014, 16:24

абе ZAX какви са тия постановки ... намерих си 100 лв. . дадох 1000 ???? няма такива филми ... ти като си обикновен подояк ... щом извършваш някаква дейност трябва да се регистрираш като производител или като извършващ услуга тогава имаш право да си приспадаш ток, вода и квито там може разходи!!! твоето положение в момента от гледана точка на данъчните е :

Некъв дето получава пари по от някъде, за едно нещо!!!

на тебе това как ти изглежда? същото е като : Един си бърка амфети в мазето и му плащат по банка щото ги продава в Германия.
Foxtail

Мнениеот farmdve » 19 Апр 2014, 17:24

В крайна сметка така и не разбрах ЗА или ПРОТИВ сте за плащане на данъците, защото нещо имате смесени чувства, хем трябва хем не трябва!?
1JYFJnWKmhAwK9FMM3TM2SCjhCuc1qKc4r
farmdve

Мнениеот ZAX » 19 Апр 2014, 17:40

Сега ще ти кажа точно как ми изглежда:

Това са "интернет пари", а интернет е свободна зона, дори е виртуална зона, няма материална изява, няма територия във физическия свят, който е поробен. Аз обаче не желая да съм роб, независимо на коя държава, правителство и т.н. Затова аз си живея в интернет и ми е през *уя какво по дяволите става в тази скапана държава. Тя се отказа от мен преди много години, затова и на мен не ми остава друг избор освен и аз да се откажа от нея, нали? Но искам да подчертая че тя първа се отказа от мен! Но не иска да се откаже от това да плащам данъци? Значи държавата задължения към гражданите си няма абсолютно никакви, но те имат до гроб! Всъщност аз имах желание да се откажа от българско гражданство, дори дълги години си седях без лична карта, но накрая ме изнудиха да си оправя документите, само за да мога да я напусна, няма такъв абсурд... И поради факта че съм затворник във физическо тяло, съответно все пак трябва да пребивавам някъде, а всеки път когато отида до магазина плащам ДДС за стоките които купувам и смятам че това е абсолютно достатъчно, дори прекалено много което получава от мен. Всъщност плащам за нечии *урви...

И сега ще се почне с "АУУ! Заради такива като теб сме на този хал!". Затова нека да кажа с няколко думи какъв съм аз.

Аз бях едно будно дете, имах високи постижения и в спорта и в училище. По-точно доста златни медали, дори съм стигал до световно първенство (и тогава държавата ми каза "много съжаляваме но ако искаш да участваш ще трябва да е на твои разноски, т.е. ако ваще нямат нищо против да си продадат апартамента примерно...")! Но аз не се отказах, само защото съм ужасно беден, защото живея в ужасно гнусна, жалка, продадена и поробена държава! Така започнах работа на 13-14 годинки, но не каква да е работа, а в склад за хранителни стоки на едро, понеже никъде другаде не ме взеха на тази възраст, но добре че вече бях 180 висок и 90кг само мускули, та ставах поне за хамалче. Разбира се това е ужасна експлоатация на детския труд и поради тази причина на мен ми е забранено да работя на договор и въобще да работя, затова трябва може би да крад, да прося или да проституирам, също можех и да се бия за пари разбира се, но намерих боеве само с ножове и прецених че не искам да бъда обезобразен или дори по-лошо, а и не обичах насилието, за останалите неща всъщност дори и не съм се замислял, така че остана само хамалогията. Склада беше доста оборотен, 12 часа не сядаш и за миг, буквално нямаш време дори за обяд... Ебаваха ми майката от работа за невероятната заплата от 150 лева. С тези пари аз не умрях от глад!

Докато стана на 18 и вече имам "право" да работя и парите станаха доста повече, даже в момента в който завърших училище направо почнах работа на две места и така отгледах по-малките си брат и сестра, а и смотаните си родители. Да, за нещастие имах такива... И на това основание държавата отказваше да ми помага... През следващите 8 години аз работех на трудов договор (дори и в казармата ходих) и така до 26 имах 12 години трудов стаж ( последните от които съвестен данъкоплатец, а преди това държавата сама се бе отказала от това). На 26 останах без работа, просто защото вече нямаше смисъл да работя за жълти стотинки... И тогава погледнах назад и видях че след всичко това все още нямам абсолютно нищо... Реших че е време да уча, влязох в най-престижните университети в страната от раз, но записах най-евтината държавна поръчка, след това и банките и държавата ме излъгаха и ми отказаха студентски кредит, поради което аз не можех да плащам дори за държавната поръчка... Пак си намерих работа, но и тя пропадна заради неуредици в държавата и така още няколко пъти... През което време аз си учех все пак и едвам свързвайки двата края дори избутах до някъде, след това прекъснах защото не мога да си плащам, а когато не можеш да си плащаш ти си много по-лош от който и да е било друг... Най-големият идиот с пари е много по-ценен от теб!

Сега аз искам от тази държава да ми върне платените данъци за 8 години и да забрави за мен. Защото аз нямам право на помощи, нямам право на образование, нямам право и на здравеопазване и всъщност никога не съм имал право и не съм ги получавал, дори когато съм си плащал за това!

Ето поради тези причини, аз данъци няма да плащам, ето поради тези причини аз нормална работа няма да захвана, не и в тази държава.

Когато видя държава която се грижи за своите граждани, в нея ще плащам, ще плащам само тогава когато моите пари отиват за каквото трябва!

П.П. Искам да видя как ще ме подведат под отговорност, по-точно какво ако го направят, след като аз просто нямам НИЩО, следователно няма какво да ми вземат, а това ме прави недосегаем! Разбира се могат да ме вкарат в затвора и там най-после да се грижат за мен, ами добре, нямам нищо против! И без това съм ужасно уморен, с радост бих приел една почивка!
ZAX
Spammer

ПредишнаСледваща

Назад към Новини