от DeepBlue » 02 Яну 2015, 16:39
Искам да коригирам 2GOOD относно шума - не е вярно че над 60% не става за домшано ползване. Дори на 10% не става за домашно ползване! Само шум няма примерно дразнещи високочестотни компоненти или някакви такива, но е МНОГО СИЛЕН. На 40% спокойно се сравнява със средна прахосмукачка като шум, а това е минимума в уеб интерфейса, на 80% не можеш да си чуеш мислите. За по-ниски стойности трябва да се върже човек към конзолата и да редактира ръчно файлове. Иначе е много готина за настройка, а възможностите за автоматичен клок и вариране по консумация са разкошни. Съответно може да се зададат за всяка двучипова група различни настройки, а ако се задава лимит по консумация, някои може и да не стигнат максималните стойности за напрежението, според зависи от качеството на отделните чипове. В момента с фина настройка на отделните групи съм го докарал да върви на 1130 МХ/с @ 570 Вт с V1000 захранване (~0.5 Вт/МХс, по-добре от S5 при сравнима производителност), като стои на остъклена тераса на 10% вентилатор. Така и горещите групи не вдигнат над 70 градуса. Но пък си се чува съвсем ясно в спалнята, която е зад терасата. Приглушено, но се чува. За стая изобщо не си и помислям вече, макар че мислех да го ползвам за отопление. Проблема според мен е че ползват прекалено малки радиатори, а и тоя номер с незапоената основа не помага на нещата. А и самия вентилатор не ми изглежда особено добър откъм ефективност.