Причини и решения за автоматично рестартиране на Antminer ил

FPGA, ASIC, scrypt ASIC

Модератор: Moderators

Причини и решения за автоматично рестартиране на Antminer ил

Мнениеот фрегре » 05 Авг 2022, 06:34

1. Интерференция. Майнерите са електронни продукти, които са чувствителни към електромагнитни смущения. Миньорите могат да се рестартират, когато контролните сигнали са нарушени. Когато чипът е нарушен, това може да доведе до ненормална работа на чипа или хеш-платката. Като цяло може да се възстанови след рестартиране и може да бъде предотвратено чрез мерки като заземяване и екраниране.

2. Захранването е нестабилно. Когато миньорът работи, изходният ток на хеш-платката може да достигне 200-300A, а изходната мощност на миньора с водно охлаждане е по-висока. Когато изходната мощност се колебае необичайно, това ще доведе до рестартиране на хеш платката. Това състояние обикновено не се забелязва и обикновено можете да опитате да смените захранването, за да отстраните проблема.

3. Ниско напрежение или нестабилно напрежение. Ще ви трябва професионално оборудване или опитен електротехник, за да проверите, за да откриете този проблем.

4. Платката за управление е повредена. Контролната платка е центърът на миньора, еквивалентен на микрокомпютър. Флаш паметта съдържа фърмуер програми. Когато контролната платка е ненормална, това също ще доведе до рестартиране на копача. Като цяло можете да възстановите фабричните настройки или да опитате да плъзнете; ако не, трябва да поправите контролната платка или да я смените с нова.

5. Чипът е нестабилен. Обикновено може да се намери чрез запитване в дневника. Ако чипът е изгубен или нестабилен, той може да бъде заменен директно с нов.

6. Мрежата е нестабилна и има известна вероятност миньорите да се рестартират. Като цяло можете да опитате да смените мрежовия кабел или съединителя на мрежовия кабел за локална проверка.
фрегре
 
Мнения: 5
Регистриран на: 04 Авг 2022, 11:37

Назад към Специализиран Хардуер ASIC

Кой е на линия

Регистрирани потребители: 2GOOD, AJB, ionicle, tedik, viniamin