Хех, вярно яко сте оспамили, даже днес имах малко работа и като видях по-дълъг пост с 10 пъти пъти ДДС в него, направо си го оставих за после... Прибирам се и гледам още 10 поста дъвкане в грешната посока, но аз нямам проблем със спама. Всеки е свободен да каже какво мисли, колкото, когато и както иска

Освен това съм много близо до пацифист, последното което ще направя е да бия някой, ти не ми гледай другата тема. Който му стиска да излезе срещу мен, обещавам да не го бия много, само докато се откаже. Просто не понасям насилието в интерес на истината, но пък и не обръщам другата буза!
Сега по темата (която ако бяхте чели, може би нямаше да разсъждавате толкова много в грешната посока):
ComputerNerd написа:мда, само да те светна, че се плаща данък и върху търговията с валути. Ако се покажеш веднъж извън сивото, след това целият ти приход от койни можеш да го броиш -20% (добре де, може и да не е точно 20%, не знам какъв е, не съм се интересувал, щото не искам да плащам)
ZAX написа:Какви валути...
Фирмата ще се занимава с хостинг (на една машина [е може и на повече]) и винаги ще е на загуба. Въобще нямам никаква представа за какви валути става дума

Защо по дяволите трябва да декларираме пред данъчните приход от койни?! В койни ли ще плащаме ДДС-то?! Няма законово основание да ни го изискват, поне за сега. Някой ден разбира се ще посегнат и на това, но този ден мисля че не е чак толкова близо (все пак да не забравяме че не им се получи да облагат приходите от покер, което беше най-малоумното нещо което можеха да измислят и аз лично съм 100% съгласен да ги облагат, въпреки че НИКОГА не съм губил пари на покер и което е по-важното, никога няма да загубя! Въпреки това съм напълно съгласен да си плащам данъците за приходите си от покер, но само при условие че и губещите си ги плащат. Т.е. ти си вкарал 1000 лева, загубил си ги, това са -1000 лева приход умножен по 20%, следва да ти върнат 200 лева!)
И все пак да се върнем на темата и да отговоря конкретно на зададените въпроси:
1. Фирмата се занимава с хостинг.
2. Купен е хардуер за хостинг(KNC).
3. Закупеният хардуер е наличен и се ползва от фирмата по предназначение.
4. На фирмата работите не и вървят много добре... Оказва се че едвам свързваме двата края, защото имаме малко клиенти и разходите за ток и т.н. надвишават приходите : ]
5. Тъй като все пак има помещение което наистина е предназначено за хостинг, някой ден може да се вкарат и чужди машни и и да има реален приход, по който да си плащаме данъците и т.н. всичко както си му е реда. Но отново искам да подчертая, че няма как да дължим данъци за BTC. И въобще не виждам смисъл да се споменава тива. Но ако ти дойде данъчен-миньор, по скоро очаквам да е толерантен

Но ако е педал или просто проверят що е то KNC (въпреки че не си длъжен да казваш друго освен "хардуер за хостинг", което така казано си е самата истина). По какъв начин той ще те задължи да платиш данък в BTC. Т.е. ще има колеги които няма да искат да си обменят монетките, а ще си ги пазят. Ще има други които няма да си получават парите от продажбата им по банков път. Ще има и трети на които им е през к*ра. А всъщност когато си ги поделяме, те не минават през абсолютно никакви институции.
Какъв е проблемът?
И за да съм съвсем ясен, отново ще повторя нещо което също вече е обсъждано:
Имаме разход за ток еди колко си (предполагам нямаме друг разход, т.е. имаше колеги които предложиха помещения за които няма нужда да се плаща наем, остава да се назначим фиктивно на работа, ако някой от нас толкова много иска да си плаща данъците). И тук логично възниква въпросът, дали всъщност може фирма да има 0 персонал? Разрешено ли е от закона това и защо никой не се е сетил да зачекне и него

Та, режийните ще са Х и цената на хостинг услугата която предлагаме ще е Х. Това много яко смърди, затова може да сложим една твърда цена, която да е съвсем леко над разхода и така да си декларираме по няколко левчета на месец/година. Ще си плащаме и стотинките данък за няколкото левчета, няма проблем.
Пропускам ли нещо?