Как да копаем с ASICMINER USB block erupter - Ръководство

FPGA, ASIC, scrypt ASIC

Модератор: Moderators

Re: Как да копаем с ASICMINER USB block erupter - Ръководств

Мнениеот cnerd » 13 Юли 2013, 01:51

2GOOD написа: но пак не се вижда диода много, а на тъмно диодите са много готини :)

хаха, да ти имам дерта. Епа, мани ги и си сложи нови с по-дълги краченца, че да се виждат :D
cnerd

Мнениеот ZAX » 27 Юли 2013, 18:38

http://item.taobao.com/item.htm?spm=a1z ... 8952545349 по 32 стотинки на порт

http://www.amazon.com/iPads-iPhones-iPo ... B006YZBGTE или другата крайност... http://www.amazon.com/dp/B00803GVNE и т.н... но който може да даде 100 BTC за 50 флашки, предполагам може а си позволи и този лукс : ]

И разбира се да не забравим преордърите на камбрионикс : ]
ZAX
Spammer

Мнениеот marincho » 06 Авг 2013, 09:05

http://wtfmoogle.com/?p=3334

P.S. Dont do this at home, или както там се казваше :)
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот ZAX » 07 Авг 2013, 09:20

Как се почиства, когато омажеш драйвърите?
ZAX
Spammer

Мнениеот jkminkov » 07 Авг 2013, 18:54

пускаш zadig.exe
дай на ***ното власт и му гледай сеира.
jkminkov

Мнениеот ZAX » 07 Авг 2013, 19:45

Не става... Няма как просто да се деинсталират драйвърите на zadig, няма ги никъде, поне на видимите места. А след първата им инсталация вече zadig не намира флашката... На по скришни местенца като регистри и т.н. не съм ровил, но в дивайс менажера се виждат само тези на силикон лабс. Когато съм ги инсталнал битминтера намира флашката, но cgminer не му се получава (3.3.0), не става и с -S COM3 както е написал @2GOOD, а флашката ми е точно на този порт (не съм си я купил, само минава през мен и са ми дали 2 дни да си поиграя с нея). За разлика от картата ми, която все пак е почти 2 пъти по-мощна, с флашката нещо нямам късмета да хвана блокче нито на TRC, нито на PPC. Но то сега не е много подходящо време и даже с двете заедно не ми се получава, шанс...

Когато деинсталирам драйвърите на силиконлабс cgminer проработва. Няма значение, така или иначе една флашка няма смисъл да прави друго освен да копае в пул и това е... Утре ще му я занеса на човека и ще му сложа силиконлабс драйвърите и битминера, за да си няма главоболия и те така...

Разбира се някой ако има по-добри предложения, ще серадвам да ги сподели.

П.П. Според битминтер ще изкарва по 0.0045 BTC на ден (жалко че след седмица трудността се вдига, но пък не с много този път). Нека се престорим че няма да се вдига повече трудността или да си въобразим че ще се кати цената на BTC поне колкото да компенсира трудността. Но дори така няма да се избие за по-малко от половин година. И ми е малко чудно какъв е смисълът да се заключват тези пари?!

Конкретно тази флашка му я купих (на същата цена на която ще пристигне и от германеца, ама никой не знае колко ще се чака...) само и единствено с образователна цел. За да не се набутва за 2-3 или 5 пъти по-скъпа видеокарта която няма да му трябва. Но ако сериозно смяташ да копаеш с флашки, по-малко от 1000 броя за мен няма смисъл.
ZAX
Spammer

Мнениеот jkminkov » 07 Авг 2013, 19:53

от Options - цъкни List all devices - сменяш драйвера - вадиш/слагаш флашката
jkminkov

Мнениеот ZAX » 07 Авг 2013, 20:13

Хм, без да съм правил абсолютно нищо, флашката отново беше намерена от Zadig сякаш никога не са инсталирани драйвъри, явно наистина много яко се карат двата драйвъра... Защото единственото различно от последния път когато съм го пускал е факта че силиконлабс беше деинсталиран и пак инсталиран веднъж. Но продължава да ми дава "err -12", когато не я намира ест. грешката е друга (че не намира нищо).

Инсталирах драйвърите на Zadig на ново, нямаше разлика. След това се появиха всички устройства (без да съм го цъквал в опшънса). Имаше едно непознато (имаше само него когато инсталирах драйвъра), затова пробвах пак на него и WCID, но отново нищо. След това пробвах и върху този на силиконлабс, но отново нищо... Грешката си седи пак същата...

Не съм спирал битминтера, копае си(може да се види в подписа ми). Но ако го спра и там няма да го намери после, поне миналия път така стана...
ZAX
Spammer

Мнениеот jkminkov » 07 Авг 2013, 21:24

-S comX се пише само на cgminer 3.1.0; със 3.3.1 - нищо не се пише, само се пуска zadig и се инсталира winusb драйвера
jkminkov

Мнениеот ZAX » 07 Авг 2013, 23:01

Да, така е. Но проблемът възниква когато сложа другият драйвър, за битминтера. Гледам че същия слагате и за 3.1.1

CGMiner 3.3.1 отказва да работи докато не махна дравйвъра на Silicon Labs. Т.е. ще си реша ли проблемът ако просто ползвам 3.1.1 вместо 3.3.1 ? И какъв и е проблемът на новата версия?
ZAX
Spammer

ПредишнаСледваща

Назад към Специализиран Хардуер ASIC