KNC

FPGA, ASIC, scrypt ASIC

Модератор: Moderators

Re: KNC

Мнениеот georgebg » 27 Юли 2013, 12:30

май чиповете от Авалон и BFL си остават най-сигурни на този етап , защото са виждани и работещи. KNC, освен няколко съмнителни клипа, засега нищо, даже и не отговарят - да не би и секретарките да насищат платки :) ... bitfury пък с тези странни цени за поръчка август и добра цена за по-късна доставка , но голяма бройка, засега недостижима по нашите земи също означава че ще се забавят нещата и при тях....
georgebg

Мнениеот ZAX » 27 Юли 2013, 15:38

Е то ние така или иначе не можем да се конкурираме с чужденците, те винаги ще ни превъзхождат откъм средства които могат да инвестират и единственият ни шанс да направим нещо е да поемем някакви рискове, иначе си оставаме на дългата опашка в някой от пуловете...

BFL чиповете кой ги е виждал? Марто е писал че пътуват вече, но докато не пусне снимка поне на мострите, аз друго освен Jalapeno не съм виждал и то само на картинка...

За мен авалон са най-сигурни и BFL са след тях, но с доста ;)
ZAX
Spammer

Мнениеот CYPER » 01 Авг 2013, 20:13

Аз днес изчетох последните 40 страници от темата им в BitcoinTalk и продължавам да чета, понеже имам сериозен интерес да закупя 2 броя Jupiter.
Обаче схемата е следната: машинките ще се ползват в UK, а плащането ще е от БГ банкова сметка.
И се чудя дали няма начин за избягването на VAT-то. Колко е лесно в БГ да се регистрира човек по VAT?
Трябва да седна и да прочета малко по материята.
CYPER

Мнениеот ZAX » 01 Авг 2013, 20:49

Колега моля те, дай едно кратко резюме на тези 40 страници, че посмъртно не мога да прочета толкова на английски...

Също и за ДДС-то/VAT-a живо се интересуваме как може да се избегне, но май самите шведи много държат да бъде платен... Понеже както бях писал, даже при плащане в койни, пак ти го начисляват, което е меко казано абсурдно... И ти като го платиш там, тук връщат ли го, че хич не съм на ясно...
ZAX
Spammer

Мнениеот 2GOOD » 02 Авг 2013, 00:49

Въвенжда се валиден VAT номер с BG и всико останало, разбира се желателно е фирмата да е ваша. Иначе за да се регистрирате по ДДС можете и като юредическо и като физическо лице (на свободна практика) но и в двата случая всеки месец трябва да се пуска декларация, да се водите на работа, да се осигорявате и всичките там произхождащи от фирмата разходи и задължения.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот CYPER » 02 Авг 2013, 03:04

Хм, а ако просто въведа произволен VAT номер тия от KNCMiner дали ще се усетят :whistle:
Малко български тарикатлъци, ама говорим за 3559 долара ДДС, които ако има възможност бих спестил :)
CYPER

Мнениеот 2GOOD » 02 Авг 2013, 03:14

Един познат си взе телефон от ЮК с номера на била xD
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот marto74 » 02 Авг 2013, 08:28

Проблема с по-голямшко ДДС е че ще ви хванат и ще ви налазят данъчните.
ЗА всяка ВОД (вътрешнобщонстна доставка) се подава ВИЕС декларация и светва.
За телефона е минало щото Билата прави големи обороти и е минало метър а и сайта в Англия е бил без проверка във ВАТ базата данни.
Ама тука ще има пръц, щото и без това като мернат биткойн настръхват в Европата
marto74
Hardware Developer

Мнениеот gendak » 02 Авг 2013, 12:40

По мое мнение избягването на ДДС е невъзможно, ако продавача реши да отчита продажбата пред съответните данъчни органи. С или без фирма по ДДС така или иначе ДДС-то се плаща на продавача при покупката, който от своя страна си го отчита и т.н. ,нас той не ни интересува. От тук нататък, ако ние имаме фирма по ДДС всеки месец подаваме ДДС-декларация, в която описваме всички фактури за съответния месец със съответните ДДС стойности и разликата от сбора на тези стойности ( сбор на стойностите по доставните и покупните фактури ) съответно плащаме ДДС на държавата или искаме да ни възстанови ДДС. В нашия случай: имаме една данъчна фактура за месеца със стойност на ДДС 3000 лв. (примерно) . Подаваме декларация и искаме от държавата да ни възстанови тези пари (по закон до три месеца). Какво следва от тук нататък по мое мнение: при възстановяване задължително идва данъчна проверка на фирмата, освен че фактурата трябва да е идеална (правят насрещна проверка към фирмата издала фактурата) искат и всичката придружаваща документация за стоката по фактурата, независимо дали са чушки, домати, автомобили, телевизори .... БТЦ миньори. ( :) интересно ми е как им обеснявате какво е това и за какво служи) Освен това искат и да го видят наличен предмета на фактурата. И така: в крайна сметка, вариант 1 - одобряват възстановяване и ние чакаме години да ни ги преведат тези 3000 лв.(въпреки законния срок от три месеца), като междувременно ни дебнат дали редовно си подаваме месечните декларации, годишните такива, осигуровки .... и куп други неща, и съответно ни глобяват ако стъпим леко накриво. Някой ще каже: закривам фирмата и готово, да ама не, при закриване идват и ти търсят всичко, за което си се опитал да си възстановиш ДДС и не си го отчел като продадено, амортизирано, откраднато, изгоряло .... и ако седи все още искат си ДДС-то наново, и те така .... .
Вариант 2 : Обявяват те за ДДС измамник и тогава не ми се мисли ... :)
Между другото, най- грубо казано точно с това се занимават ДДС измамниците, Като врътката е, че данъчните, които правят проверката са от "нашите" и пишат в протоколите "каквото трябва" независимо, че фактурите са фалшиви, няма никаква стока и т.н.
Вариант с фалшив или чужд ДДС номер е безидеен, защото няма как да си търсиш ДДС=то.
Възможен е и вариант с фирма на приятел, но наистина трябва да е голям приятел за да се хване на това хоро. Аз въпреки, че имам фирма по ДДС не бих се наел.
gendak

Мнениеот CYPER » 02 Авг 2013, 14:03

gendak, добре написано, но имам само 2 уточнения:

1 - При покупка на стока от друга държава членка на EU не се заплаща ДДС ако продавачът и купувачът са регистрирани по ДДС или ако само продавачът не е регистриран по ДДС. Поправи ме ако греша.
2 - Аз живея в Лондон и имам възможност да се регистрирам тук по ДДС

Хипотетичен случай: Ако купувачът е в БГ и е регистриран по ДДС то шведите каква информация биха дали на техните данъчни и тази информация по какви канали би стигнала до БГ за да направят разследване от НАП?
За UK тепърва ще проучвам, но имам възможност да се регистрирам по ДДС дори онлайн и после да се отрегистрирам. Имам позната счетоводителка и ще и пиша :)
CYPER

ПредишнаСледваща

Назад към Специализиран Хардуер ASIC