Как да копаем с ASICMINER USB block erupter - Ръководство

FPGA, ASIC, scrypt ASIC

Модератор: Moderators

Re: Как да копаем с ASICMINER USB block erupter - Ръководств

Мнениеот Gele » 28 Юни 2013, 13:31

maлко не по темата може би , някой пробвал ли е този Media-Tech 13 PORT USB SWITCH
http://iskampc.com/media-tech-13-port-usb-switch.html
ако му работят всичките портове с USB block erupter ите май е на добра цена , или има и по изгоден вариант .
0882 369541 SkyPe: Hristow4
Аватар
Gele

Мнениеот redblue » 28 Юни 2013, 13:37

Gele написа:maлко не по темата може би , някой пробвал ли е този Media-Tech 13 PORT USB SWITCH
ако му работят всичките портове с USB block erupter ите май е на добра цена , или има и по изгоден вариант .

Този хъб няма как да работи без отделно захранване с повече от една флашка. Даже може и с една да не сработи. Просто флашките няма откъде да смучат ток.
redblue

Мнениеот 2GOOD » 28 Юни 2013, 15:22

Gele написа:maлко не по темата може би , някой пробвал ли е този Media-Tech 13 PORT USB SWITCH

Много си е по темата, може би трябва да пратиш запитване дали хъба в със захранване и какви са му стойностите.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот ZAX » 28 Юни 2013, 16:15

http://megashop.bg/pc/USB-Hub/c500213/p ... _info.html

Не успях да разбера какво е "захранващ кабел тип Y", но май не значи собствено захранване. Също не ми стана ясно какво значи "активен суич".

Предполагам ако имаше собствено захранване щеше някъде да го пише... Но едва ли на тази цена...
ZAX
Spammer

Мнениеот georgebg » 28 Юни 2013, 16:47

точно активен означава че се зхранва допълнително, гледах го из разни сайтове, цената е без захранващ адаптер, някъде срещнах че може да се ползва 5V / 2A, което е 10W, а на нас ни 32.5 W или 5 V / 6.2 A - такъв адаптер не съм срещал, освен да се вземе от молекса на захранването, и другите чуденки са дали ще могат да се ползват всички портове, и дали ще издържи на тези токове ....
georgebg

Мнениеот redblue » 28 Юни 2013, 17:59

georgebg написа:точно активен означава че се зхранва допълнително, гледах го из разни сайтове, цената е без захранващ адаптер, някъде срещнах че може да се ползва 5V / 2A, което е 10W, а на нас ни 32.5 W или 5 V / 6.2 A - такъв адаптер не съм срещал, освен да се вземе от молекса на захранването, и другите чуденки са дали ще могат да се ползват всички портове, и дали ще издържи на тези токове ....

Зависи от захранването ти, погледни му характеристиките отстрани, аз съм си моднал един хъб и захранването пуска 2.5А, но спокойно подкарвам 5 флашки без проблеми. Имам и по-мощни захранвания дето пускат до 3.5А на 5V, така че погледни твоето колко пуска :)
redblue

Мнениеот ZAX » 29 Юни 2013, 01:52

Нищо не искам да модвам аз, ако трябва ще си купя 3х4 хъба и така...

redblue написа:
georgebg написа:точно активен означава че се зхранва допълнително, гледах го из разни сайтове, цената е без захранващ адаптер, някъде срещнах че може да се ползва 5V / 2A, което е 10W, а на нас ни 32.5 W или 5 V / 6.2 A - такъв адаптер не съм срещал, освен да се вземе от молекса на захранването, и другите чуденки са дали ще могат да се ползват всички портове, и дали ще издържи на тези токове ....

Зависи от захранването ти, погледни му характеристиките отстрани, аз съм си моднал един хъб и захранването пуска 2.5А, но спокойно подкарвам 5 флашки без проблеми. Имам и по-мощни захранвания дето пускат до 3.5А на 5V, така че погледни твоето колко пуска :)

Добре, 13*2.5=32.5W, но сигурни ли сте че консумацията им винаги е точно 2.5, нали ги даваха макс до 3? Не е ли по-добре да се застраховаме с едни 40W примерно, за 13 порта? От там нататък може ли малко по-подробно да обясните и за простосмъртните, защо 5V/6.2A? Но най-добре и най-полезно първо някой да обясни конкретно за 1 флашка точно какво трябва и чак тогава да скачаме на 13.
ZAX
Spammer

Мнениеот king_pin » 02 Юли 2013, 05:09

Дайте идей, за подходящ хъб с 10-тина порта, с активно или неактивно захранване няма значение, то е ясно че ще се модифицирва.
king_pin

Мнениеот 2GOOD » 02 Юли 2013, 11:38

Това дали ще свърши работа лед мод.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот redblue » 02 Юли 2013, 11:54

king_pin написа:Дайте идей, за подходящ хъб с 10-тина порта, с активно или неактивно захранване няма значение, то е ясно че ще се модифицирва.

http://www.ebay.com/itm/New-High-Speed- ... 565743e218

този е най-евтиния вариант, и най-добра подредба на портовете. От китай ще дойде за 3 седмици някъде, от англия се два пъти по-скъпи,но идват за 3 дена, но последния който поръчах от англия самия хъб беше refurbished, вътре изгорели неща, някакви добавяни резистори с кабели, несвързани кабели, този от китай беше перфектен, въпреки, че са едни и същи :)
redblue

ПредишнаСледваща

Назад към Специализиран Хардуер ASIC