Как да копаем с ASICMINER USB block erupter - Ръководство

FPGA, ASIC, scrypt ASIC

Модератор: Moderators

Re: Как да копаем с ASICMINER USB block erupter - Ръководств

Мнениеот ZAX » 21 Юни 2013, 18:10

При мен 4 от 4-те usb2 порта, които се намират отзад на кутията и пряко излизат от дъното са вече заети от периферията и не би имало място за флашка, въпреки че мога да освободя 1 от тях. Поради несъвместимост между кутия и дъно (така ми обясниха), нямало как да се включат към дъното предните. Нямам видимост и не мога да разбера, но мисля че все пак имам един usb2 отпред, който е включен към дъното, но предполагам е възможно и да са го включили заедно с другия usb3, който е включен за един от задните usb3. Имам два външни харда единия е за usb2, другия за usb3, така че си слагам тях на портовете отпред. Отзад също не може да остане повече от един от двата usb3 свободен и както и да го въртя, няма как да бодна повече от 1 флашка без да остана без свободни портове, затова единственото ми решение е хъб дори за 2 флашки само. И въпреки че едва ли скоро ще имам дори една, се чудя какво ще стане, ако реша да си бодна едно хъбче отпред на двойката и там да накачуля всичко което има причина да се вади и се вади, това за сега са мобилния нет и единия диск, примерно на 4-ка с 2 флашки ще бъде ли ок?
ZAX
Spammer

Мнениеот marincho » 21 Юни 2013, 18:21

Интересни теми относно температурите и охлаждането на флашките, ако някой не ги е видял:
https://bitcointalk.org/index.php?topic=238706.0
https://bitcointalk.org/index.php?topic=238078.0
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот 2GOOD » 22 Юни 2013, 00:03

лелеле, този е абсолютно луд:

Изображение
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот yHuKaT » 22 Юни 2013, 00:05

Най-интересното е че не е само на едно usb за майтап. Сложил е такива охладители на няколко :)
yHuKaT

Re: [OPEN] Групова поръчка #2 ASICMINER Block Erupter USB st

Мнениеот king_pin » 22 Юни 2013, 03:24

Малко извън темата, но може би вече сте открили, че вчера сутринта някой пе***аст от СИТИ компютърс е изкупувал всички подходящи USB хъбове.
За сега мога само да кажа, че това и подобните, макар и активни, не става за повече от три, ще модифицирам захранването и ще пиша дали раоботи. Ако някой е намерил нещо подходящо за 6-10 чипа да пише.
king_pin

Мнениеот 2GOOD » 22 Юни 2013, 03:40

В bitcointalk казват, че d-link-а става за 6 устройства (от снимките съдя).
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот ZAX » 22 Юни 2013, 12:03

off(малко): http://www.dekada.com/catalog/advanced_ ... cription=0

Слънчицето цяло лято ще си греее и ще ни тормози, но защо да му се даваме без бой : ]

И понеже идеята на флашките е по-малко ток, дали не може да сме максимално нагли и да доведем разхода до 0 с някакви подобни устройства?

Т.е. има ли достатъчно мощни и рентабилни такива панелчета прикрепени към хъбче, което да може да храни еди колко си флашки?
ZAX
Spammer

Мнениеот nightyj » 23 Юни 2013, 01:01

Проблема на хъба не е само в зарядното, а и в използваните стабилизатори, те може да са вътре в хъба, може и да са в адаптера, по-добре е да се инвестира в марков хъб с оразмерено захранване или да се модифицира както ще прави и king_pin.
nightyj

Мнениеот Tenzuh » 23 Юни 2013, 02:39

ZAX написа:off(малко): http://www.dekada.com/catalog/advanced_ ... cription=0

Слънчицето цяло лято ще си греее и ще ни тормози, но защо да му се даваме без бой : ]

И понеже идеята на флашките е по-малко ток, дали не може да сме максимално нагли и да доведем разхода до 0 с някакви подобни устройства?

Т.е. има ли достатъчно мощни и рентабилни такива панелчета прикрепени към хъбче, което да може да храни еди колко си флашки?

Имам такова (с това даже телефона не можеш да си заредиш като хората)
Tenzuh

Мнениеот svetlim » 23 Юни 2013, 16:23

Оказва се, че до WinXP има проблем с драйверите :(
Под Win7 няма никакви проблеми. Закачаш и използваш.

Под WinXP когато се закачи втора копачка драйверите нещо се омазват и Windows-а вижда само едно устройство. Ако продължа да закачам още копачи няма проблем. Но второто закачено Windows-а не го вижда. Пробвах да махам и да слагам в различни комбинаций, но няма разлика. Т.е. под WinXP успявам да подкарам -1 устройство да работи, в случая имам 7 а работят 6.
USB.jpg
USB.jpg (108.55 KiB) Прегледано 1681 пъти

HUB който използвам е този:
http://hightech.bg/products/view/0006300169083

абсолютно същия като на тази снимка:
http://www.dlink.com/bg/bg/home-solutio ... sb-2-0-hub

относно охлаждането:
може и на един по-голям радиатор да се сложат копачите и да се прикрепат с винчета. все пак в платката си има отвори за прикрепяне. и на радиатора да се закачат един или два 12см вентилатора и готово. :)
Аватар
svetlim

ПредишнаСледваща

Назад към Специализиран Хардуер ASIC