KNC

FPGA, ASIC, scrypt ASIC

Модератор: Moderators

Re: KNC

Мнениеот plamar » 03 Сеп 2013, 18:26

А не дай си боже да ги пратят от Китай :). Иначе това с по-ниската доставка може да е заради някаква застраховка на товара. сега като цената е по-ниска с 3000$ !!!

Някой знае ли как се настройват тези KNC-та, освен че те ти конфигурират устройството дали можеш и сам да променяш настройките?
Тамън с ниските цени да се наканя да си взема един 100ГХ и те взели че го спрели от производство!!!
plamar

Мнениеот Metamorph » 03 Сеп 2013, 20:06

plamar написа:А не дай си боже да ги пратят от Китай :). Иначе това с по-ниската доставка може да е заради някаква застраховка на товара. сега като цената е по-ниска с 3000$ !!!

Някой знае ли как се настройват тези KNC-та, освен че те ти конфигурират устройството дали можеш и сам да променяш настройките?
Тамън с ниските цени да се наканя да си взема един 100ГХ и те взели че го спрели от производство!!!

Ако това може да те успокои - Меркурий не доживя да види ниските цени на събратята си :)
За голям куриоз- успях преди два дни да поръчам един , докато разработчиците барат сайта. За кратко от "неналичен" стана "наличен" и аз поръчах :). Точно следващата минута Меркурий изхвъркна от сайта като стока.Поръчката ми , естествено , е невалидна .
Metamorph

Мнениеот plamar » 05 Сеп 2013, 12:40

Много не ме успокоява, на него се точех :mrgreen: !!!
И да си отговоря за въпроса за настройките, пратиха ми това от съпорта им:

You do not need any Linux experience to do this. To change the wallet/pool/worker ID you simply connect to the device through a web interface from the browser of your laptop/PC. You do not need to access the Linux platform to do this.
Instructions will be provided, but it is incredibly straight forward.

Питах ги дали може да се променят и ще дават ли инструкции с устройствата!!!
plamar

Мнениеот cnerd » 05 Сеп 2013, 12:59

доста малоумен съпорт, смея да кажа
cnerd

Мнениеот kopacha » 06 Сеп 2013, 13:17

добре нали беше септември старт на доставките сега станало ноември :)) и тука мирише на бфл схема :)))
kopacha

Мнениеот 2GOOD » 16 Сеп 2013, 17:53

kopacha написа:добре нали беше септември старт на доставките сега станало ноември :)) и тука мирише на бфл схема :)))

Новмври е за поръчалите сега, тези които са поръчали преди това си остава Септември ;)
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот kopacha » 16 Сеп 2013, 17:56

Искаш да кажеш, че ако успея да събера от закуски сега :) и пратя пари сега ще получа машинка Ноември :) ? Дай да правим тогава една групова :)
kopacha

Мнениеот 2GOOD » 16 Сеп 2013, 18:10

Малко информация от колегата CYPER, който провел доста дълъг разговор с производителя:

* Чиповете още са във foundry-то.
* Първите доставки се очакват края на Септември и трябва да изпратят всичко до 15ти Октомври.
* Машината ползва custom Beaglebone Linux computer без HDMI и USB изходи като очакваната скорост е 500GH/s, с малка вероятност да е и повече.
* Охладителите са ясни какви са. Вентилаторите ще работят на 12V, тоест пълни обороти постоянно (1350rpms).
* Може да се ползват по 1 захранване на чип, тоест на Jupiter можеш да сложиш 1,2, 3 или 4 захранвания, като се ползва един Molex за Beaglebone-а, по един PCI-E на чип + 24 пиновия само да се стартира захранването.
* Всяка основна част ще си има гравиран сериен номер от гледна точка на затраховка и кражба.
* Ще поддържа pool failover понеже го има като опция в CGMiner. По-нататък вероятно и други софтуерни miners ще се поддържат и който има технически познания, ще може да се свърже по SSH към машината и да си инсталира или промени настройките на miner software-а. Но в web interface-а няма да има такива advanced настройки.

Повечето ми въпроси бяха технически.

Доставката е UPS Express Saver с пълна застраховка.
Аватар
2GOOD
Site Admin

KnC представиха Jupiter - доставките започват

Мнениеот 2GOOD » 01 Окт 2013, 01:58

KnC може би ще се окаже единствената компания производител на специализиран хардуер за биткойн, която си е спазила срока на 100%. Преди броени часове шведите представиха Jupiter, най-мощният продукт от серията им със зашеметяващите 500+ GH/s

Устройството от видеото вече копае в Eligius, може да видите скоростта тук.

Доставките започват, изглежда Европа си е Европа :clap:

... Копачи, чака ни трудна зима ;)
bitcoin_winter_knc_shipping.jpg
bitcoin_winter_knc_shipping.jpg (329.49 KiB) Прегледано 839 пъти
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот CYPER » 01 Окт 2013, 02:04

Никога не съм си мислил, че ще имам по-голяма скорост от Deepbit :lol:
CYPER