KNC

FPGA, ASIC, scrypt ASIC

Модератор: Moderators

Re: KNC

Мнениеот 2GOOD » 11 Авг 2013, 03:44

vellen написа:За да не спорим за таксата:
http://db.tt/W1Z8VLh1
Изображение

Това е когато ти плащаш - нямаш такса - таксата я плаща получателя на средстава - закс, в примера, който той дава при пращане на приятели няма такса само ако ползваш средстава ти в PayPal акаунта - т.е. ако някой преди това на теб е пратил и те са взели таксата - т.е. такса винаги има и все някой някога я плаща.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот ZAX » 11 Авг 2013, 03:52

Ще ми трябват няколко дни. За да си извадя виза електрон, да я верифицирам към нов paypal акаунт и да си пратя точно $22 идващи от нея. Да видим какво ще стане.

Дори да има такса, ако рефънда пак е само няколко цента, те ще се върнат в пейпал акаунта не в дебитната карта, нали така? От там вече ще могат да се пратят без такса, защото са вече в акаунта : ]
ZAX
Spammer

Мнениеот vellen » 11 Авг 2013, 03:57

Като покупка ги пратих, а и така е по-сигурно за купувачите.
А за обаждането от ПейПал - не е за ебавка:
И на мен един път ми се обадиха. Автоматично обаждане, не от човек. Искаха ми да въведа някакъв еднократен ПИН. После разбрах каква е работата: Някой е цъкнал за мен "Забравена парола", отбелязал, че няма достъп до имейла, и са го накарали да въведе определен ПИН от телефона си.
Та много "забавно" ми беше тогава. След няколко дни си направих VisaVirtual и махнах другата карта от ПейПал.

Такса за рефънд въобще не би трябвало да има. Поне аз не съм имал, като съм рефъндвал на някой плащането. Я провери пак и дай един скрийншот, ако искаш, да гледаме с повече очи.
vellen

Мнениеот georgebg » 11 Авг 2013, 10:01

плащал съм за покупка на стоки от кредитна карта през Paypal, и ако продавача refund-не, средствата от Paypal (същите, които си пратил) се връщат в кредитната карта, съответно банката издател си събира такса - дори и ПИБ :)....
georgebg

Мнениеот ZAX » 11 Авг 2013, 10:29

Това само @маринчо се е изгъбаркал, май не иска бира :mrgreen:

Да, усетих се че е автоматично, не от човек. Само не разбрах защо им е толкова олигофренска системата и ме задължава да си сменя паролата за да мога да вляза... добре че си помня отговорите на тайните въпроси, вместо просто да откажа смяна?! За пореден път се убеждавам че са адски тъпи копелета...

Хм, в транзакциите при рефънда я няма таксата от 3 цента, която ми показваше че ще трябва да бъде платена. Но показваше че ще я платиш ти. От друга страна аз нямам нищо в момента и няма как да се разбере дали е щяло да ми ги дръпне, ако имах... За сега имаме някакви минимални 30 цента при покупка + съответно 3.4%.

Айде сега ги прати като подарък, да видиш че таксата ще е 0 и за двамата, с което въпросът е приключен според мен. Разбира се ако някой ми няма доверие, спокойно може да си сметне таксата и да прати с нея, за да може после да рефъндва ако иска. Например за да пристигнат ~$22 трябва да бъдат пратени $23.1
ZAX
Spammer

Мнениеот vellen » 11 Авг 2013, 14:24

То си пише
https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees
Няма нужда от излишни гимнастики.
Ако ги пращам като подарък от баланса няма такса. Като подарък от карта - такса 3.4% + €0.35 EUR, като изпращачът решава кой да я плати. Като покупка вече видяхме: такса за получателя 1.9% to 3.4% + €0.35 EUR.
vellen

Мнениеот 2GOOD » 11 Авг 2013, 14:33

vellen написа:То си пише
https://www.paypal.com/bg/cgi-bin/webscr?cmd=_display-fees
Няма нужда от излишни гимнастики.
Ако ги пращам като подарък от баланса няма такса. Като подарък от карта - такса 3.4% + €0.35 EUR, като изпращачът решава кой да я плати. Като покупка вече видяхме: такса за получателя 1.9% to 3.4% + €0.35 EUR.

/офф
Ето точно поради тази причина всики ние толкова много обичаме Биткойн :)
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот ZAX » 11 Авг 2013, 18:07

Да, чудесни са. Можеш да си ги купиш на 150 лева, но трябва да ги продадеш на 130... Разбира се можеш и да се циганиш както и за покупка, така и за продажба около 140 лева, но не и за такива големи суми, просто няма как да намериш кой да продаде или купи толкова... A марж от порядъка на 20 лева със сигурност е повече от таксите на който и да било процесор. Аз съм използвал предимно alertpay (вече payza) и там за нищичко и цент не са ми взели ! Явно paypal са доста алчни, но не колкото борсите...
ZAX
Spammer

Мнениеот Metamorph » 03 Сеп 2013, 12:09

Сега видях че за доставка ми иска 120 $. UPS Zone 42. Поевтиняла ли е тая доставка???
Обаче много ми е странно защо стойността на ДДС -то е 20% от сумата на стоката и доставката. ДДС не трябва ли да е само за стоката?
Някой би ли пробвал дали на него така му излиза.
Metamorph

Мнениеот cnerd » 03 Сеп 2013, 13:12

мда, за жалост бръснат с ДДС и за доставката.
Също така, за тези, които не са работили с митници, това не е единствената пара, която се плаща за да си дръпнеш стоката от безмитната. Не дай си боже да вземе нещо да се забави с документите, може дори и за магазинаж да те оскубят.
cnerd

ПредишнаСледваща

Назад към Специализиран Хардуер ASIC