Така,
За тези които смятат да се занимават с HNT.
ВНИМАВАЙТЕ за следното.
Тази тенология е 100% обвързана с портфейла, който е на телефона Ви. При проблеми с телефона(кражба, дефект, или просто се Sign-Out-нете като мен от АРР-а), и нямате 12-те думи, които се генерират при първоначалната инсталация, всичко в протфейла остава там вовеки, НО, и самите устройства които са обвързани с портфейла, се превръщат в едни доста леки подпиралки за врата.
ВСИЧКИ копачки, миньори или както в Хелиум им казват Gateways, са заключени към портфейл и само от там могат да се прехвърлят към друг портфейл.
Предупреждавам всички, пазете си 12-те думи и внимавайте да не ги затриете(като мен) защото всички устройства които имате в портфейла, ще си копат в този портфейл, вовеки.
Аз вече имам 2 заключени към портфейл, на който му затрих думите и по невнимание излезнах от портфейла. И сега си хапя г**А
Съвета ми е, да имате портфейл за всяко устройство, а не както всички правят, всички в един портфейл. Имам познати с по 10 към порфейл, и като видяха какво се случи с мен, бавно-бавно, ги мигрират към отделни.