БГ коин?

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

БГ коин?

Мнениеот skrubalov » 29 Май 2013, 14:32

Много отдавна съм се чудил защо не си направим БГкоин.
Да обсъдим кои са най-добрите практики при другите алтернативни валути и да съберем най-доброто.
Примерно може да вземем proof-of-stake от PPC, бързината на WDC, по-мали блокове (понеже ще се генерира бързо) и т.н.

До няколко дни ще гледам да си поизчистя идеята и да напиша тук повече предложения.
skrubalov

Re: БГ коин?

Мнениеот Zmejsky » 30 Май 2013, 17:22

валутите които се появяват трябва да имат финансова поткрепа от създателя си , иначе са едно нищо , кой ще обменя бг коин за бтц примерно ? Ъ
Аватар
Zmejsky

Мнениеот 2GOOD » 30 Май 2013, 22:24

Да и според мен няма как да стане, трябва да имаш доста ресурс - финансов и миньорски за тази работа, или да измислиш нещо гениално за което да може да се ползва тази валута, нещо като ripple но отворен код без да е минирана предварително.
Благодарности на: 12good4Buys8cvTj6EB4MTGNTSC4w9Swnz
Аватар
2GOOD
Site Admin

Мнениеот marto74 » 30 Май 2013, 23:57

Това с ресурса е решимо.
Според мен ако е sha 256 и се
приеме от няколко търговци в общноста
ще стане .
Мисля че има хляб в идеята
Ще следя темата
marto74
Hardware Developer

Мнениеот skrubalov » 31 Май 2013, 10:54

И аз си мислех за sha256, мислех си и за AES, но ми казаха, че за а се ползва друг алгоритъм трябва да се пренапише основно.
Не знам за какъв финансов ресурс говорите... не мисля че има нужда от такъв, ако греша моля поправете ме като кажете за какво трябва ?

Ето и идеите ми до сега
алгоритъм: sha256
конкурентни предимства:

Трудността е фиксирана от началото до края. (Може би ще е по-лесно да се прави 51 % атака)
Големината на блока се променя на всеки N блока ( -10 % от първоначалната стойност на блока)

Секнаха ми мисълта, по-нататък повече идеи.
skrubalov

Мнениеот farmdve » 02 Юни 2013, 00:45

По-бързи блокове означава много orphans/rejected blocks, защото мрежата трябва да има време да разбере за новите блокове. Satoshi не го е избрал това "ей така" за Bitcoin.
1JYFJnWKmhAwK9FMM3TM2SCjhCuc1qKc4r
farmdve

Мнениеот skrubalov » 02 Юни 2013, 13:05

Не съм го споменал в предложенията си, но е добре да св знае.
То ако трудността е фиксирана, няма как да контролираш централно скоростта на генериране на блоковете. При по бърза мрежа ще се генерират по бързо. И обратното.
skrubalov

Мнениеот ZAX » 21 Юни 2013, 02:15

marto74 написа:Това с ресурса е решимо.
ще стане .
Ще следя темата

Аз имам една идея от много години, за която така и не съм намерил финансиране. А не мога да се справя сам основно със сайта и т.н. Трябват ми само програмист (даже и софтуерен инженер ми стига като за начало) и хост разбира се. Всички останали пречки са били на път да бъдат решени още в момента в който се е появила първата монетка : ]

Мислех да го правя с разни глупости които имаше от сорта на форум голд или да вкарвам разни игри в сайта, където да се ползват разните им измислени виртуални валути, които са си съвсем реални когато ги зареждаш с реални пари, но успешно заобикалят законите точно по този начин. Основната разлика беше че аз няма да забранявам да си обръщат виртуалните обратно в реални пари, за разлика от това което е на всякъде при тъпите игрички и твърде алчните им собственици.

Всъщност преди койните идеята ми е била уникална, но аз не мисля че щях да мога да създам виртуална валута, която да се признае от световните банки, не и в този живот. Все пак идеята ми винаги на там е клоняла, без дори да го осъзнавам, затова сега мога просто да ползвам койните на готово и няма да ми се налага да заобикалям законите. Дори това че има различни койни ми идва перфектно. Разбира се няма проблем да ползвам и BGC (звучи ми като логичното име) и мога да гарантирам че всеки който реши да копае такива, ще може да ги изхарчи, инвестира или дори ще може да ги обмени при мен. Защото веднъж влезли при мен, дори без да са употребявани за каквото и да било, винаги могат да излязат като BTC или каквито и да е други съществуващи койни. При което този който реши да използва други койни, може да се каже че автоматично се е съгласил да ги обмени за BGC ;)

Това би създало известен проблем. Например нужда от резерв за най-търсените валути, както и за най-малко използваните. Т.е. при мен по-скоро проблемът ще е кой ще зарежда с BGC (т.е. кой ще обмени BGC за BTC), а кой ще обмени BTC за BGC е най-малкия проблем.

Надявам се да е достатъчно ясно и изчерпателно казаното до тук, защото не мога да кажа повече, без идеята ми вече да не е моя. Даже казах твърде много, но след като нямам възможност да я реализирам или продам, по-добре да я подаря, отколкото да се загуби.

Далеч съм от мисълта че никой друг не се е сетил, особено откакто има койни. Но е факт че още я няма реализирана.

За съжаление не знам как стоят нещата с интелектуалната собственост, патенти, лицензи и т.н.

Но мисля че ми хрумна как да стане, така че и аз да намажа : ]

Ако започнем проекта няколко души. Аз съм излишния (този с идеята, дето не може да си я реализира сам). Затова не мога да кажа повече, преди да имам еди какъв си гарантиран %. После има програмисти еди какъв си процент, хост еди какъв си процент и т.н.

%-та за идеята колко смятате че трябва да е, той трябва да е твърд и завинаги (освен ако не реша да продавам разбира се). Мисля че трябва подобни да са условията и с дяла на разработчиците. Хоста реално няма дял, дяла му е негов докато е хост, после е на следващия хост (като съответно хоста може да си продава дяла само на друг хост). Ако се откаже, дано не е преди да можем да си позволим да го предплащаме. Като разбира се всеки с дял, т.е. аз и разработчиците могат да си продават част от акциите или всичките. Останалите акции разбира се са за първоначалните инвеститори и евентуално някакви свободни да останат. Не че някой ще си купи акции в началото, но е добре да я има опцията. Разбира се и тези неща не знам как точно трябва да се правят, така че и за това ще трябва да има човек с еди какъв си дял и т.н. Абе маймунки на клона ще има доста. Но той ще е достатъчно дебел, за да ги издържи всичките. И именно това ми прави идеята добра. Но разбира се нищо не може да стане без пари за реклама поне. Освен ако не се намери кой да рекламира срещу съответният дял.

Някой иска ли да се включи?

За да няма хора които да кажат че съм ги подвел при евентуален неуспех. Искам всичко да се уреди с нужната документация. Така че преди да бъде инвестирано, време, пари или каквото и да било друго в моят проект. Да се опитам максимално да го защитя от плагиатство. След това ще бъде разкрита идеята само на кръга от хора които ще участват и ще се действа максимално бързо за финализиране и пускане в действие. Разбира се дори тогава няма никаква гаранция че няма да изтече информация. Но така или иначе ще има адски много плагиати, в момента в който заработи. Затова трябва да сме бързи и конкурентно способни.

Искам да кажа че всичко което ще използваме вече го има като отделни модули и няма да има нищо по-лесно от това просто да бъдем копирани. Даже въобще не виждам как можем да си защитим идеята, но това е положението.

Та аз нещата мога да си ги намеря/купя и да се опитам сам да си ги сглобя, но утре друг по-добър ще ме измести, както вече е ставало и с други мои проекти...

И не на последно място, докато имам дял в проекта, BGC ще се приема, а след това едва ли ще има смисъл да се отхвърли, както и които и да е други койни, освен ако има или се появят някакви менте койни ;)

Разбира се цената им ще е ниска, няма начин... В смисъл че нея ще я определят съвсем други фактори, на които предполагам няма как да повлияем...
ZAX
Spammer

Мнениеот marincho » 21 Юни 2013, 07:11

ZAX написа:
marto74 написа:Това с ресурса е решимо.
ще стане .
Ще следя темата

Аз имам една идея от много години...