Преместване на портфейл Monero

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

Преместване на портфейл Monero

Мнениеот svetliopi44 » 19 Апр 2016, 14:42

Колеги имам следния проблем. Налага ми се пре-инсталация на лаптопа, понеже C disc -full.
Имам обаче няколко портфейла там. Единият и на който най-много държа е този на Monero.
Кажете как да го сложа на флашка да преинсталирам улидолса и пак да си го върна. Някои правил ли го е? Възможно ли е въобще?
Имам и други проблеми с другите портфейли ,но за тях по натам.
svetliopi44

Re: Преместване на портфейл Monero

Мнениеот renter84 » 19 Апр 2016, 19:26

Няма особена разлика с която и да е друга монета. За най-лесно просто копирай всички файлове от C:\Users\...\AppData\Roaming\Bitmonero.

блокчейна актуализиран май е към 4-5 гб - само той може да ти е проблем ако нямаш флашка такава. После пак си правиш по-горната директория в новия уиндоус и готово.

За по-сигурно цялата папка, щото отделни файлове ако случайно са скрити да не ги изпуснеш. Или дай на папката да показва всички файлове.
renter84

Мнениеот svetliopi44 » 20 Апр 2016, 18:31

Здравеи. Благодаря за отговора. Ако съм те разбрал правилно записвам цялата папка на bitmonero.
Инсталирам хов портфеил и после замествам въпросните папки. Така ли.
Ето какво имам в папка bitmonero около 3,4GB е.

blockchain.bin -
blockchain.bin.tmp
p2pstate.bin
poolstate.bin
svetliopi44

Мнениеот filchef » 20 Апр 2016, 23:51

svetliopi44 написа:Здравеи. Благодаря за отговора. Ако съм те разбрал правилно записвам цялата папка на bitmonero.

blockchain.bin -
blockchain.bin.tmp
p2pstate.bin
poolstate.bin

Това монеро няма ли wallet.dat файл - при другите монети той е най важен
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот renter84 » 21 Апр 2016, 20:17

svetliopi44 написа:Здравеи. Благодаря за отговора. Ако съм те разбрал правилно записвам цялата папка на bitmonero.

blockchain.bin -
blockchain.bin.tmp
p2pstate.bin
poolstate.bin

Нещо малко ми се виждат файловете ти. В папката трябва да имаш файлове които да завършват на: xxxxx.bin.address
i xxxxxxx.bin.keys i xxxxxx. bin (xxxxxx зависи от това как си гo означил портфейла си), които са ти най-важните файлове, там са ти ключевете и данните на портфейла. другото принципно не ти трябва. тия дето ти изброи са глупости, необходими на програмата да се синхронизира. Има и други файлове , които са самата програма като bitmonerod.exe i simplewallet.exe, ima i edin simpleminer.exe deto e za kopane. просто копирай цялата папка- за по-сигурно. Ама не мога да разбера защо имаш само 4 файла. аз имам към 12
renter84

Мнениеот svetliopi44 » 24 Апр 2016, 12:07

Само това имам в AppData/Rouming
Да имам други фаилове, те са ми на десктопа, точно тези които изброихте.
Обаче при копиране и поставяне на друг комютър не ми разпознава портфеила ,а иска да създам нов????
Разчистих всичко възможно о тлаптопа за да пробвам да се синхронизира портфеила и да пратя парите в борса.И тук ударих на камък, демона не може да се синхронизира.
Някакви идеи?
svetliopi44

Мнениеот Zmejsky » 24 Апр 2016, 12:14

най вероятно не си открива данните ,/ аз за това си кръщавам комп-ите с еднакви имена /направи си нов портф. и сл като гостартираш , спираш и заместваш с старите данни , ако не стане копираш само wallet.dat и почваш от начало да ъпдейтваш.
Аватар
Zmejsky

Мнениеот svetliopi44 » 24 Апр 2016, 21:39

Така и нея намерих тази папка wallet.dat
Има wallet.bin ,но dat не намирам.
svetliopi44

Мнениеот dark-thirty » 25 Апр 2016, 01:20

svetliopi44 написа:Така и нея намерих тази папка wallet.dat
Има wallet.bin ,но dat не намирам.

Файловете са: wallet.bin, wallet.bin.address.txt, wallet.bin.keys, освен това може да възстановиш портфейла, ако си записал сийда от 24 думи.
#cryptoanarchy
Аватар
dark-thirty

Мнениеот svetliopi44 » 25 Апр 2016, 01:27

Ценна информация.Много благодаря. За съжаление това беше преди 3 години и едва ли съм съхранил кода за бекъп. :(
Ако сте от София и имате свободно време разбира се срещу някакво възнаграждение, понеже аз немога да се справя сам. ???
svetliopi44

Следваща

Назад към Други Криптовалути