Minerals (MIN)

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

Minerals (MIN)

Мнениеот milan_gl » 02 Юли 2014, 18:00

Без име.jpg
Без име.jpg (277.19 KiB) Прегледано 1671 пъти

Абе в този форум никой ли не чопли минерали ? Колегите "железари" ги накъсаха вече месец . Няма вайкане няма айкане . Крайно време е да си преподредите портфолиото и да компенсирате загубите от всичко що пътува на долу като цена .
Аватар
milan_gl

Re: Minerals (MIN)

Мнениеот vmuser » 02 Юли 2014, 18:17

Абе чоплихме, след това инвестирахме малко, но със сигурност не беше в правилното време (можеше и по-евтино) и подходящата сума. Но сега чакам развитие за изкопаното :)

Колебая се все още дали да обърна няколкото боклучави монети, които имам и чиято цена вече стига Марианската падина и да ги превърна в минерали. Предполагам, че е по-вероятно тука да получа възвръщаемост, отколкото да чакам нещо да се случи по тея проекти
Аватар
vmuser

Мнениеот milan_gl » 02 Юли 2014, 19:45

Без име 1.jpg
Без име 1.jpg (292.24 KiB) Прегледано 1650 пъти

Боклукчави казваш ? Че те всичките един дол дренки ? :shock: Ето ти картинка случайно да не пропуснеш нещо за разкарване . От горе на долу все талаш . Виж в какви обеми ги продават само ?
Аватар
milan_gl

Мнениеот mumak » 02 Юли 2014, 23:13

Хубаво е, че се спомена и тук тази монета! Според мен Минералите имат сериозен потенциал и са силно подценени все още. Пък и вече са символ на борбата с централизацията... чрез централизация и ограничаване на мощности! ;)
Айдее и в Минтпал! :)
mumak

Мнениеот kopacha » 03 Юли 2014, 12:38

Какви са тези минерали ? Пак ли са някакви шит койни или има някаква стабилнст :) Sha256 Scrypt x11-13 ? Kaк се копят :)Б
kopacha

Мнениеот milan_gl » 03 Юли 2014, 15:18

Естествено Уотсън че е шитня ! Някакъв фен избръмчал на тема Starcraft та взел че исмукал от пръста си тази "валута" . Ама нали е геймър чиляка сложил там някакви врътки да не се чопли от корави ферми над 50 меги и такива ми ти хватки още . https://bitcointalk.org/index.php?topic=641057.0
На въпроса къде се чопли ? Ами аз поне не можах да намеря къде да я чопля . В талка пуловете са умрели . Този : http://multipool.minerals.pro/index.php?page=login има някаква живина ама той рови други Х11 шитни и ги Auto Convert-ва в MIN . За 24 часа нищо не захапва и е Жива набутвация :think: По едно време чета някъде че ми препоръчва https://coinking.io/. Корав пул ама и той рови една камара Х11 шитни и уж с най-добро КПД на Мх ама едни смешни заработки вади не ти е работа да споменавам .
Приятно ме изненада единствено борсичката https://bittrex.com/където ми хвърля всички шитни https://coinking.io/. Та изборът си е само твой колега . Аз лично гледам кое що годе държи цена в https://bittrex.com/ и не е с голяма трудност . Не зависимо дали е евтин шит или скъп . Избирам си пул дето да не съм сам оркестър и Auto Pay и Auto Seel за минерали . Поне да ми плати тока дето ми набута този ДАРК . В интерес на истината - плати го ! И за банички остана . За няколко дена ми върна загубите от ДАРК все едно съм го продал на 0,025 BTC! :whistle:

p.s. Имаше още нещо от старт крафт валутката . Чоплела се само в авторски пулове ! Не разбрах защо са празни обаче ? Но това не е от съществено значение http://minerals.pro/#portfolio
Аватар
milan_gl

Мнениеот vmuser » 03 Юли 2014, 15:32

Който не иска да чете 220 страници в темата на валутата на кратко историята е следната:
Измисли се валута, която да може да достигне до повече хора. Тази валута е стандартна PoW/PoS, като периода на копане е само 6 дена. Как да се разпространи до повече хора - като се ограничи хеша на работниците в басейна. Кои басейни обаче - ами на разработчиците, тъй като на никой друг басейн не може се има вяра, че и те са една измет... (не всички да не се засягат колегите тука). Басейните бяха 5 или 6 и бяха под контрола на разработчиците през цялото време.
Първоначално беше 300мх/с, после чрез гласуване се стигна до 50мх/с на работник. Започна да се копае, но се изхитриха хората и направиха по една сурия работници и копаха с над 500мх/с. След около 12 часа се реши да се резнат на всички акаунти работници от 2 нагоре. И така всеки остана с един работник. Можеше да се направят множество акаунти но разработчиците следяха за това и рязаха такива опити да се заобиколи системата.

Цялото това нещо отприщи една вълна на недоволство в хейтъри и собственци на басейни - било то дедикейтид, супернова, съчпул и всички други мошенически пулове. Изясни се, че има схема за сериозни пари между избрани групи хора, които наемят разработчици за някоя скам валута. Тя се копае в големите басейни. Уговарят се борси да се листне веднага (битрекс например). Прави се пъмп при пускане на борсата, басейните дъмпят всичко изкарано в първите дни и после валутата бере душа и разработчика си е набил камшиците отдавна.

Валутата е в PoS в момента от известно време насам. Борсите клекнаха пред валутата, поради алчния си характер. Борса като C-Cex правеше по 100БТЦ оборот на ден за няколко дни, след което колкото и да се опъваше Биттрекс я добави, защото това са страшно много пари в такси. И Минтпал клекнаха снощи пред близо 400БТЦ оборот на монетата за ден по различни борси и я добавиха без главо без нищо (въпреки че валутата беше стигнала до 20 позиция само с гласуване за около 10 дни).

Има потенциал в това, че таргетира определена група потребители и бизнес, който е незаета ниша - залагания в онлайн спортове, сиреч игри на СтарКрафт, ДОТА и други чрез Twitch.tv. Развие ли се и се утвърди в тази насока ще стъпи на пазар за милиарди, където дори и малка част да докопа ще утвърди валутата като доста сериозна на пазара. Има и доста други по-дребни неща, но затова е темата за по-любопитните.

Можете да позлвате мултипула на разработчиците или този на КойнКинг, за да ви се изплащат в Минерали. Можете и в БТЦ и после да си купувате. За момента цената на валутата е вече х20 от първоначалните около 300-350 сатоши, за които се търгуваше, а й предстои още толкова растеж, стига да се развие правилно и да не се изманипулира прекалено много.

И да, аз я копах от първата до последната секунда с всичките почти 50мх, които имах, и сега чопля в мултипуловете, защото вчерашните 100 минерала, няма да са същите 100 утре.
Аватар
vmuser

Мнениеот mumak » 05 Юли 2014, 23:45

Нещата малко се позакучиха тия дни... Пъмп до 8000, дъмп до 3000 благодарение на "феновете" си... Много хора излязоха от монетката, повечето с известна печалба. Според мен обаче все още има бъдеще и пари в Минералите! :)
mumak

Мнениеот milan_gl » 06 Юли 2014, 05:58

Е как я милите вие тази работа . Който е хванал асансьора го хванал , а пък не само това ами да се е усетил и да слезе на време . Иначе пътя на долу е само един ! Свободно падане без парашут . Колко пъти трябва да наблюдавате една и съща пъмп-дъмп пиеса за да разберете че рекламите на шитните нямат никаква финансова подкрепа . Просто едни голи приказки как едни супер екипи от хора правили това и онова за поредният шиткоинс . Обаче излиза следващият шит на асансьорчето с новите рекламни номерца ? Никой не гледа стари филми с кофти край по два пъти :D VOOT , URO са новите заглавия ! И не търсете някаква зависимост между тях ? Просто няма . Пъмп-дъмп играчите вече са на тях . Не забравяйте че на края всички шиткоини завършват със свободно падане !

1.jpg
1.jpg (267.46 KiB) Прегледано 1492 пъти

2.jpg
2.jpg (269.19 KiB) Прегледано 1492 пъти
Аватар
milan_gl

Назад към Други Криптовалути