Арбитраж на криптовалути

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

Арбитраж на криптовалути

Мнениеот Mr.Mighty » 09 Юни 2014, 11:31

Чудех се дали е възможно, ако даден човек следи всички борси едновременно да печели от разликата в курса. Например купувате Х броя от дадена монета, местите парите в друга борса и продавате. И накрая да има поне 5% печалба иначе не си струва риска.

Сутринта заиграх системата просто ей така за експеримента. Като цяло много цъкане за нищо, с 0.09 БТЦ направих 5% печалба на NEC.
Открих и един полезен сайт за целта: http://ultra-arb.com/

Някой друг прави ли ги тия врътки, да сподели опит
<p>Read The Funniest Stories and Facts on the Internet. </p>
http://mydailymix.eu/
Аватар
Mr.Mighty

Re: Арбитраж на криптовалути

Мнениеот vmuser » 09 Юни 2014, 11:34

Възможно е - за валути с малък обем и ниска активност; също така с малко потвърждения и бързи блокове. Инак, докато станат нещата и охлювът се скрил в храстите :)
Аватар
vmuser

Мнениеот crab » 09 Юни 2014, 15:33

Според мен с това между борсите ще удариш на греда, доста пари ще затворш защото не всяка ти прави превода веднага.
Доколкото разбирам транша ще е следният, в борса А си купуваш криптовалута която получаваш веднага и можеш да оперираш с нея. Само ако ти позволява веднагическо изкарване, то можеш да я преместиш в борса Б където ако има оферти да я продадеш с надценка, ако там офертите са по-добри в курс купува. Съответно да, можеш да следиш 3-4 борси за няколко валути, проблемът който виждам е времето за преместване на валутите от едната точка към другата.
crab

Мнениеот Spoon.Net » 09 Юни 2014, 15:37

щеше да е доходно ако не се чакаше по 30-40минути за потвърждения. в тоя случай шанса да спечелиш повече или да се найграеш е доста голям. това не е топлата вода в банята :)
Аватар
Spoon.Net
GPU Mining Moderator

Мнениеот cnerd » 09 Юни 2014, 23:53

Амии, да, аз съм правил подобни врътки, но не по начина, по който ти си мислиш.
Ако вкарате в уравнението траншове между борси, такси за изтегляне на пари и такси за превалутиране и време за транжиране, сметките ще излязат твърде тънки и най-вероятно на края на деня ще си на минус.
Идеята е да се премахне местенето на пари от едно място на друго. Избираш си 3 борси и 2 валути (или повече, ако можеш да го постигнеш, аз лично се съмнявам за себе си), разпредели средствата според ликвидността на борсите и едновремено от едното място купуваш, от другото продаваш. В случай, че на едното място се натрупа повече, от колкото искаш, местиш оперативен ресурс за другата борса като резерв. Целта на играта е в края на деня да имаш повече от всяка от 2те валути, а не повече от една от тях.
Държа да отбележа, че това изисква доста време и ако не се прави с повечко капитал е абсолютна загуба на време. Според мен дейтрейдинга е много по-смислен за хора като нас (които не разполагат с 10к доларес за експериментално портфолио).
cnerd

Мнениеот Mr.Mighty » 17 Юни 2014, 00:42

Още един ресурс по темата

https://litecointalk.org/index.php?topic=20297.0
<p>Read The Funniest Stories and Facts on the Internet. </p>
http://mydailymix.eu/
Аватар
Mr.Mighty

Мнениеот vmuser » 17 Юни 2014, 11:54

Хаха, малко смешни ми стана като прочетох тоя пост. Може човекът да се е постарал, но с тоя смешен английски и малкия брой постове, както и отчаяния опит някой да му купи софтуера... Смешно стана като цяло и е изключително ограничен тоя софтуер. Единствено с фиат пари може да се оперира.
Аватар
vmuser

Назад към Други Криптовалути