Модератори: ekrem, Moderators
danisapfirov написа:Нека да изчакаме търга, който ще се организира и ще видим какъв ще бъде интереса към жетоните. Очаква се да се предложат за продажба жетони за около 60-100 милиона долара, което е малък процент от цялата емисия. Те ще са нужни на Сетранко за да развиват дейност.
danisapfirov написа:Емисия: 12Bn XRD
100% емисия при старта
20% // 2.4Bn за Сетранко
25% // 3.0Bn за купилите от генезиса
30% // 3.6Bn за Фондацията
25% // 3.0Bn за стабилния жетон
Заключени:
1.5Bn на фондацията за 4 год
2.0Bn на Сетранко за 4 год
3.0Bn за стабилния жетон за 1+ година (или докато стартира)
Общо заключени при старта : 6.5Bn (54%)
Да, стейбъл коин без банка и финансова институция небазирана на фиат. Независим от банка и финансова групировка.
Иначе какви са тези стейбъл койни базирани на фиат?
Относно кой ще плаща транзакциите, ами този който ги прави си ги плаща. В началото ще са с фиксирана стойност, а после пазара ще определи.
Някои транзакции ще са безплатни - тези на IoT устройствата например. Пазара ще определи каква е нуждата от верифициране на транзакции и колко трябва да струва една транзакция за да премине и за да има интерес някой да я верифицира. Този който ползва слънчева енергия или друга природна ще има най-голяма печалба.
NAKATA написа:danisapfirov имам три въпроса плюс един реторичен
1Много стар мой въпрос;Кое точно ще накара хората да дси купят Радикси (бързината на транзакците не е причина да искаш да ги правиш, съхранението на стойност предполага повече HOLD съответно по малко транзакции а и подържането на една постояна стойност на монетата изкюлчва трейдинга )
2 Според вчерашното ти обеснение (което според мен си е икономическо недоразумение, но моето мнение няма значение в случая) 1 BTC =1200000 Радикса=10000$=0,0083333333$или 12 000 000 000 радикса по 0,0083333333=99 999 999,6 $.Правилна ли ми е кръчмарската сметка(въпроса е реторичен)?
3,ЗА Каква точно децентрализация и пазарен принцип говорим след като цената е определена от централната камбанарика на Дан или Пиарс(това не ли доказателство, 2+2 при Радикса прави колкото каже Дан)
anonymous написа:Икономически не виждам кой знае какъв проблем, щом отмениха целия цирк с банката, която контролира фиксираната цена, сега ще си е като другите валути - може да лети нагоре и надолу цената.
Ако не стигне 1$ до 1 година ще съм много учуден - това е 6 милиарда маркет кап, което за толкова иновативна валута, която следва да се конкурира с етер и рипъл, е по-скоро минимум и нещо съвсем нормално за топ 10.
Не че ги защитавам, мен много неща ме дразнят в екипа им, но ако наистина радиксът види бял свят до края на тая година на цена около 100 сатоши според мен ще е супер инвестиция.
filchef написа:anonymous написа:Икономически не виждам кой знае какъв проблем, щом отмениха целия цирк с банката, която контролира фиксираната цена, сега ще си е като другите валути - може да лети нагоре и надолу цената.
Ако не стигне 1$ до 1 година ще съм много учуден - това е 6 милиарда маркет кап, което за толкова иновативна валута, която следва да се конкурира с етер и рипъл, е по-скоро минимум и нещо съвсем нормално за топ 10.
Не че ги защитавам, мен много неща ме дразнят в екипа им, но ако наистина радиксът види бял свят до края на тая година на цена около 100 сатоши според мен ще е супер инвестиция.
1.Генезис блока показва 80 сатоши начална цена, което при 12.5 милиарда емисия си е доста - минаха времената на лудото фомо на всякакви шиткоини - може и да тръгне търговията и да стигне до 100 и повече сатоши но Дан трябва да си плати на някоя читава борса със KYC за да може масата да научи за този коин ако разчита само на DEX-а е обречен - още повече ако не се изчисти проблема с поставянето и канцелирането на ордери и събирането на фее за тези ордери което ще е пречка за търговия със ботове.Дан също трябва да регистрира DEX-а в щатските регулатори или поне в британските като забрани жители на щатите да търгуват в него - дойдоха времената на регулациите и той не може да си прави каквото си иска щото ще се окаже в съседната килия до РГ.
2.Бизнеса работи с банки от появата на книжните пари и борбата с тях е както на Дон Кихот с вятърните мелници - не ги ли покани на софрата няма да има стейбъл коин щото хората са свикнали да пазаруват със заплатите си в местна валута а за фиат ексчейнж ти трябва банкова или финансова институция - такава е реалността поне засега