[XPM] PrimeCoin

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

Re: [XPM] PrimeCoin

Мнениеот renter84 » 02 Авг 2013, 17:12

с какви процесори копате и къде. Аз копам с феном 2 х4 3.00 и 2500к на три ядра в пула. Тъй като гледам на ден към 3-4 хпм правя = нз още каква е цялата файда. Ще е нещо мизерно май пък като сложим и инфлацията на валутата... накрая само дето време и нерви съм трепал
renter84

Мнениеот Flex » 02 Авг 2013, 19:00

Аз съм на единичен 2500к, 11.7 хпм средно на 4 дена, соло. Не си заслужава нервите наистина да се занимаваш с пуула, затова препоръчвам соло, нито голяма печалба, нито голяма загуба е.
Flex

Мнениеот ZAX » 02 Авг 2013, 23:10

Еми да, добър е съвета. Точно така мисля да направя в скоро време, и така правех преди това. Просто ми се искаше да му дам шанс на пула, че по едно време наистина вървеше добре, а и по-слаба печалба е по-добре от никаква, но не и когато и тя граничи с никаква... явно няма смисъл... Ако извадя късмет извадя... Ще си направя още малко експерименти, за да съм 100% сигурен че няма да има повече сираци и се връщам на соло.

Проблемът не е в това че нямам късмет, аз си го знам и съм го приел... Просто е отвратително да си изкарал $300, да си ги нагласил за нов топ процесор и да те скамнат така гнусно... Поради което пропуснатите ползи ще са още по-големи... Просто да нямаш късмет е да не намериш блок. Да имаш няколко орфана, но и няколко блока също си е лош късмет. Но да имаш 9 блока и всички те да се превърнат в орфани и то със солидно закъснение, е това вече си е много по-брутално и от най-лошия късмет... Аз продължавам да си мисля че по някакъв начин са откраднати... Има ли начин наистина да ми откраднат блок?
ZAX
Spammer

Мнениеот Flex » 03 Авг 2013, 00:06

Не съм гледал как работят вътрешно тези монетки, но по един блок може да работят и 10000 едновременно. При ниска трудност има шанс ти да го откриеш и гордо да го публикуваш в мрежата, но един от тези 10000 вече да има първите потвърждения и реално твоя загива, ти вземаш следващия да дъвчеш и така. Сега 9 подред да се случи такова нещо е... кофти. Клиента също не се синхронизира всяка секунда, а през някакъв интервал, може да си взел да работиш блок, който вече е намерен, но непотвърден още... вероятно и в комбинация с още ефекти като бъглив клиент от първите версии.
Flex

Мнениеот ZAX » 03 Авг 2013, 00:41

А не е ли скам да си сложат бъгливия клиент на официалната страница?!

И тук не говорим за 1-2 блока, а за 9. И не говорим за ден, а за седмица в която те седят в портфейла ми immature и чакат потвърждение (при тази монетка то е доста бавно и всички седят с дни непотвърдени). И хоп изведнъж поредния нов клиент ми трие всички транзакции, после ги намирам в статистиката като орфани... Еми това си е кражба, независимо дали е умишлена или просто шибана техническа грешка...

Ако не бях намерил нито един блок или всички намерени бяха орфани, но ми го отчиташе почти веднага, както е при всички останали монетки които съм копал, а те хич не са никак малко на брой. И от тях е имало бъгливи клиенти и от тях е имало орфани и с бъгливи и с хубави клиенти. Всичко е имало, но единствено при XPM имаше подигравка в такъв голям мащаб. Абсолютна гавра си направиха с мен просто...

Всъщност някой с блок от соло похвалил ли се е вече, че май съм пропуснал...
ZAX
Spammer

Мнениеот marincho » 03 Авг 2013, 01:11

Не казах ли нещо преди няма и ден? Чиба!
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот ZAX » 03 Авг 2013, 07:05

А ти кой беше че да казваш каквото и да било :mrgreen:

Нито копаеш тази монетка преди мен, даже на ринга не смееш да излезеш :think:

Докато не ми извади блок, ще е скам за мен.
ZAX
Spammer

Мнениеот Flex » 03 Авг 2013, 08:24

Аз съм с 2 блока от соло, потвърдени, чакам трети.
Flex

Мнениеот ZAX » 03 Авг 2013, 12:36

Flex написа:Аз съм с 2 блока от соло, потвърдени, чакам трети.

Браво! Това за колко време и с какво процесорче?

btw, пуснах запитване за миньора от пула, на каква цена ще ми го отключат за соло и те казаха че няма да има нужда да плащам, по принцип имали идея да го направят и безплатно, но нямали време...

Миньора в портфейла е пълна трагедия, а ти предполагам копаеш с него, понеже не знам да има друг. Т.е. ако не си с наистина добър процесор, значи си голям късметлия.

Version 0.1.2-hp9 is finally out! (Download links are on the first page as usual.)

Here's the list of notable changes:
* Sunny's mining optimizations from 0.1.2.
* Minor mining optimizations from mtrlt and gatra.
* Small sieve optimizations for 32-bit processors.
* Sunny's new chains/day estimate.
* Sunny's new 'listprimerecords' RPC command.
* New default value for roundsievepercentage is 70 on mainnet (better chains/day, equal 5-chains/h).

This release should hopefully provide big performance improvements on mainnet. I don't have the resources to confirm the block rate on mainnet but I have done extensive testing on testnet. The new chains/day estimate is not very accurate currently. Therefore it should not be used to estimate mining profitability etc. but it should be useful for finding better mining settings. Currently the estimate is about 20% bigger than the observed chain rate on testnet. The difference may be even greater on mainnet.

I wrote a couple of posts about chains/day earlier:
https://bitcointalk.org/index.php?topic ... msg2847844
https://bitcointalk.org/index.php?topic ... msg2848092
И поредната нова версия на клиента. Всъщност този няма нищо общо с прайм койн, нали? Просто ентусиаст? Т.е. тези скапаняци буквално за нищо не си мърдат пръста. Но пък ми писна да тегля нов клиент всеки ден...
ZAX
Spammer

Мнениеот jkminkov » 03 Авг 2013, 13:24

с Q6600 - копнал съм блок вчера, предния беше от 20.07, същия ден има блок и с E7200, който върви 3 дена поред, а и преди от време на време без резултат
дай на ***ното власт и му гледай сеира.
jkminkov

ПредишнаСледваща

Назад към Други Криптовалути