Project deserted by dev

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

Re:Bulgarian Crypto Coin (BGC)

Мнениеот Странник » 04 Май 2014, 02:56

Следя темата и ще помоля участниците да проявят малко търпение и толерантност един към друг и просто да продължим напред.
Ще помоля също така и да прочетете това което ще напиша колкото дълго и досадно да ви се струва това.
Първо - в програмирането съм абсолютно несведущ така че техническата част не се наемам да я коментирам.
От известно време следя борсите и все повече се набива на очи тоталното уеднаквяване на всички възможни
валути по борсите само и единствено към LTC като еквивалент на доходност с твърди стойност за MH/ден като скорост.
Малките вариации доколкото ги има са от ден до пладне колкото да зарибят копачите и търговците и нищо повече.
Има и изключения разбира се ,но не за дълго.
Някой спомена за Auroracoin и Исландия ... ами ако бях исландец и ми подарят монети ей така веднага ще гледам да се
отърва възможно най-бързо от тях предвид че някакви копачи по света могат да си ги копаят колкото и както си искат и по този
начин да наводняват пазара и да предизвикат обезценяване на това което имам или ще имам що се отнася за тази монета.
Така е и с всички други подобни локални (национални) монети и така и ще бъде.Алгоритъма колкото и да си качава трудността ако си струва
цената дадена валута все ще се намерят мощности и за нея - справки BTC и петахашовете които блъскат там без изгледи да намалеят даже.
Така че господа алгоритмите и математиката май издъхват под човешката алчност което пък води със себе си изобретателност.
Едва ли ви казвам нещо ново дотук...по скоро това беше за по-начинаещите.Ще се върна вече пряко на темата с конкретна идея и предложение.
В България има патова ситуация от което икономиката просто замира.Факторите са няколко.
Чуждите банки и капитали след като навлязоха в България просто сложиха ръка на паричния левов ресурс и сега нашите левчета си отлежават кротко в трезорите
на чужди и наши (мутренски) банки и ни убеждават че колкото и да се блъскаме като идиоти пари няма да видим докато не си вземем кредит...пряко или косвено точно
това се случва дами и господа ...ако нямате пари и работа вие лично теглите кредит за да оцелеете.Ако фирмата в която работите не може да ви плати заплата въпреки
че има реализирана продукция и друга фирма и дължи пари - пак се стига до кредит и лихви и прочее от самата форма вече...
С две думи Иван и Петър излизат на пазара да си продават стоката обаче и двамата се гледат тъпо и не могат да си купят това което другия има защото и двамата нямат пари
в джоба...а парите си стоят в трезорите на банките и им се казва - ето взимай кредит така е нормално да бъде.В резултат Иван и Петър или си взимат кредити и си скъсват гъза
от бачкане за да плащат и лихвите или просто и двамата теглят по една майна на всичкото ,изхвърлят си стоката на боклука и зарязват и производство и всякаква такава идея и я карат
на пенсия,социални помощи или нещо незаконно...
Но други хора са поставили началото на нещо по-ново което заобикаля всичко това елегантно...в интерес на истината нямам представа как и до колко удачно се справят там хората.
Нямам представа и дали им работи наистина системата.
Ето това имам предвид:
http://barterclub.bg/index.php
Ако за момент си представим че разработчиците на валутата BGC се свържат с тези хора и предложат съдействие то неминуемо трябва да се гарантира на същите тези хора
в barterclub че Сульо и Пульо няма да пуснат копачките и да наводнят пазара с изкопани монетки и да обезценят труда им който са вложили дотук в тази система.
Какво конкретно може да се направи?Предлагам само груби щрихи които разбира се е добре да се допълнят и видоизменят в интерес на идеята ако искате да се осъществи въобще.
-среща с членове на клуба и да се предложи съдействие
-при евентуален интерес да се обсъдят условията които те ще имат - а именнно кой и как точно ще гарантира че ако 1 BGC бъде приравнен към 1 бартерлев някой копач и алчна душица
няма да наводни пазара с BGC и да разкатае фамилията на всичко което са постигнали тези хора там до тук.
-да се договорят условия взаимноизгодни както за копачите така и за участниците от този клуб което на свой ред да се свежда до няколко примерни точки:
1. да се копаят монети само при доказана необходимост - пример -ако имат в момента натрупан капитал от 1000 бартер лева сумарно да се изкопаят толкова точно като наличност и да се спре веднага след това пула.
2.Алгоритъма за копаене да е X11 за да има всичко изкопано ниска себестойност за енергия като в момента на копаене по подразбиране примерно 95% от изкопаното да отива дарение без да може копача да го променя.Разбира се това 95% дали ще е толкова или друга стойност подлежи на преговори и обсъждане с въпросните хора от бартерклуб защото те вече както и всички участници в него ще са равнопоставени партньори.
3.Контрола над пула трябва да е подсигурен така че да може да се вижда публично какво точно се случва и да има отчетност какво ,как и кога точно е било изкопано и то по заявка на кого.Пускането и спирането му трябва да зависи не от един човек еднолично ,а от група хора с доказани нравствени качества.Трудността при тези условия ще са без значение повече.
4.Разработването на Андроид портфейл вече ще е необходимост която ще бъде възнградена от само себе си от самите участници които ще изискват подбно удобство.
5.Соло копане през портфейла не може и не бива да е възможно.

Вярвам че схващате основаната ми идея каква е - да се обвърже криптовалутата към реалния живот,бизнес и търговия извън схемите на които сме се нагледали вече толкова време и години...
Ако всичко се развива в стил честна и почтена игра в която всеки получава своето и остава доволен - това ще набира главоломна популярност на фона на острата нужда от точно такъв ресурс на локално ниво в България.
Така че някой от София ако не го мързи да изтърка подметки нека се свърже с тези хора там и да потърси диалог и среща в която да се представи цялата идея във всички подробности.Хубаво ще бъде да има нещо като портфолио за презентиране на идеята.
BGC пула трябва да се пуска и спира своевремнно само и единствено при нужда от свежи виртуални пари при положение че има остра нужда от такива за новопоявили се членове в общността които предоставят стока или услуга която трябва да бъде заплатена подбаващо като еквивалент според правилата на същия този клуб.Ние копачите имаме дял и участие дотолкова че помагаме със платежно средство,освобождаваме ги от нуждата да купуват BTC,LTC и др. с реални фиат пари днес,имаме техниката,потенциала и знанията да го направим и помогнем.Те на свой ред какво ще предложат насреща за нас като общност и потенциал който имаме е друг въпрос.
Част от възможните преговори е също така членовете на този клуб когато търгуват и предлагат стоки и услуги да го правят както в лева,долари или евро така и в BGC ...и когато няма BGC по борсите,пуловете или всевъзможните други места из нета вече ще е уникално и нещо което никне и го има само у нас.Разбира се всичко опира пак до хората на които ще се гласува доверието за този пул,копането да става само от българи и да няма затворени избрани общества в цялата тази работа...с две думи прозрачност.
Коментирайте,предлагайте ,критикувайте ...но имайте на предвид че особено в БГ е крещяща нуждата именно от подобен платежен механизъм с което вече ще сме по ръба на бръснача и действащите закони...
Това е начина BGC да не се превърне в поредната скам валута като много други на които сме се нагледали толкова време...поне така мисля аз.
Уверен съм че не е съвсем добре обмислено всичко дотук което предложих но това пак повтарям са само груби щрихи като основна идея и нищо повече.
Крайния завършен вид на всичко това ще се оформи от професионалисти - икономисти,програмисти и със сигурност и юристи...допира на криптовалута с реалната икономика изисква сериозен подход и отговорности в случай на злоупотреби.Ако всичко и изпипано технически и юридически това ще проработи на 100% защото ще вдъхва доверие.
И банките просто ще го продухат...и на майтап може и да изумим света за пореден път с нещо съвсем ново и с новаторски подход :mrgreen:
Благодаря че си дадохте труд да прочетете всичко дотук и ще ме извините че бях толкова пространен...исках да представя възможно най-ясно идеята си.
Аватар
Странник

Re: Re:Bulgarian Crypto Coin (BGC)

Мнениеот filchef » 04 Май 2014, 14:28

Странник написа:Следя темата и ще помоля участниците да проявят малко търпение и толерантност един към друг и просто да продължим напред.
Ще помоля също така и да прочетете това което ще напиша колкото дълго и досадно да ви се струва това.
Първо - в програмирането съм абсолютно несведущ така че техническата част не се наемам да я коментирам.
От известно време следя борсите и все повече се набива на очи тоталното уеднаквяване на всички възможни
валути по борсите само и единствено към LTC като еквивалент на доходност с твърди стойност за MH/ден като скорост.
Малките вариации доколкото ги има са от ден до пладне колкото да зарибят копачите и търговците и нищо повече.
Има и изключения разбира се ,но не за дълго.
Някой спомена за Auroracoin и Исландия ... ами ако бях исландец и ми подарят монети ей така веднага ще гледам да се
отърва възможно най-бързо от тях предвид че някакви копачи по света могат да си ги копаят колкото и както си искат и по този
начин да наводняват пазара и да предизвикат обезценяване на това което имам или ще имам що се отнася за тази монета.
Така е и с всички други подобни локални (национални) монети и така и ще бъде.Алгоритъма колкото и да си качава трудността ако си струва
цената дадена валута все ще се намерят мощности и за нея - справки BTC и петахашовете които блъскат там без изгледи да намалеят даже.
Така че господа алгоритмите и математиката май издъхват под човешката алчност което пък води със себе си изобретателност.
Едва ли ви казвам нещо ново дотук...по скоро това беше за по-начинаещите.Ще се върна вече пряко на темата с конкретна идея и предложение.
В България има патова ситуация от което икономиката просто замира.Факторите са няколко.
Чуждите банки и капитали след като навлязоха в България просто сложиха ръка на паричния левов ресурс и сега нашите левчета си отлежават кротко в трезорите
на чужди и наши (мутренски) банки и ни убеждават че колкото и да се блъскаме като идиоти пари няма да видим докато не си вземем кредит...пряко или косвено точно
това се случва дами и господа ...ако нямате пари и работа вие лично теглите кредит за да оцелеете.Ако фирмата в която работите не може да ви плати заплата въпреки
че има реализирана продукция и друга фирма и дължи пари - пак се стига до кредит и лихви и прочее от самата форма вече...
С две думи Иван и Петър излизат на пазара да си продават стоката обаче и двамата се гледат тъпо и не могат да си купят това което другия има защото и двамата нямат пари
в джоба...а парите си стоят в трезорите на банките и им се казва - ето взимай кредит така е нормално да бъде.В резултат Иван и Петър или си взимат кредити и си скъсват гъза
от бачкане за да плащат и лихвите или просто и двамата теглят по една майна на всичкото ,изхвърлят си стоката на боклука и зарязват и производство и всякаква такава идея и я карат
на пенсия,социални помощи или нещо незаконно...
Но други хора са поставили началото на нещо по-ново което заобикаля всичко това елегантно...в интерес на истината нямам представа как и до колко удачно се справят там хората.
Нямам представа и дали им работи наистина системата.
Ето това имам предвид:
http://barterclub.bg/index.php
Ако за момент си представим че разработчиците на валутата BGC се свържат с тези хора и предложат съдействие то неминуемо трябва да се гарантира на същите тези хора
в barterclub че Сульо и Пульо няма да пуснат копачките и да наводнят пазара с изкопани монетки и да обезценят труда им който са вложили дотук в тази система.
Какво конкретно може да се направи?Предлагам само груби щрихи които разбира се е добре да се допълнят и видоизменят в интерес на идеята ако искате да се осъществи въобще.
-среща с членове на клуба и да се предложи съдействие
-при евентуален интерес да се обсъдят условията които те ще имат - а именнно кой и как точно ще гарантира че ако 1 BGC бъде приравнен към 1 бартерлев някой копач и алчна душица
няма да наводни пазара с BGC и да разкатае фамилията на всичко което са постигнали тези хора там до тук.
-да се договорят условия взаимноизгодни както за копачите така и за участниците от този клуб което на свой ред да се свежда до няколко примерни точки:
1. да се копаят монети само при доказана необходимост - пример -ако имат в момента натрупан капитал от 1000 бартер лева сумарно да се изкопаят толкова точно като наличност и да се спре веднага след това пула.
2.Алгоритъма за копаене да е X11 за да има всичко изкопано ниска себестойност за енергия като в момента на копаене по подразбиране примерно 95% от изкопаното да отива дарение без да може копача да го променя.Разбира се това 95% дали ще е толкова или друга стойност подлежи на преговори и обсъждане с въпросните хора от бартерклуб защото те вече както и всички участници в него ще са равнопоставени партньори.
3.Контрола над пула трябва да е подсигурен така че да може да се вижда публично какво точно се случва и да има отчетност какво ,как и кога точно е било изкопано и то по заявка на кого.Пускането и спирането му трябва да зависи не от един човек еднолично ,а от група хора с доказани нравствени качества.Трудността при тези условия ще са без значение повече.
4.Разработването на Андроид портфейл вече ще е необходимост която ще бъде възнградена от само себе си от самите участници които ще изискват подбно удобство.
5.Соло копане през портфейла не може и не бива да е възможно.

Вярвам че схващате основаната ми идея каква е - да се обвърже криптовалутата към реалния живот,бизнес и търговия извън схемите на които сме се нагледали вече толкова време и години...
Ако всичко се развива в стил честна и почтена игра в която всеки получава своето и остава доволен - това ще набира главоломна популярност на фона на острата нужда от точно такъв ресурс на локално ниво в България.
Така че някой от София ако не го мързи да изтърка подметки нека се свърже с тези хора там и да потърси диалог и среща в която да се представи цялата идея във всички подробности.Хубаво ще бъде да има нещо като портфолио за презентиране на идеята.
BGC пула трябва да се пуска и спира своевремнно само и единствено при нужда от свежи виртуални пари при положение че има остра нужда от такива за новопоявили се членове в общността които предоставят стока или услуга която трябва да бъде заплатена подбаващо като еквивалент според правилата на същия този клуб.Ние копачите имаме дял и участие дотолкова че помагаме със платежно средство,освобождаваме ги от нуждата да купуват BTC,LTC и др. с реални фиат пари днес,имаме техниката,потенциала и знанията да го направим и помогнем.Те на свой ред какво ще предложат насреща за нас като общност и потенциал който имаме е друг въпрос.
Част от възможните преговори е също така членовете на този клуб когато търгуват и предлагат стоки и услуги да го правят както в лева,долари или евро така и в BGC ...и когато няма BGC по борсите,пуловете или всевъзможните други места из нета вече ще е уникално и нещо което никне и го има само у нас.Разбира се всичко опира пак до хората на които ще се гласува доверието за този пул,копането да става само от българи и да няма затворени избрани общества в цялата тази работа...с две думи прозрачност.
Коментирайте,предлагайте ,критикувайте ...но имайте на предвид че особено в БГ е крещяща нуждата именно от подобен платежен механизъм с което вече ще сме по ръба на бръснача и действащите закони...
Това е начина BGC да не се превърне в поредната скам валута като много други на които сме се нагледали толкова време...поне така мисля аз.
Уверен съм че не е съвсем добре обмислено всичко дотук което предложих но това пак повтарям са само груби щрихи като основна идея и нищо повече.
Крайния завършен вид на всичко това ще се оформи от професионалисти - икономисти,програмисти и със сигурност и юристи...допира на криптовалута с реалната икономика изисква сериозен подход и отговорности в случай на злоупотреби.Ако всичко и изпипано технически и юридически това ще проработи на 100% защото ще вдъхва доверие.
И банките просто ще го продухат...и на майтап може и да изумим света за пореден път с нещо съвсем ново и с новаторски подход :mrgreen:
Благодаря че си дадохте труд да прочетете всичко дотук и ще ме извините че бях толкова пространен...исках да представя възможно най-ясно идеята си.

А кой ще поддържа мрежата за транзакциите като се спира пула и каква е гаранцията че някой няма да пусне черен пул и да направи 51% атака на блокчейна - не ми се вижда много обмислена от техническата страна на въпроса тая идея.
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Re: Project deserted by dev

Мнениеот Странник » 04 Май 2014, 15:04

Като идея единствено да се промени от оператор дарението от 95% на 100% ще откаже
всеки да копае ей така за своя сметка.Друго нямам като идея.Така пула ще си работи без прекъсване.
Създаването на черен пул за 51% атака вече дали и как точно ще е възможно да се пусне го оставям за коментар от спецовете.
Лично аз не съм в състояние да коментирам техническата страна на нещата в този смисъл.
Аватар
Странник

Мнениеот guBaHe » 04 Май 2014, 15:06

Първо да вметна, че няма как да се накопаят еди колко си койна и да се спре пула, в който се копаят. Ако не се копае - няма да има блокове, в които да минават транзакциите на мрежата. Изваждането на кода за копаене от портфейла не е оферта - сравнително лесно е да се върне обратно да се компилира портфейл с майнър в него. С пул според мен няма как да се ограничи колко се копае. За да върви мрежата не е нужно да има и пул, а и той си губи смисъла при тази отрганизация на броя на коините - достатъчни са примерно 10 Мхс, разположени на няколко независими места, които да копаят блокове за да минават транзакциите. От друга страна, ако искаш да контролираш мрежата - колко и кога се копае - трябва да държиш под контрол daemon-ите, което от друга страна предполага затворен код и се губи децентрализацията на мрежата, както и донякъде усещането за свобода, а и лесно може да бъде съборена, при условие че имаш 2-3-4-5 сървъра, които я държат.

Ако ВСИЧКИ монети са premined няма да е нужно да се държи строга сметка колко е накопано, просто когато е нужно от този портфейл/и ще бъдат превеждани коини където е нужно в мрежата и така ще влизат в обръщение. Блокчейн експлоръра ще показва колко е наличността в портфейла, колко е накопано и колко е в обращение е мрежата. Портфейлите с premied коините не е нужно да са онлайн - wallet.dat се качва на флашка/и и се архивира примерно в winrar от 3-ма или 5-ма души, всеки с негова си парола. Така ще е нужно съгласието на всички 5-ма или 3-ма за пускане на монети в обращение. Или пък се държи в сейф при нотариус или банка с уговорката сейфа да се оттваря само с 5 подписа на тези хора. Това е само едно набързо скалъпено преложение, което не е кой знае колко ефикасно и може да се доразвие в система, която много повече избягва субективния фактор. Монети могат да се пускат в обращение, когато се появи нова стока, която ще увеличи "стойността на мрежата". Трудното ще е да се определи "реалната" стойност на всичко което се "вкарва" в мрежата. Да вземем например един шоколад - в някой магазини цената му е 1.30, в денонощна бензиностанция е 2 лв, а търговецът ще иска примерно 1.50, тъй като ще иска да спечели повече, отколкото ако го продаде в магазина - пак опираме до алчността. Трябва да се измисли и някаква система за определяне на "мрежовата" (реалната) цена на стоката - в пазарната икономика тя е толкова, колкото са готови да платят за нея.

Алгоритъма на монетата е без значение, доколкото гарантира сигурността.

Миньорите копаят блокове със стойност примерно 0.0001 или там колкото се реши, че е рентабилно, които да отиват примерно за потдръжка на мрежата - все пак трябва да има минимум 2 сървъра и 4-5 независими миньора, които да генерират блокове. - това си е ток и прочие. Алгоритъмът за определяне стойност на блок да е такъв, че колкото повече се вдига трудността, толкова по-малка да става наградата. Така, ако някой реши, че все пак си струва да копае..

Какво точно се случва в мрежата и колко има накопано и пуснато от първичния адрес/и може да се следи през блокчейн експлорър, който с леки модификации може да показва общата стойност на всичко накопано, както и всякаква друга полезна статистика.

И като общи приказки - хейтърите/песимистите в БГ са много повече отколкото хората, които имат идеи и желание да направят нещо. Точно там е проблема, че всеки се опитва да те убеди, че няма да стане, някои и по доста груб начин. Особено кофти впечатление прави ZAX, който на моменти става почти вулгарен. Направих си труда да поразгледам мненията му изобщо във форума - тоя човек е вечно нахейтен, недоволен или оплакващ се от всяко нещо. Какъв ти е проблема бе, човек ? Сподели, може да помогнем.
http://freebtclist.com - faucet сайтове за сатошита с таймери за всеки сайт и други благинки.
Аватар
guBaHe

Мнениеот Странник » 04 Май 2014, 16:01

На мен лично отдавна ми е изчезнало усещането за свобода що се отнася до всички криптовалути.
На всяка крачка ясно и отчетливо се вижда как се дъмпят веднага цените до равнище на LTC ...както да го сучеш
и въртиш с всяка монета нова или стара се случва това и измъкване няма на този етап.
А BTC си остава лидера където играят вече големи играчи които много отдавна са извън идеята за свобода и децентрализация.
Идеята за 100% premined изглежда най-добра според мен за момента.Доколко е сигурна обаче вече не знам.
Ще е хубаво и други колеги да се включат с конструктивни идеи и предложения в стил как може да стане,а не как няма да стане.
Реалната стойност ако се избере да е 1 BGC=1 бартер лев = 1 лев ще е решение и все пак някакво
начало отколкото никакво начало и никаква алтернатива.И въпросния шоколад ще си струва 1.30 BGC в магазина,в бензиностанция
2 BGC,а търговеца като иска 1,5 BGC си е негова работа.Основния акцент всъщност е да се компенсира вакуума от парична маса
за разплащания които за заключени в момента в трезорите на банките и се раздават само срещу лихва.В известен смисъл така беше
направено и с българския лев в условията на валутен борд по времето на голямата инфлация която беше изкуствено създадена.
Нали никой не си мисли че истинската пазарна стойност на българския лев е 1 евро =1,95 лева?

А на ZAX специално не му обръщай внимание,аз лично отдавна съм го блокирал като абонат във форума и не ми се показва какво е
писал.
Последна промяна Странник на 04 Май 2014, 17:20, променена общо 1 път
Аватар
Странник

Мнениеот guBaHe » 04 Май 2014, 16:30

Според мен е добре, за продължаване на дискусията в тази насока да се направи отделна тема, която може би е по-добре да е с ограничен достъп, за да се отсеят песимистите, хейтърите и всякакви други хора, които, както каза се опитват да обяснят как няма да стане. Или направо раздел на форума с една главна тема и останалите да с анкети за гласуване кой да бъде допуснат и кой не. Вярвам, че тук има достатъчно сериозни и можещи хора.
http://freebtclist.com - faucet сайтове за сатошита с таймери за всеки сайт и други благинки.
Аватар
guBaHe

Мнениеот ivajlozah » 04 Май 2014, 16:54

Както се казва "Хубава работа ама Българска" .
Съжелявам за коментара, ама.... Някой има идея да направи нещо, а останалите дават акъл как това не се правело така и така няма да стане.
Искам само да вметна, за да стана и аз от тези с акълите :), защо все пак да се опитваме да регулираме нещо? Скоро и закон да прокараме в парламента. Естественно и НАП да е страна по договора за копане :)
Моето скромно мнение, че ако искаме нещо да стане е не как да намерим начин това да не стане, а как да работим всички заедно за неговото реализиране. Кой да помогне със сървери, друг със знания....
ivajlozah

Мнениеот vellen » 04 Май 2014, 17:18

И все пак, за тези като мен, дето изпуснаха начало (описанието на валутата, създадена от колегата ggushterov), давам линк към кеширана страница в толка:
http://goo.gl/Gvoh0G
vellen

Мнениеот bruter » 06 Май 2014, 02:29

От проектите които следя с интерес ми се струва, че към идеята на Странник може да се адаптира Peershares проекта.

What is Peershares?

Peershares are an inexpensive and decentralized ledger to be used by businesses for tracking share ownership and distributing dividends in an automated fashion. Shares can be transferred and held just like other cryptocurrency units, such as peercoins or bitcoins.

Using Peershares, individuals, businesses, or organizations of any size could raise funding through an initial offering without depending on a third party such as a stock exchange. While trading shares through exchanges will be useful to provide liquidity, Peershares can be traded on any number of exchanges just as Peercoins can.

Each business using Peershares will have their own blockchain that is independent of all others. Blockchains can be secured cheaply and easily using Peercoin's proof-of-stake, once the initial (issuer-controlled) shares has been generated using proof-of-work.

Issuers can distribute dividends as Peercoins, which can then be held by the investors, or if they would prefer, can then take those dividends and convert them to another cryptocurrency or fiat through their preferred exchange.

A share issuer is not vulnerable to the failure of single stock exchange such as BTC Trading or Litecoin Global.

Ето още някои линкове за тези които имат желание да се ориентират в целия замисъл:
What are Peershares?
http://peershares.net
Community Peercoin and Peershares Client

Проекта беше финансиран с над 200 000 $ и вече е в стадий на тестване.

Не знам доколко са сериозни намеренията за контакт с хората от http://barterclub.bg , но ако някой наистина иска да направи нещо нека се опита да разбере какво е Peershares, как работи и дали може да бъде полезно.
На прос човек мое да му набиеш само един .Ур, акъл нема как да му набиеш
bruter
Bitcoin Fanatic

Мнениеот ZAX » 06 Май 2014, 16:30

Аз съм против какъвто и да било премайн. Проблем нямам, просто не го смятам за редно. И мога да го оправдая само и единствено когато е в разумни граници и при предварително начертан план и пълна прозрачност. Това тук не е спазено!

Какво значи "казал тоя и оня че няма да стане"?! Кое няма да стане?! Аз нищо оригинално в тази монета не виждам, поредната копи/пейст измишльотина...

Да, аз не мога да си позволя луксът да го направя и затова не се и опитвам към днешна дата и въобще откакто го има BTC, нищо че имам идеята от над 15 години !!! Та ако ми го беше предложил тогава с радост щях да се занимая и да си посветя времето и парите напълно безкористно и безвъзмездно, но за съжаление вече нямам нито време, нито пари за глупости, така че с неухота се налага да отхвърля щедрото ти предложение. Но ти като си можещ, знаещ и разбира се понеже си голям пич, направи го без премайн, каквото и да ти струва това. Аз поне едно време така се опитвах, е разбира се не стана. И не за друго, а просто защото разни алчни хорица искаха пари за нещата които не мога сам да направя или дори по-лошо, искаха да опорочат всичко с аналогични на премайна злоупотреби, така че аз избрах да се откажа отколкото да скамна от недоимък...

После измислиха BTC и то напълно удовлетворява нуждите ми, не виждам смисъл от останалите стотици скамове... Колко от тях имат въобще идея различна от бързо забогатяване на алчният им пускатор?

Инвестирайте, пари, време, знания и умения. Покажете на хората че не го правите за пари и ще видите чудото.

П.П. Аз съм създавал много по-големи неща от нищо, без една стотинка, на домашно PC купено за 80 лева от разпродажба и с 0 лева за реклама. Стотици хора ми се довериха и никой не разочаровах, докато един ден сървъра изгоря, пуснах анкета и сами си избраха на кой да подаря базата данни и бекъпите, защото нямах пари за нова машина точно в този момент, а бях обещал да не им искам пари дори за поддръжка. За съжаление тези които наследиха проекта го осраха от алчност, както винаги става... Та дали премайна е от алчност, дали е от недоимък или от нежелание за инвестиция, всичките ще доведат до същия край. Колкото и да е жалко нещата се правят с пари. Но разбира се ще се радвам поне веднъж и аз да греша и да видя как ще направите една чудна монетка, призната в цял свят, която ще измести BTC, а дори и $ ще измести! И всичко това без премайн и без печалба на чужд гръб, нали?

Най ми е смешен странник, който си мисли че някой ще копа при 95% загуба, даже после щял на 100% да го направи. Ами аз предлагам той да включи всичките си мощности при 0% печалба! А именно това ми липсваше на мен на времето, адекватен и честен начин за емитиране, измислиха го много по-умни хора, а сега седнали разни тарикатчета да се чудят как да го осерат... Премайна е най-голямата глупост! Който не му харесва метода да си ползва фиат валутите!

И още нещо, която и да е монета не трябва да обслужва определена сфера, бизнес, сайт, общност или държава! Абсурдно е да бъде обвързана по този начин, защото именно това я прави неадекватна, точно както жетон за нещо си или като покер чип например. Една монета трябва да е много над тези неща! Да, разбира се че е прекрасно да се употребява някъде, но там да се нагаждат към нея е много по-редно.
ZAX
Spammer

ПредишнаСледваща

Назад към Други Криптовалути