Ще помоля също така и да прочетете това което ще напиша колкото дълго и досадно да ви се струва това.
Първо - в програмирането съм абсолютно несведущ така че техническата част не се наемам да я коментирам.
От известно време следя борсите и все повече се набива на очи тоталното уеднаквяване на всички възможни
валути по борсите само и единствено към LTC като еквивалент на доходност с твърди стойност за MH/ден като скорост.
Малките вариации доколкото ги има са от ден до пладне колкото да зарибят копачите и търговците и нищо повече.
Има и изключения разбира се ,но не за дълго.
Някой спомена за Auroracoin и Исландия ... ами ако бях исландец и ми подарят монети ей така веднага ще гледам да се
отърва възможно най-бързо от тях предвид че някакви копачи по света могат да си ги копаят колкото и както си искат и по този
начин да наводняват пазара и да предизвикат обезценяване на това което имам или ще имам що се отнася за тази монета.
Така е и с всички други подобни локални (национални) монети и така и ще бъде.Алгоритъма колкото и да си качава трудността ако си струва
цената дадена валута все ще се намерят мощности и за нея - справки BTC и петахашовете които блъскат там без изгледи да намалеят даже.
Така че господа алгоритмите и математиката май издъхват под човешката алчност което пък води със себе си изобретателност.
Едва ли ви казвам нещо ново дотук...по скоро това беше за по-начинаещите.Ще се върна вече пряко на темата с конкретна идея и предложение.
В България има патова ситуация от което икономиката просто замира.Факторите са няколко.
Чуждите банки и капитали след като навлязоха в България просто сложиха ръка на паричния левов ресурс и сега нашите левчета си отлежават кротко в трезорите
на чужди и наши (мутренски) банки и ни убеждават че колкото и да се блъскаме като идиоти пари няма да видим докато не си вземем кредит...пряко или косвено точно
това се случва дами и господа ...ако нямате пари и работа вие лично теглите кредит за да оцелеете.Ако фирмата в която работите не може да ви плати заплата въпреки
че има реализирана продукция и друга фирма и дължи пари - пак се стига до кредит и лихви и прочее от самата форма вече...
С две думи Иван и Петър излизат на пазара да си продават стоката обаче и двамата се гледат тъпо и не могат да си купят това което другия има защото и двамата нямат пари
в джоба...а парите си стоят в трезорите на банките и им се казва - ето взимай кредит така е нормално да бъде.В резултат Иван и Петър или си взимат кредити и си скъсват гъза
от бачкане за да плащат и лихвите или просто и двамата теглят по една майна на всичкото ,изхвърлят си стоката на боклука и зарязват и производство и всякаква такава идея и я карат
на пенсия,социални помощи или нещо незаконно...
Но други хора са поставили началото на нещо по-ново което заобикаля всичко това елегантно...в интерес на истината нямам представа как и до колко удачно се справят там хората.
Нямам представа и дали им работи наистина системата.
Ето това имам предвид:
http://barterclub.bg/index.php
Ако за момент си представим че разработчиците на валутата BGC се свържат с тези хора и предложат съдействие то неминуемо трябва да се гарантира на същите тези хора
в barterclub че Сульо и Пульо няма да пуснат копачките и да наводнят пазара с изкопани монетки и да обезценят труда им който са вложили дотук в тази система.
Какво конкретно може да се направи?Предлагам само груби щрихи които разбира се е добре да се допълнят и видоизменят в интерес на идеята ако искате да се осъществи въобще.
-среща с членове на клуба и да се предложи съдействие
-при евентуален интерес да се обсъдят условията които те ще имат - а именнно кой и как точно ще гарантира че ако 1 BGC бъде приравнен към 1 бартерлев някой копач и алчна душица
няма да наводни пазара с BGC и да разкатае фамилията на всичко което са постигнали тези хора там до тук.
-да се договорят условия взаимноизгодни както за копачите така и за участниците от този клуб което на свой ред да се свежда до няколко примерни точки:
1. да се копаят монети само при доказана необходимост - пример -ако имат в момента натрупан капитал от 1000 бартер лева сумарно да се изкопаят толкова точно като наличност и да се спре веднага след това пула.
2.Алгоритъма за копаене да е X11 за да има всичко изкопано ниска себестойност за енергия като в момента на копаене по подразбиране примерно 95% от изкопаното да отива дарение без да може копача да го променя.Разбира се това 95% дали ще е толкова или друга стойност подлежи на преговори и обсъждане с въпросните хора от бартерклуб защото те вече както и всички участници в него ще са равнопоставени партньори.
3.Контрола над пула трябва да е подсигурен така че да може да се вижда публично какво точно се случва и да има отчетност какво ,как и кога точно е било изкопано и то по заявка на кого.Пускането и спирането му трябва да зависи не от един човек еднолично ,а от група хора с доказани нравствени качества.Трудността при тези условия ще са без значение повече.
4.Разработването на Андроид портфейл вече ще е необходимост която ще бъде възнградена от само себе си от самите участници които ще изискват подбно удобство.
5.Соло копане през портфейла не може и не бива да е възможно.
Вярвам че схващате основаната ми идея каква е - да се обвърже криптовалутата към реалния живот,бизнес и търговия извън схемите на които сме се нагледали вече толкова време и години...
Ако всичко се развива в стил честна и почтена игра в която всеки получава своето и остава доволен - това ще набира главоломна популярност на фона на острата нужда от точно такъв ресурс на локално ниво в България.
Така че някой от София ако не го мързи да изтърка подметки нека се свърже с тези хора там и да потърси диалог и среща в която да се представи цялата идея във всички подробности.Хубаво ще бъде да има нещо като портфолио за презентиране на идеята.
BGC пула трябва да се пуска и спира своевремнно само и единствено при нужда от свежи виртуални пари при положение че има остра нужда от такива за новопоявили се членове в общността които предоставят стока или услуга която трябва да бъде заплатена подбаващо като еквивалент според правилата на същия този клуб.Ние копачите имаме дял и участие дотолкова че помагаме със платежно средство,освобождаваме ги от нуждата да купуват BTC,LTC и др. с реални фиат пари днес,имаме техниката,потенциала и знанията да го направим и помогнем.Те на свой ред какво ще предложат насреща за нас като общност и потенциал който имаме е друг въпрос.
Част от възможните преговори е също така членовете на този клуб когато търгуват и предлагат стоки и услуги да го правят както в лева,долари или евро така и в BGC ...и когато няма BGC по борсите,пуловете или всевъзможните други места из нета вече ще е уникално и нещо което никне и го има само у нас.Разбира се всичко опира пак до хората на които ще се гласува доверието за този пул,копането да става само от българи и да няма затворени избрани общества в цялата тази работа...с две думи прозрачност.
Коментирайте,предлагайте ,критикувайте ...но имайте на предвид че особено в БГ е крещяща нуждата именно от подобен платежен механизъм с което вече ще сме по ръба на бръснача и действащите закони...
Това е начина BGC да не се превърне в поредната скам валута като много други на които сме се нагледали толкова време...поне така мисля аз.
Уверен съм че не е съвсем добре обмислено всичко дотук което предложих но това пак повтарям са само груби щрихи като основна идея и нищо повече.
Крайния завършен вид на всичко това ще се оформи от професионалисти - икономисти,програмисти и със сигурност и юристи...допира на криптовалута с реалната икономика изисква сериозен подход и отговорности в случай на злоупотреби.Ако всичко и изпипано технически и юридически това ще проработи на 100% защото ще вдъхва доверие.
И банките просто ще го продухат...и на майтап може и да изумим света за пореден път с нещо съвсем ново и с новаторски подход

Благодаря че си дадохте труд да прочетете всичко дотук и ще ме извините че бях толкова пространен...исках да представя възможно най-ясно идеята си.