Radix (XRD)

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

Re: Radix

Мнениеот danisapfirov » 20 Апр 2018, 07:05

Mateev написа:Иначе мога да предложа на Dan Hughes готово написан код на NoSQL база данни, която спокойно поема и индексира по 200-300 хиляди записа в секунда (стигала е и до 500 000) и не се забавя дори и при 100 терабайта размер на базата. Но явно проблемът на Dan Hughes не е в бързодействието, а в нежеланието му (или страхът му) да пусне някаква окончателна версия на продукта.

Ааааа........ забравих да кажа ......
Пускането на патент и поддръжката му докато той излезе в никакъв случай не струва няколко стотин хиляди долара, както Dan Hughes лъже хората. Правил съм го няколко пъти и знам, че човек може да се размине и с по-малко от 10 000 долара. По-голямата част от тези пари не се дават като патентни такси, а като разходи за патентни адвокати. Ако Dan Hughes наистина е дал няколко стотин хиляди долара, то според мене 99% от тези средства са отклонени към джобовете на негови хора, които уж са "патентни адвокати".

г-н Матеев,

Ако наистина можете да предложите подобен код, нека го направим. Ще му пиша в чата на лични. Добре е да го формулирате на английски
и да обясните какво точно предлагате и какви са резултатите при вас. Защо да открива топлата вода?

А що се касае до страх, не бих казал, че се страхува. Преди 2 години имаше тестови версии, където имаше интерфейс и продукт.
Клиента беше доста добър, но не ставаше за масова употреба. Дан промени базовата си концепция като евоюлира от блокверига,
мина през канали и сега е на система за изграждане на съгласуваност обяснена в официалния му документ, който излезе сеп 2017.

Относно парите, той няма манталитет на професионалист, който търси да си подсигури високи доходи. Други в офиса сигурно са така, но този ми
се струва е от друг калибър. Надявам се да е така и резултатите да го покажат.

Извинявам се годините ги обърках. :)
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот Mateev » 20 Апр 2018, 07:29

danisapfirov написа:г-н Матеев,

Ако наистина можете да предложите подобен код, нека го направим. Ще му пиша в чата на лични. Добре е да го формулирате на английски
и да обясните какво точно предлагате и какви са резултатите при вас. Защо да открива топлата вода? :)

Базата данни е разработвана за BIG Data и терабайтите ги гълта като детска играчка. Колкото и невероятно да звучи, NASA са закупили от нас лицензи и ползват базата за наистина колосални по обем данни, постъпващи с огромна скорост. Ето един рекламен клип, който много си го харесвам, защото ми е струвал 10 000 лева ... :)

Тука можеш да разгледаш различни тестове на базата данни, както и да направиш сравнение с други бази. Чукваш WaterfallTree (нашата база) и някоя друга база и гледаш разликите в графичен вид. Има тестове дори и с 1 милиард записа, при които повечето от другите бази се дънят или направо забиват, а нашата безпроблемно продължава да си работи.
http://stssoft.com/benchmarks/

Ето и линк към сорс кода: https://github.com/STSSoft/STSdb4
Mateev

Мнениеот danisapfirov » 20 Апр 2018, 12:52

Превеждам текста на английски и ще му го пусна да се запознае.
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот danisapfirov » 20 Апр 2018, 13:18

Г-н Матеев,
Това смятам да му пиша, ако нямате забележки.

Hi Dan,

If you are looking for Radix database solution why not take a look at WaterfallTree developed by http://stssoft.com/. The database is developed originally for BIG Data. They (stssoft.com) claim NASA purchased few licenses for their big data needs . The solution is available as STSdb Open-source License under GPLv2.
Here is a short video about the database.
https://www.youtube.com/watch?v=J2AV7BTW9Gc

Also you may look at different tests and compare performance. Just select WaterfallTree and another database to see graphic presentation. There are tests using 1 billion records also. http://stssoft.com/benchmarks/

Here is a link to the source: https://github.com/STSSoft/STSdb4
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот Mateev » 20 Апр 2018, 14:00

Преводът е добър и мисля, че тази база данни ще му разреши главоболията с бързодействието и с многото терабайти данни. Всъщност по-бързо няма как да се направи .... :)

Може обаче да възникне един проблем - базата данни е писана под DOT.NET, а не под Java. Ако някакси може да я интегрира за тест - ще е супер. Пренаписването под Java ще е бързо, защото двата езика са много сходни. Даже мисля, че е работено в тази насока. На практика обаче аз уволних програмистите поради липса на финансиране, но ако такова се появи, мога отново да привлека колектива да работи по проблема. Особенно единия от програмистите е истински гений в програмирането и в математиката и покрай тази база данни защити докторантура. Има и публикации в престижни западни издания. Трябва да му видите дисертацията - натъпкана е със сложни формули, които едва ли на земята има повече от 5-6 човека, които да могат да ги разберат.
Mateev

Мнениеот danisapfirov » 20 Апр 2018, 14:19

Mateev написа:Преводът е добър и мисля, че тази база данни ще му разреши главоболията с бързодействието и с многото терабайти данни. Всъщност по-бързо няма как да се направи .... :)

Може обаче да възникне един проблем - базата данни е писана под DOT.NET, а не под Java. Ако някакси може да я интегрира за тест - ще е супер. Пренаписването под Java ще е бързо, защото двата езика са много сходни. Даже мисля, че е работено в тази насока. На практика обаче аз уволних програмистите поради липса на финансиране, но ако такова се появи, мога отново да ги привлека колектива да работи по проблема. Особенно единия от програмистите е истински гений в програмирането и в математиката и покрай тази база данни защити докторантура. Има и публикации в престижни западни издания. Трябва да му видите дисертацията - натъпкана е със сложни формули, които едва ли на земята има повече от 5-6 човека, които да могат да ги разберат.

Поздравления за свършената работа. :) И аз започвам да си мисля, че това адаптирано към средата на Java ще му свърши работа.
Той мина през различни бази данни и все не му харесваха. Първо беше MySQL и Derby, после BerkleyDB, а сега създаде Vamos специално за това.
Все пак едва ли някой може да е добър във всичко. Дано тази разработка му привлече вниманието, а не я отхвърли като
възможност без да я обмисли.
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот danisapfirov » 20 Апр 2018, 14:29

Писах му в Discord на лични.
Прикачени файлове
sts4offer2Dan.PNG
sts4offer2Dan.PNG (20.94 KiB) Прегледано 836 пъти
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот Mateev » 21 Апр 2018, 01:22

Най-подробен и истински одит на базата е правен от OMRON. За някакво тяхно си изделие те повече от 6 месеца тестваха различни бази данни по света. Работихме с тях в тясна интеграция и дописвахме неща по тяхна заявка. Най-накрая избраха нашата база за внедряване. Имаше дори пазарлък за цената на лицензите и след това реална покупка с превод на живи пари.

Колкото до NASA - лицензи платиха не самата NASA, а тяхна фирма, правеща някаква разработка. Те също са тествали различни бази и са избрали нашата. Има още няколко големи фирми, които реално са заплатили лицензи. Тука му е мястото да ви кажа, че съгласно лицензната ни политика всеки може да си изтегли сорс кода и безплатно да го ползва колкото си иска за лични или за публични некомерсиални цели. Лиценз се плаща, само ако кода се ползва за комерсиални цели. Така че ако някоя фирма доброволно е поискала да ни даде пари, то това автоматично означава, че тя е решила да ползва нашата база данни в комерсиален продукт.

Българските програмисти не ги бройте. Те няма да платят лиценз дори и да ползват базата за комерсиални цели. Знаете го това и без да ви го казвам. Лицензите, които сме продавали, са само на големи западни фирми, които за разлика от Българските си държат на името и не се занимават с мошенгии.

Истината е, че по тази база данни се работи повече от 10 години. За това време базата е минала през много версии и е претърпяла огромно развитие и усъвършенстване. Към днешна дата е почти съвършенна. Няма как такова нещо да се напише за кратко време, какъвто е случая с новата база на Dan Hughes. Разгледайте сорс кода и сами ще видите, че се състои от стотици файлове със стотици хиляди линии код вътре в тях. Кода оперира със сложни структури, има сложни взаимовръзки и няма как всичко това да се измисли, дебъгне и тества за по-малко от 1-2 години време.
Последна промяна Mateev на 23 Апр 2018, 00:57, променена общо 2 пъти
Mateev

Мнениеот danisapfirov » 21 Апр 2018, 17:50

Мисля, че е отворен за предложения и със сигурност те идват от всички страни.
За сега той смята, че неговата версия е почти готова и може да изпълни задачата.
Разбира се времето ще покажа. Аз си мисля да му опиша и другите неща за одита и малко повече за историята
за да държим нещата отворени за тази възможност. Би било много добре ако тази разработка се интегрира към
платформата. :)

А това е отговора на Дан.
Прикачени файлове
sts4offer2Dan2.PNG
sts4offer2Dan2.PNG (4.3 KiB) Прегледано 777 пъти
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот danisapfirov » 22 Апр 2018, 07:15

#development

Ето той си го казва, че последните няколко седмици е отделил основно времето си за базата данни.
Предстои да го приложи в Radix и да тества. Той е CoreDev и от него зависи как ще се държи
отдолу цялата платформа. Ако в основата, дизайна има проблеми те ще се разпрострят навсякъде
и ще видим повторение на истории на които сме се нагледали.

Едни хора как ще трябва да се намесят и ще оправят кашата, но им трябват 100 мил ICO. Дайте тук парите, а ние ще видим.
Прикачени файлове
Radix_DevUpdate21Apr18.PNG
Radix_DevUpdate21Apr18.PNG (13.38 KiB) Прегледано 750 пъти
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

ПредишнаСледваща

Назад към Други Криптовалути