CureCoin -валута с бъдеще може би....

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

Re: CureCoin -валута с бъдеще може би....

Мнениеот Flex » 11 Май 2014, 09:51

И аз съм на 1679PPD проблема, 290-ки копат колкото един селерон... превключих на адвансед клиента, сменях де каквото мога, гледах логове... дори го преинсталирах и пак така.
Flex

Мнениеот ZAX » 11 Май 2014, 17:16

Мда... Същият проблем и при мен 7850-тките копат колкото i3... Нямам в момента втори проц или друг вид карта, да видя ще има ли някаква разлика...

И още нещо не успявам да разбера, как тези точки ще станат коини? И съответно самият curecoin на какъв алгоритъм е?
ZAX
Spammer

Мнениеот Flex » 11 Май 2014, 18:04

Първоначално има нужда да загрее около 40-50 мин явно... бях се отказал тамън и тръгна да копае. Не много добре, с 120к, ама...
Flex

Мнениеот Странник » 11 Май 2014, 18:09

Малко инфо - в пула https://www.cryptobullionpools.com/ вече имам зачислени 1835 точки изкопани с F@H софтуера за един ден.Това е от една нещастна карта HD 6670.Те вече на свой ред са приравнени на 1.911079 CUR които си стоят в пула.От тук нататък вече мога да ги пратя където си реша.Чакам да се появят адекватни цени и борси само.
Днес пуснах копачката да копа само F@H и видях следното - в началото ''мисли'' там 20-30 мин..Активността на ядрото и паметта никакви ги няма.После след известен размисъл реши най-после да действа.Вече в един момент си наду на 1050/1500 на 99% натоварване на картите.Следя с GPU Shark какво се случва.В началния момент ми даде едва 8912 точки на ден за 5 карти HD7970...проклятие си викам...кви са тия мизерии.След още известно време обаче - около 30-40 мин. точките значително се вдигнаха до 220540 на ден.А след още час някъде закова на 487000 точки на ден...и продължава да расте в момента.Така че колеги оставете софтуера да си копае на мира и наблюдавайте какво се случва-явно си преизчислява по свой алгоритъм нещата.Много важен момент си остава и консумацията на енергия - по ватметър при мен е 845 вата за целия риг което ориентировъчно за вашите изчисления е все едно да копаете с X11 алгоритъм.
Намерих и едно важно допълнение как да оптимизираме софтуера към хардуера тук:
http://folding.stanford.edu/home/guide/configuration-guide/
Направил съм посочените стъпки там и наблюдавам че има прираст.
Тук други потребители споделят данни за своя хардуер и това как се държи:
http://www.curecoin.us/index.php?topic=3486.0
Само да допълня за процесора - не го товарете да копае и той защото се оказва че участва в процеса активно.Следя активността на моя 6 ядрен процесор и виждам че кораво си шават ядрата.Процесора ми просто съм го махнал от слотовете на софтуера за да не взима поръчки. В препоръките описани из нета казват че 1 ядро за една карта е добрия оптимален вариант за ригове.
Разбира се това не значи че трябва да сменяме процесори...но се оказва че и процесора и рам паметта вече имат значение за общото представяне.
При мен в момента процесора действа на 70% на 5 ядра и около 40% за шестото ядро.Заетата RAM памет 3,39 GB в момента.
Надявам се описаните данни да ви бъдат полезни.
EDIT:
Последно се стопира на 541320 PPD за 5 карти HD7970 или на една карта идва по 108264 PPD.
Аватар
Странник

Мнениеот angelche1973 » 11 Май 2014, 21:38

Дай едно шотче(от web control), че при мен май нещо не са в ред нещата :( Видеокартата е r280x :(
Прикачени файлове
Curecoin.jpg
Curecoin.jpg (248.21 KiB) Прегледано 1294 пъти
Не са важни конете в мотора - важно е магарето зад волана
angelche1973

Мнениеот ZAX » 11 Май 2014, 21:55

Процесорът ми вече изпълни задача, картите още се мотат, а той не взима нова... Освен това кУркоините не идват в пула, а и точките не дава... Защо така?

cure.png
cure.png (67.47 KiB) Прегледано 1292 пъти
ZAX
Spammer

Мнениеот plamar » 11 Май 2014, 22:10

Бе и аз съм така с пула, но четох че статистиката май излиза веднъж дваж на ден, та утре ще се види. Бях направил грешката да си направя тийм и първо процесора реши една задача там, но се замислих и се присъединих в тима на http://www.cryptobullionpools.com. Някой знае ли как точките получени докато се решава задача в даден тийм стават в CUREcoini ако се копае с F@H а не в другите басейни и не в http://www.cryptobullionpools.com тийма?
plamar

Мнениеот ZAX » 11 Май 2014, 22:42

Да, дойдоха вече точките от първата задача, но все още ги няма в пула...

Аз също първо бях пуснал да си копка, даже като анонимен. Но 5 минути след това си сложих акаунт, даже още картите не бяха взели задачи, а само проца. Но чак днес влязох и в тима. Обаче не виждам по какъв начин реално се случва линкването, след като в пула се прави отделен акаунт, а не се влиза с вече съществуващия, мисля пропускаме нещо?
ZAX
Spammer

Мнениеот vmuser » 11 Май 2014, 22:47

Някой успя ли да подкара това нещо на някоя от олекотените флаш дистрибуции на Линукс? Все още са в бета тестване на клиента там, но ми е интересно дали някой го е мъчил и дали трябва да се взимат твърди дискове и да се мигрира към Уиндоус, за да се сгъват протеините.
Аватар
vmuser

Мнениеот Странник » 11 Май 2014, 23:09

Ето един шот и от мен:

Изображение

Виждам че копаеш и с процесора...пробвай да го спреш от задачи защото той така или иначе участва в процеса на работа на софтуера.
В моя случай ясно се вижда че въобще го няма като слот.
Моите PPD варират между 520 к и 540 к .Статистиката им наистина работи един път на ден или два.
Като цяло мисля че фолдинг и прехвърлянето в CUR става само в техния пул който са си направили като тим.
Тка че засега искаш или не - отиваш при тях и си получаваш монетките.
Не ми е изестен друг пул където други да могат това.
Как работи всичко ли? След като фолдваш задачки това се отразява като актив от точки към Стамфордския сървър на 24 часа май.
Информацията за вашите точки се проверява от пула и автоматично ви се привеждат CUR според вашия дял.Условно са направени блокове за целта.
Точните технически подробности не смея да твърдя че ги зная и още повече пък да ги разбирам изцяло.
По-рано ви споделих първите си резултати копирани от пула:

Your 24 Hour Folding Points
Valid: 1835
Team Points
Your Valid: 0
Pool Valid: 0

Current Payout Est.
1.911079 CUR

Account Balance
1.911079 CUR

Остава да видим каква цена ще се развие за 1 CUR.
Някъде бяха споменали че 10000 CUR =1BTC ...е то тогава излиза че аз за 2-3 дена ще ковна 1 BTC с риг. :think:
Много ме съмнява тая работа да ви кажа.Прекалено хубаво е за да е вярно...е ако се намерят корави спонсори и инвеститори това като
нищо може да стане и да подържат добра цена и висок интерес към начинанието.Та засега ще фолдвам това и ще изчаквам развоя на нещата...ще кътам изкопаното.
На мен лично да ви кажа ми омръзна отдавна да се занимавам с повечето Pump-dump схеми и да гоня цени по борсите.
Дано всичко дръпне здраво напред за наш късмет.
Много ми допада идеята че има инфо какво точно фолдваш в момента... инфо за проекта и прочее което може да се прочете в web интерфейса.
Аватар
Странник

ПредишнаСледваща

Назад към Други Криптовалути