Radix (XRD)

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

Re: Radix

Мнениеот innergy » 09 Яну 2018, 11:15

Слагайте ме и мен в отбора..
Четох доста последната седмица и съм на разположение ;)

Втория ми проект, който следя с интерес е MimbleWimble.. да пратя линкове?
innergy

Мнениеот danisapfirov » 09 Яну 2018, 14:33

eddy написа:Поздрави и от мен, разбира се! Нищо, че съм от скоро.. :P
Между другото в телеграм чета, че в момента върви тест за защита от double spend..
Натоварването при този тест е голямо и затова explorer-a показва само около 200 tps, но Resolutions е това, което се следи при този тест - и са колкото трябва..

Благодаря зя инфото. Информирай от там какво става. Дан пише ли в Telegram?
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот danisapfirov » 09 Яну 2018, 14:34

innergy написа:Слагайте ме и мен в отбора..
Четох доста последната седмица и съм на разположение ;)

Втория ми проект, който следя с интерес е MimbleWimble.. да пратя линкове?

Welcome.
Не го меши тук. По-добре създай друга нишка.

Следете Дан Хюз какво казва и какво прави. Той държи ключа към всичко. :)
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот danisapfirov » 10 Яну 2018, 11:51

От устата на коня - fuserleer
‎------------------------------------
Има отношение към дискусии:
Перфекционизъм е - да се уверите, че 500 000 реда код имат правилните табове и това го правите ръчно
Не перфекционизъм е разработване на софтуер, който решава всички макро-недостатъци от които страдат вашите конкуренти

‎Като цяло тествам и настройвам консенсус алгоритъма на Tempo... отнема време. Време за създаване 100M + журнал с транзакции, време за тестване срещу двойно харчене, време за проверка на всички гранични варианти, време за писане на тестове за нови гранични случаи, които откриваме и проверяваме.

Интересно е да се отбележи, че ВСИЧКИ тези "нови" породи счетоводни книги са имали забележки относно тяхната сигурност. Защо?
Защото не са отделили ВРЕМЕ да проверят всичко, което би трябвало и понеже не са го направили, в някакъв момент в даден момент имат тривиален случай, който биха могли да са проверили, но не са и това срива къщата от картите, чрез които са построени.

Все пак оценявам, че времето за нас е СЕГА, 2018
Ще имаме най-добрите технологии, без съмнение, но това не е ВСИЧКО от състезанието. Това което най-добрите технологии дават е 2-ри шанс.

Ако пропуснем лодката, ние просто трябва да сме сигурни, че все още сме наоколо, където тези набързо скалъпени технологии се провалят и надигат отново. Не искам да пропускам никакви лодки, а да направя подредбата в екипа, когато очаквам да бъде пуснат Tempo.

Веднъж направено, тогава може да има много неща, които се разработват паралелно и производителността ще се изстреля нагоре, а времето за излизане на пазара ще намалее рязко.
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот anonymous » 11 Яну 2018, 01:38

ОК, ще предам и от двамата, ако успея да мина.

Отностно това колко много се тества за сигурността... Имам едно лошо предположение на базата на личния ми практически опит като програмист. И то е, че колкото и да се тества нещо в бета, докато не се пусне лайв, не излизат наяве истинските проблеми. Дано греша.
anonymous

Мнениеот danisapfirov » 11 Яну 2018, 09:57

anonymous написа:ОК, ще предам и от двамата, ако успея да мина.

Отностно това колко много се тества за сигурността... Имам едно лошо предположение на базата на личния ми практически опит като програмист. И то е, че колкото и да се тества нещо в бета, докато не се пусне лайв, не излизат наяве истинските проблеми. Дано греша.

Първо на собствена мрежа
После няколко глобални възела
След това тестова мрежа
После чат без използване на жетони
и едва вече най-накрая жетони. :)

Като при това Дан прави само ядрото.
Което пък ми говори, че тези 500 000 Java код са доста сложни.
Което се подкрепя от факта, че никой не предлага решение на трилемата - децентрализация, анонимност и мащабируемост
в един слой.
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот shulio » 11 Яну 2018, 11:07

Кому е нужна анонимност ?
shulio

Мнениеот danisapfirov » 12 Яну 2018, 07:35

shulio написа:Кому е нужна анонимност ?

Това са базови въпроси на етиката и морала.

Анонимността е предпазна мярка срещу организации и хора с нечисти намерения.
На който не му трябва може и да си обявява всички сметки и всички плащания. Няма проблем за това.
Но който не иска да бъде следен, ще трябва да му се гарантира.

Има мрежи с фокус върху анонимността базирани на протокола за нулево знание за доказване (Zero Knowledge Proofs).
Такива са например базираните на Equihash системата за консенсус. Те обаче не стават за умни договори (Smart Contracts) и Интернет на нещата (IoT).

Примери за сфери, където анонимността е критична:
Комуникации със сателити, шпионски съобщения... продължи списъка в този смисъл. :)
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот shulio » 12 Яну 2018, 11:20

В този смисъл ние се опитваме да направим работеща разплащателна система? Или ще конкурираме NSA при пращането на кодирани съобщения към сателити и агенти :).
shulio

Мнениеот danisapfirov » 12 Яну 2018, 11:44

shulio написа:В този смисъл ние се опитваме да направим работеща разплащателна система? Или ще конкурираме NSA при пращането на кодирани съобщения към сателити и агенти :).

При разплащанията някои задълбочават повече в това, а други по-малко.
Факт е, че има доста мрежи с този протоколи даващи висока степен на анонимност.
Дали това е важно качество или не, го решава екипа разработчици и всеки потребител за себе си.

По същия начин е и с другите основни характеристики - децентрализация и мащабируемост.

Ако става въпрос за Radix там акцента не е в такава степен върху анонимността. Това е разбираемо, защото система използваща
смарт контракти не може да бъде с анонимни участници. Ако едно устройство изпрати данните си в мрежата, то трябва
да се знае от къде са получени тези данни. Имам предвид мрежа използваща умни устройства,
заявяваща способност за участие в IoT. За това тук анонимността е вкарана в разумни граници.
Последна промяна danisapfirov на 12 Яну 2018, 11:59, променена общо 1 път
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

ПредишнаСледваща

Назад към Други Криптовалути