Radix (XRD)

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

Re: Radix

Мнениеот filchef » 10 Дек 2017, 22:52

eddy написа:Все повече хора се интересуват, което ще доведе до по-бърз темп на развитие според мен. Тези 8 години, които са били необходими за развитието на BTC мисля, че ще са много по-малко при Radix. Вие как мислите?

Не съм голям оптимист щото са много монетите и всеки ден излизат нови - ако Лайтинг нет на биткоина излезе преди да се утвърди Радикса могат да минат години дори десетилетия преди по добрата дехнология да се наложи.
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот shulio » 10 Дек 2017, 23:27

Само един човек ли работи по този проект?
shulio

Мнениеот filchef » 11 Дек 2017, 00:12

shulio написа:Само един човек ли работи по този проект?

Главния разработчик е един но има и екип от наети програмисти доколкото знам.
А ето и един цитат от чата им в телеграм

Shawn, [10.12.17 23:08]
Scrypto is a separate and distinct distributed module (ie service) that runs with the Radix ecosystem. It can "interact" with the other services (e.g. payment service), but as a separate service it won't impact the payment service (ie. no kittens crapping in the litter box)

Shawn, [10.12.17 23:09]
There are several core "services" of which nodes that run them (ie support them) will be paid to run (ie. % distribution of new supply)
Some of the core services:
-Transaction processing/verification
-Chat
-Mail
-Apps (think App Store / Google Play)
-Marketplace (Amazon killer)
-DEX (distributed exchange)
...etc
„За богослова познанието започва с Бог, за естествоизпитателят познанието завършва с Бог."
Макс Планк
„Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обидят идиотите.“
Фьодор Достоевски
Аватар
filchef

Мнениеот danisapfirov » 11 Дек 2017, 09:54

Това което казва Peachy в чата на Телеграм по-горе не значи, че има много хора по проекта, а обяснява някои от възможностите, които ще има платформата.
Хората за сега са трима:
1 Дан Хюз разработчик на ядрото. Води се Главен Технологичен Директор (CTO)
2 Марк Рубио - нает да разработи Андроид клиента и
3 Залан Бленеси, които трябва да решава проблеми свързани с мащабирането.

Търсят се още Java разработчик за ядрото и разработчик за потребителския интерфейс.

Radix върви с език за програмиране Scrypto и трети лица ще могат да си правят приложения, когато ядрото е достатъчно стабилно.
Системата за разработка Scrypto има и дебъгер и всичко ще се тества по тестовата мрежа.

Многото хора като разработчици, ще дойдат когато се пусне тестовата мрежа и независими разработчици започнат да създават приложения - частни и публични. Аз също бих искал да опитам и създам такова приложение, защото имам наличен софтуер и ми е интересно дали мога да го направя базиран на Radix Tempo чрез Scrypto.

Всъщност това е в основата на интереса ми към Radix, възможността за лесно създаване на децентрализирани приложения (Daps) с достатъчно бърза система за включване и установяване на транзакцията в мрежата (от порядъка на 1-3 сек максимум).
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот shulio » 11 Дек 2017, 10:09

Въпроса е ще се има ли доверие на софтуер със затворен код. Все пак пари ще се въртят. Дали ще ползваш банките или софтуера на някой друг - не виждам разлика.
shulio

Мнениеот danisapfirov » 11 Дек 2017, 10:22

shulio написа:Въпроса е ще се има ли доверие на софтуер със затворен код. Все пак пари ще се въртят. Дали ще ползваш банките или софтуера на някой друг - не виждам разлика.

Кода ще е отворен, софтуера ще е защитен с патенти за тези които искат да изградят частни мрежи.
Първия пантент е вече факт - Radix Tempo.
Големите компании са тези които ще проявят интерес към частно приложение и ако не си платят патента, се отваря работа на адвокатите.
Иначе всеки ще може да си прави приложения и да ги продава в Market Place на платформата и от там да печели. Но тези приложения ще работят в публичната мрежа. Ползването на публичната мрежа е безплатно.

Създаваш си приложение (Dapp), качваш го в публичната платформа (Market Place) и си обявяваш цената в Radix жетони.
При другия случай създаваш приложение, пускаш частна мрежа на Radix и голямата компания работи, след като си е платила патентите.
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот danisapfirov » 11 Дек 2017, 14:51

От устата на коня
----------------------
Направих първия локален тест с подходящо интегриране на Vamos.....БЪРЗО е
Може да вкара 50k+ атома за сек върху магнитен диск
Може да прочете 10k за сек
SSD са 2-3x по-бързи (макс IOPS като цяло)

За максимална бързина трябват около 8GB RAM за милиард атома
‎по-ниските устройства ще работят на по-ниска скорост от тази, скоростта пада

Направих сравнение с няколко други бази данни ... RocksDB например, техните сравнителни данни с машина с 144GB RAM, настроен към SSD може да вмъкне 1B записи за малко под 2 часа. Ние правим 1B атоми на механичен диск за 3 часа на 8GB
Разбира се нашата база данни е много добре настроена към това, което прави, докато RocksDB е за обща употреба, така че не е сравнение на ябълки с ябълки.

Но хей сега ще накарам Залан в даден момент да пусне възел на 1GB Rasperi и да видим каква е работата при ограничената памет
Все още трябва да може да се справи с 50M транзакции на ден, което е достатъчно за микро устройство.
Също ще получа някои нано устройства (64MB RAM) и ще видя как са.

Очевидно те не могат да работят с журнал за транзакции, но искам да съм сигурен, че могат поне да си запазят собствените си данни и да си взаимодействат.

Относно IOTA

IOTA използва RocksDB между другото .... и аз съм малко объркан ... тъй като IOTA е за IoT устройства, но използва DB, която е настроена за SSD и работи по доста глупав начин с нещо друго .... не мога да схвана.

Въпрос:
Продай им базата данни и си вземи парите са ICO
Отговор:
По-скоро ще си купя пуканки и гледам сеира :)

Мащабируемост означава да се гледа на целия спектър от къде могат да се получат задръствания ... не само една област.
Премахни едно препятствие на едно място и виждаш как просто проблема със задръстването се пренася някъде другаде.

Vamos все още се нуждае от доста работа ... но за сега е достатъчно добре и бързо. Главно бих искал да поогледам намаляването на отпечатъка в паметта в някакъв момент в бъдеще.

Коментар на bahamapaskal относно IOTA
Поддържам няколко IOTA възли и тези, които имат 8 GB RAM (на специален сървър), се сриват от време на време поради проблеми с паметта.
Имах и 16GB VPS и те напълно умряха от мен. Тези възли, които работя на 32GB специализирани сървъри, работят добре.
Така че да ... IOTA не е наистина страхотна относно използване на паметта в момента. И това е само с ~ 8.5M транзакции .... така че дори и няма 1 милиард транзакции за седмица накъдето върви Radix.
Прикачени файлове
Rdx_Vamos2.PNG
Rdx_Vamos2.PNG (26.02 KiB) Прегледано 1229 пъти
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот eddy » 13 Дек 2017, 13:49

Малка промяна в реда по който ще излизат документите:

Изображение
Аватар
eddy

Мнениеот danisapfirov » 13 Дек 2017, 14:55

eddy написа:Малка промяна в реда по който ще излизат документите:

Изображение

Благодаря еди.

Стимулите за поддържане на публичен възел. Това е важно.
Дано излезе това до края на годината.
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

Мнениеот danisapfirov » 16 Дек 2017, 18:57

От устата на коня
----------------------
wanna prep up the billion test for next week
so I'll probably be quiet for the most part

Преведено на разбираем език означава, че
започва подготовка за тест 1 милиард транзакции за седем дни.
Теста вероятно ще стартира следващата седмица.

Това означава поддържане на средна скорост
1600 tx/sec за една седмица.

Теста най-вероятно ще бъде глобален и в него ще участват
възли от всички континенти.
Аватар
danisapfirov
Radix Ambassador

ПредишнаСледваща

Назад към Други Криптовалути