CureCoin -валута с бъдеще може би....

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

Re: CureCoin -валута с бъдеще може би....

Мнениеот dob » 17 Май 2014, 09:57

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

На странник!

Задълбочен в техническо и икономическо отношение анализ!

Ще се спра малко на икономиката!

От борсови игри не разбирам, но стратегията ми е, освена ако не умирам от глад, да изчаквам с продажбите, като съм метнал въдицата около стената!

По същността: това ще се окаже първата валута зад която стои нещо /след бтц зад която има надежди, хардуер и вече някой стоки но здраво закотвени за нивата на фиат-а/!

От древността най-големите печалби /норма на печалба/ са идвали от слабостите на човека: дрога /цигари, алкохол, наркотици/, хазарт, жени, алчност и др.!

Към днешна дата трябва да добавим: енергия /справка САЩ и Путин/, пушки, лекарства и храни!

Лекарствата въртят милиарди!

Ето защо проекта /може би/ има бъдеще! И това не е по причина, че едни добри милозливи чичковци чрез фондациите си ще наливат пари в университети и проекти - тези са малко и дават по не повече от 5-10 милиона /от над 1 млрд личен капитал/ след като е излекувано детето им от нелечима болест - правят го на благотворителен бал!!!

Големите пари идват от дръг компаниите /на някои от които месечния оборот надхвърля обема на всички накопани бтц-та/ с цел да се открият нови лекарства и да утроят печалбите си!

Там някъде в дъното на тая хранителна верига се появваме и ние, защото някой хитрушко /научен сътрудник/, е изчислил, че не може да накара добрите чичковци да купят толкова много и мощни машини, но ако разхвърля задачите по света по изоставени по офисите пц-та и на маняци като нас, ще може да нагъне доста повече протеини за по-малко пари!

Не искам да съм циничен /защото тези за които говоря са!!!/, затова: всяко нещо, което е в името на лечение на хора и на увеличаване на познанието е добро и го адмирирам!

Със здраве!
dob

Мнениеот Flex » 17 Май 2014, 13:36

Поиграх си малко с настройки - докато при скрипт караш докато крашне драйвера тука не е така. Използвах бенч-а, и на 290 и на 7950 има един момент от 25мхц на ядрото, където не крашва драйвера, но дава грешки бенч-а. Просто като уорнинг за оптимизацията.
Освен това мога да ги кача далеч над скрипт-а и при това температурите са смешни чак.
Flex

Мнениеот vmuser » 17 Май 2014, 15:35

Какви софтуери ползвате за мониториране (по-възможност уеб), бенчмарк, конфигурация, клок - аз от вчера сетъпвам един Уиндоус и трудно се намира кой какво ползва. Ако може да споделите ще е добре, пък аз си събирам информацията и се надявам да имам време да направя един гайд за всеки, който иска да започне от нулата с това
Аватар
vmuser

Мнениеот plamar » 17 Май 2014, 16:16

Малко разяснения по моя проблем:
https://bitcointalk.org/index.php?topic ... msg6764531
гледам че и други са го имали. Като погледнах с какви параметри бачкаха картите - те си бяха тотално изнахххххи и вадеха нелошите 540000PPD с 4 х 280х Toxic - намалих ги и сега спадна до 400 - 440 000 PPD като интересното е че ми дава и задачи за 13000 преди ми даваше задачи за 17123 точки и засега нямам зависване на 99.99%
plamar

Мнениеот Странник » 17 Май 2014, 16:36

Ако погледнеш в лога на софтуера ще видиш че проблема започва със загуба на връзка със сървъра.
В моя случай имаше една увиснала задача на 99,99% и си стои там само.Паузиране и пускане не помогна.
Паузиране на всички задачи ,изчакване и рестарт на целия риг оправи нещата.Въпросната задача си почна пак
от 85% някъде.
В нета се споменава че ТеамViewer пречел също...не съм много сигурен но мисля да пробвам FAH remote control
какво ще покаже.
Бенчамарка е интересно какво е показал - няма да е зле да се споделят и оптималните конкретни настройки за различните модели карти.
Набарах един полезен линк все още в бета версия където всичко за CureCoin е събрано на едно място.
http://192.185.187.77/~curecoin/
Последна промяна Странник на 17 Май 2014, 16:59, променена общо 1 път
Аватар
Странник

Мнениеот Drakyla » 17 Май 2014, 16:43

Къде ги правите тези настройки ?
Аз под 13-15 часа на задача не мога да падна (280х).
Drakyla

Мнениеот Странник » 17 Май 2014, 17:10

Всъщност само става въпрос как и до колко да се овърклокват картите - това се прави с MSI Afterburner ,Trixx и т.н.
Самия софтуер за FAH ползва това което му се предостави като изчислителен потенциал.
Гласувайте за монетката:
https://www.mintpal.com/voting
Един справочен сайт за това колко сте изработили до тук:
http://stats.curecoinfolding.com/
Аватар
Странник

Мнениеот innergy » 17 Май 2014, 19:35

По 100000 ppd на 290-ка нормално ли е? GPU-Z показва дефолтни честоти.
На колко CURE се равняват горе-долу?
innergy

Мнениеот Странник » 17 Май 2014, 21:42

7970/R9 280X на фабрични честоти прави толкова.Твоите би следвало да могат доста повече.
Аватар
Странник

Мнениеот innergy » 17 Май 2014, 22:44

Като, че ли се пооправиха нещата, на следващите задачи са на по около 119-120к
Пуснал съм ги едва преди 7-8 часа. Могат ли да се видят вече някакви резултати и къде?
innergy

ПредишнаСледваща

Назад към Други Криптовалути