Project deserted by dev

Дискусии за останалите алтернативни криптовалути

Модератори: ekrem, Moderators

Re: Bulgarian Crypto Coin (BGC)

Мнениеот ekrem » 02 Май 2014, 22:48

успех на монетата,яко сте прекалили с българския в талка дано някой не смете цялата тема
Аватар
ekrem

Мнениеот ggushterov » 02 Май 2014, 22:51

Бих я разчистил но ще има сърдити най-вероятно. А и не вярвам някой да я затрие цялата, нали все пак за това е self-moderated. Даже пише: This is a self-moderated topic. If you do not want to be moderated by the person who started this topic, create a new topic. :lol:
ggushterov

Мнениеот marincho » 02 Май 2014, 23:08

Не е за този раздел. Има български такъв във форума.
Та като лично-модерирана, май ти трябва да затриеш мненията.
Почни първо от стамен - "говорител-ЯТ" на българското биткойн общество. Много мислех, дали да го напсувам на български, но в крайна сметка се въздържах. Който трябва, си го е преценил.
Не разбирам шльокавица
Аватар
marincho

Мнениеот charliebg » 03 Май 2014, 09:03

ggushterov:
Браво за инициативата.
Но типично по български се разигра вица с "казана с Българите" сами се топиме колкото можеме.
Защо това защо онова, що не направиш така, що не направиш онова, никой не си дава сметка, че вече нещо е направено, абе аман ...
Даже и тука - аз няма да я копам , щот не ме кефи, боло то знака , Пос-а ...

аз пък с сигурност ще заложа каквото имам, макар че съм яко на червено... пак какво ще да става.
Само един упрек имам към ggushterov: абе що не беше пуснал дискусия някъде по БГ форум да се отмият всички спамери и хейтъри, за да не ни гледът резила ...
charliebg

Мнениеот innergy » 03 Май 2014, 10:35

Ако искаш монетата да успее, трябва да я направиш привлекателна за миньорите извън България. А какво правят те? Сравняват с други монети, това правят. И какво си казват - Ооооо, IPO, Oooooo, 5% premine, и ще продължат към следващата. Разкарай IPO-то и ако искаш premine, направи го макс 1%. Чистия POW e OK.

И една идея за 100BGC - сложи за лого розетата и блок по 681 монети.

Изображение или Изображение
Последна промяна innergy на 03 Май 2014, 11:10, променена общо 1 път
innergy

Мнениеот innergy » 03 Май 2014, 10:56

А може и да я прекръстиш на RosettaCoin, защото всеки, който чуе за национална монета очаква поне 50% премайн и въобще не поглежда 8)
innergy

Мнениеот ggushterov » 03 Май 2014, 11:57

Честно казано първият ми вариант за лого беше ето това:
1819865338.png
1819865338.png (43.62 KiB) Прегледано 1580 пъти

После се замислих да преправя ето това и вместо Made in Bulgaria да пише Bulgarian Crypto Coin:
stock-vector-made-in-bulgaria-silver-badge-and-icon-with-central-glossy-bulgarian-flag-symbol-and-stars-vector-163654910.jpg
stock-vector-made-in-bulgaria-silver-badge-and-icon-with-central-glossy-bulgarian-flag-symbol-and-stars-vector-163654910.jpg (34.37 KiB) Прегледано 1580 пъти

Отказах се поради ред причини, едната от която е спомената в темата на guBaHe а именно:

че когато на Явор Колев му писне да рови в нета за сайтове за хазарт които не са си платили лиценз за БГ и трябва да бъдат блокирани, все ще се намери някой глупак да тръгне да ме ръчка, че видиш ли хората можело да се излъжат, че това е нещо официално и имащо връзка с държавата и БНБ и съм ги подвеждал с името.

Аз също не съм най-големия фен на логото и знам, че можеше да е някой от официалните БГ символи но уви, не ми се рискува да се занимавам после. Логото не е толкова зле, колкото го описват някой от колегите. Вярно че единственото което има общо с държавата са цветовете но и аз това търсех. За това и в дъното на първия пост съм написал:

The Term Bulgarian Crypto Coin is used to imply that the coin is being ran and supported from Bulgaria. This coin is in no way connected to the Bulgarian Government, Bulgarian Authorities or the Bulgarian National Bank!!!

IPO-то и premine-a не смятам, че трябва да го коментирам тъй като всяка държавна монета е с над 48% premine а всяка втора е с IPO. Нужно ли е да навлизам в подробности за това колко струва изработката на някой неща по една монета, таксите за реклама, escrow и т.н. Ако искам да се развие след това аз нямам 10-15 BTC които да инвестирам в развитието на монетата след старта. Ако някой има и желае да се включи в екипа със финансова подкрепа за листването на монетата в Mintpal след старта и заплащането на Android wallet-a веднага ще махна IPO-то ;) Много ми се искаше и да даря 20ина % от събраното в някое сиропиталище или нещо такова. едни 5BTC например ще стигнат за дарения на 3 сиропиталища от по 1150лв което не е малко. 10 BTC поне ще отидат за Mintpal-а , тея обирджии :lol: 1,5 BTC струва изработката на работещ Android wallet.... абе не е като да няма разходи по една монета.
Всеки седнал и ми казва, тва направи, онова направи ама никой не каза - дай да ти помогнем с нещо, нещо ако не знаеш питай и т.н.
ggushterov

Мнениеот ggushterov » 03 Май 2014, 12:35

Така ето го и първият "Явор Колев"
You used Bulgaria in the name of your coin! This word is copyright protected! Can you explain to us your point of view in that?

https://bitcointalk.org/index.php?topic ... msg6520669
ggushterov

Мнениеот innergy » 03 Май 2014, 14:30

Братле, не виждам защо се засягаш, просто коментираме. Нали за това са форумите. Ясно е, че в края на краищата ще направиш нещата както си решиш, но защо да не чуеш още някое-друго мнение. Ако искаш монетата да прилича на другите национални - Аурората, Спеин, Емирейтс и коя ли още не, характеристиките ти са ОК, но не мисля, че още има интерес към такива валути. Ако искаш нормална валута, която ще се копае масово в цял свят, ми се струва, че горните предложения са в правилна посока и връзката с България трябва да е със съвсем леко загатната.. писах и в другата тема - BulCoin, 1% премайн, без ИПО, розетата и 681 блок, Иначе успех, не приемай всичко толкова лично :wink:
innergy

Мнениеот ggushterov » 03 Май 2014, 14:52

Не съм се изказал правилно явно - Не съм се засегнал и не искам горния пост да звучи все едно се карам на някого. Обяснявам кое как е направено и ЗАЩО е направено така. Това е нещо което ВСИЧКИ искаха да направят но НИКОЙ не направи по една иили друга причина. Ако вчера знаех какви ще са реакциите нямаше да се занимавам да пускам каквото и да било. Вече би било тъпо да спирам проекта тъй като аз ще изляза пак черен от цялата ситуация и коментарите ще са пък от хората които подкрепят проекта в момента - "Тоя пък нищо не направи", "Тоя е несериозен", "Махни го тоя scammer" и т.н.
Всичко продължава така както е и това е.
Ако толкова има хора които държат да се направи Rosetta coin, няма ядове. Кой е казал, че сме ограничени до една монета при положение, че всеки ден излизат по 5 нови.
Някой каза: Измислете нов алгоритъм. Хм...отворен съм към предложения но Х3/5/7/56/23344556/11 не е нов алгоритм а просто повече или по-малко алгоритми събрани на едно място. Ако всяка монета беше с различен алгоритъм както някой предложи то всеки ден трябваше да се пише нов стратум, нови драйвери за cgminer-a, нов софтуер за всичко. Кой ще се занимае с всичко това? Аз не мога.
ggushterov

ПредишнаСледваща

Назад към Други Криптовалути